RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Що означає створення нової Буковинської митниці: пояснює Максим Нефьодов

Глава Державної митної служби України Максим Нефьодов сьогодні оголосив про створення нової Буковинської митниці, яка перебере на себе повноваження Чернівецької митниці, яка підпорядковується Державній фіскальній службі.

Як працюватиме нова митниця, хто її очолить, і кому слід очікувати на кадрові чистки в митній структурі, кореспондент molbuk.ua поцікавився у керівника Митної служби Максима Нефьодова.



Кого звільнять, а хто залишиться?

Глава Держмитслужби анонсував "дуже суттєві кадрові чистки серед вищого керівництва Чернівецької митниці". До нової Буковинської митниці не потрапить на посаду керівник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор, запевнив Нефьодов.

Щоправда, кого ще буде звільнено із посад на Буковині, керівник Митної служби не повідомив.

"Не готовий говорити. Не коректно мені коментувати по прізвищах. Але в мене меседж, який я давав під час візиту до Чернівців, і висловлював на всіх селекторних нарадах, дуже простий – зараз закінчуються останні тижні роботи ще старої митниці ДФС. І, власне кажучи, це останній шанс для людей показати себе. Хто продемонструє себе надійним, ефективним, чесним і професійним працівником, звичайно, може не хвилюватися за своє робоче місце, адже він буде переведений в Держмитслужбу на постійну основу. Ми будемо шукати можливості залучення до роботи найкращих кадрів", – сказав Нефьодов

На запитання, чи від моменту візиту глави Держмитслужби на Буковину він помітив якісь позитивні зміни у роботі Чернівецької митниці, Нефьодов дав відповідь:

"Ми оцінюємо. Але про результат наразі я не готовий ще сказати".

Як набиратимуть на роботу в митницю?

На керівні посади у новоствореній структурі буде оголошений кадровий конкурс. Глава Держмитслужби зауважив, що "чесні й професійні працівники митниці" обов’язково продовжать свою діяльність у Буковинській митниці.

Що означає створення нової Буковинської митниці: пояснює Максим Нефьодов


"Переважна більшість митників перейде зі старої в нову структуру, – каже Максим Нефьодов. – Ми ж не можемо зупинити митницю. І насправді я переконаний, що більшість працівників готові працювати чесно. А щодо вищих посад, у тому числі, на керівника митниці, звичайно буде оголошений конкурс".

Хто зараз очолює нову митницю?

Наразі Буковинською митницею Держмитслужби керує Самушко Ілля Костянтинович. Максим Нефьодов пояснив, що це – тимчасове керівництво структури, яке незабаром буде змінено.

"Всі хто приїхав реєструвати митницю, знають, що вони лише технічно виконують обов’язки. І в них теж є можливість зарекомендувати себе, піти на конкурс, на якому визначать переможців", – сказав Нефьодов.

"Зараз технічним керівником є пан Самушко. А стосовно того, хто буде очолювати структуру довгостроково – буде проведено конкурс, на який, звичайно, у кожного буде право податися. І він буде обирати найкращого працівника", – додав глава Держмитслужби.

Коли припинить роботу "стара" митниця?

Після того, як розпочне свою роботу ліквідаційна комісія, почнеться процес припинення роботи Чернівецької митниці ДФС. Максим Нефьодов очікує, що нова Буковинська митниця запрацює у грудні 2019 року.

Що означає створення нової Буковинської митниці: пояснює Максим Нефьодов


"Тим часом стара юридична особа буде ліквідовуватись. Там є певні процеси, вони бюрократичні й не супершвидкі. Будуть прийматися претензії від третіх осіб, будуть врегульовуватись усі борги тощо. І за цей час юридична особа буде ліквідована".

Де знаходитиметься нова Буковинська митниця?

Під час свого візиту на Буковину Максим Нефьодов дав доручення місцевим посадовцям упродовж тижня надати пропозиції щодо приміщень, в які можна переселити митницю. Нефьодов і прем’єр-міністр Олексій Гончарук тоді висловили обурення, що Чернівецька митниця орендує приміщення під адміністративний корпус у приватної фірми.

Нефьодов сказав, що Чернівецька ОДА вже надала пропозиції щодо нових приміщень, однак вони ще обговорюються.

"Вони справді надіслали кілька варіантів. Я зараз попросив нинішнє керівництво Чернівецької митниці вивчити ці варіанти, і сказати, які варіанти їм найкраще підходять", – сказав М. Нефьодов.

До речі, новостворена структура – Буковинська митниця – нині юридично зареєстрована за тією ж адресою, що й "стара" митниця: м. Чернівці, вулиця Руська, 248-М.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
6-11-2019, 14:27
Коментарів 0 Переглядів 5 446

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.