Крем-суп з гарбуза, лазанья з гарбуза, гарбузовий пунш, гарбузові тістечка, гарбузові торти та багато інших страв з найвідомішого осіннього плоду приготували студенти ЧТЕІ КНТЕУ на VІ студентський благодійний фестиваль-ярмарок з кулінарного мистецтва "Свято гарбуза-2019".
Як передає кореспондент molbuk.ua, він розпочався о 12.00 на Центральній площі.
Ціни досить демократичні: кекси чи шматочок торта можна придбати за 10-20 гривень. До наметів з виготовленими студентами та майстрами наїдками вишикувалися черги. В одному з наметів представлений цілий "гарбузовий обід".
- Спробувала кекси і суфле, - дуже смачно! – розповіла одна з відвідувачок заходу чернівчанка пані Олена.
"Моя група приготувала салат з гарбуза, крем-суп, лазанью, капкейки, пунш і козинаки з гарбуза", - розповіла старший викладач кафедри технології та організації ресторанного господарства ЧТЕІ КНТЕУ Любов Струтинська. – Гарбуз – це універсальний продукт, він має нейтральний смак і підходить для приготування як солодких, так і перших та других страв. А також алкогольних та безалкогольних напоїв".
Отримані від продажу гарбузових наїдків кошти організатори заходу передадуть на благодійність.
Уже вшосте Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ об’єднує студентів-кулінарів Чернівецької області задля спільної мети – збереження національних кулінарних традицій, популяризації осінньої ягоди – гарбуза, а також заради благодійності.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-09-2019, 18:05
0
2 135