RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як виглядатиме «старий» проспект після з’єднання із «новим»: у мерії розповіли про проект

Проект оновленого вигляду так званого "старого Проспекту" в Чернівцях передбачає по дві смуги для руху транспорту в обидвох напрямках, смугу для паркування транспортних засобів з озелененням, яке розділятиме паркомісця та широку пішохідну зону із суміщеним велосипедним рухом.

Про це під час першої зустрічі щодо розробки техніко-економічного обгрунтування будівництва повідомили представники проектної команди UCG з Івано-Франківська, пише прес-служба міськради.



Як зазначила Катерина Лозовенко, менеджерка проекту, завдання полягає не у створенні автомагістралі, а в будівництві сучасної європейської вулиці, орієнтованої на людей, з урахуванням потреб різних груп учасників дорожнього руху. Важливим акцентом стане максимальне збереження існуючого озеленення вулиці. Окрім цього, проектанти запропонували створити нову відпочинкову зону площею майже 3 тис кв м, на території, яка вивільняється завдяки реорганізації вулиць.

Начальник відділу розвитку території міської ради Ярослав Кушнірик, начальник департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Микола Собко відповіли на запитання мешканців, які стосувались часових рамок реалізації проекту та його фінансування.

Наголошено, що ТЕО розробляється за кошти, залучені німецькою урядовою компанією GIZ без співфінансування з міського бюджету. Створення інтегрованої міської дороги у цьому районі визначено пріоритетним завданням в Інтегрованій концепції розвитку міста Чернівців до 2030 року, яке має бути першочергово реалізовано. Проектна команда UCG планує завершити розробку ТЕО до кінця вересня цього року та після громадського обговорення внести його на затвердження міської ради, яка вирішуватиме коли і з яких джерел фінансуватиметься виготовлення проектно-кошторисної документації проекту. Зважаючи на масштабні роботи, виготовлення робочого проекту займе щонайменше два роки.

Важливим результатом зустрічі став перелік проблемних питань та пропозицій, які озвучили мешканці. Одними із пропозицій мешканців є врахування потреб людей з інвалідністю під час реалізації як даного проекту, так і інших проектів у Чернівцях, заміна застарілих та будівництво нових інженерних мереж, створення дитячого майданчика та нових територій для відпочинку мешканців, облаштування додаткових проїздів між будинками. Всі пропозиції будуть додатково розглянуті на засіданні робочої групи з реалізації проекту та максимально інтегровані в техніко-економічне обгрунтування.

Тетяна Лебухорська, голова Буковинської агенції регіонального розвитку, яка в цьому проекті відповідає за роботу з зацікавленими сторонами, повідомила, що в рамках розробки ТЕО будуть проводитись додаткові зустрічі з мешканцями, господарства яких знаходяться на території проекту, зустрічі з представниками бізнесу. Крім того, на завершальному етапі відбудеться публічна презентація кінцевого результату для широкої громадськості, представників медіа.

Як виглядатиме «старий» проспект після з’єднання із «новим»: у мерії розповіли про проект

Як виглядатиме «старий» проспект після з’єднання із «новим»: у мерії розповіли про проект

Як виглядатиме «старий» проспект після з’єднання із «новим»: у мерії розповіли про проект


Довідка

Проект "Інтегрований розвиток міст в Україні" виконується німецькою урядовою компанією "DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH". У ньому беруть участь Львів, Чернівці, Вінниця, Житомир, Полтава та Подільський район Києва. Уряд Німеччини фінансує проект у розмірі 7,25 млн євро, Уряд Швейцарії надає 1,85 млн євро.

DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім цього, у рамках співпраці з Німеччиною здійснюється підтримка у подоланні кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях планують з’єднати "старий" та "новий" проспект.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
25-08-2019, 11:53
Коментарів 0 Переглядів 9 226


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!