У Чернівцях презентували новий формат здорового гарячого харчування для школярів.
Як передає кореспондент molbuk.ua, усі страви приготували за збірником кулінарного експерта, випускника французської школи кулінарії Le Cordon Bleu та автора проекту "Нове шкільне харчування" Євгена Клопотенка.
Вони були рекомендовані двома міністерствами – здоров’я, науки та освіти. Є висновок Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Нові страви планують включити в меню шкільних сніданків та обідів наступного року.
Презентація системи нового шкільного харчування відбулася в їдальні ЗОШ № 28. Тут зібралися директори шкіл, учителі, батьки, учні, представники міської ради. Страви представили три колективи підприємців, які займаються харчуванням чернівецьких учнів. Усе виглядало досить смачним: борщ із чорносливом, сирний пудинг, курка по-італійськи, голубці, хек запечений, рагу з карі, картопля запечена з куркумою… Дуже багато різних салатів, смачної випічки.
Присутні мали змогу скуштувати всі страви, хвалили.
Як розповів начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк, нове харчування для чернівецьких школярів планують запровадити наступного року. Наразі всі учні перших-четвертих класів снідають за кошти міського бюджету. Для дітей пільгових категорій перших-одинадцятих класів передбачені ще й безкоштовні обіди. Для запровадження нової системи харчування на ці витрати необхідно буде майже 35 мільйонів гривень, зокрема на безкоштовні сніданки – 28 мільйонів.
За словами мера Олексія Каспрука, у міському бюджеті може не вистачити таких коштів через заплановане урядом наступного року підвищення зарплати учителям. Однак запевнив, що пільгові категорії дітей забезпечать безкоштовним харчуванням. Аби визначити вартість обідів, планують провести опитування серед батьків.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-10-2019, 14:51
0
4 146