RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Що наобіцяли своїм виборцям мажоритарники на Буковині

Уже за два тижні розпочне свою роботу новообраний український парламент, де провладну більшість складатимуть депутати від політичної партії "Слуга народу".

Редакція molbuk.ua вирішила нагадати читачам, з якими обіцянками йшли на вибори четверо переможців на мажоритарних округах Чернівецької області.



Ми проаналізували передвиборчі програми кандидатів у нардепи від Зе-Команди, які вже незабаром представлятимуть Чернівецьку область у стінах Верховної Ради.

Олена Лис, 201 округ (місто Чернівці)

Що наобіцяли своїм виборцям мажоритарники на Буковині


Новообрана нардеп обіцяла добиватися скасування недоторканності депутатів і спрощення процедури імпічменту президента. Крім того, вона має намір лобіювати питання щодо притягнення до відповідальності чиновників за незаконне збагачення, очищення й перезавантаження силових структур, а також припинення свавілля правоохоронних органів та податківців щодо бізнесу.

Як нардеп від міста Чернівців, Лис обіцяла:

- Взяти під особистий контроль проведення медичної реформи в закладах охорони здоров’я округу. Медицина має бути доступною для кожного жителя міста Чернівці.

- Вирішувати проблему очисних споруд в місті Чернівці шляхом залучення коштів державного бюджету за програмою "Чиста вода".

- Добиватися вирішення проблеми з вивезення сміття. "Разом з колегами внесу законопроекти, які очистять країну від стихійних сміттєзвалищ", – йдеться в передвиборчій програмі кандидатки.

- Ініціювати розробку та впровадження нової транспортної схеми, поступове звільнення від транспорту центральної частини, збільшення пішохідних зон, впорядкування дорожнього руху та паркування, залучення інвестицій для будівництва паркінгів.

- Добиватися запровадження енергозберігаючих, екологічно безпечних технології на комунальних підприємствах міста, здійснюючи програми модернізації комунальних підприємств міста. "Це дасть змогу зменшити нинішні тарифи на воду, водовідведення і тепло", – переконана Олена Лис.

– Ініціюватиму розробку та реалізацію на державному рівні програми будівництва водогонів та мережі каналізації у зонах індивідуальної житлової забудови міста Чернівців.

Окрім того, новообрана нардеп обіцяла особисто внести до парламенту законопроекти "Про створення Національного агентства кваліфікації працівників освіти" "з метою забезпечення належних умов для реалізації права на освіту", а також проект закону "Про запровадження базової зарплатні педагогів на рівні трьох мінімальних".

Максим Заремський, 202 округ (Сторожинецький, Вижницький, Кіцманський, Путильський райони)

Що наобіцяли своїм виборцям мажоритарники на Буковині


Новообраний представник президентської політсили у своїй програмі обіцяв:

- Добиватись збільшення державного фінансування інфраструктури краю. "В першу чергу, звертатиму увагу на протипаводкові заходи, які мають робитися заздалегідь, не тільки після повенів!", – написав Заремський.

– Забезпечувати всіляку підтримку розвитку "зеленого туризму" в гірських районах Чернівецької області.

– Взяти на особистий контроль відкриття міжнародного пункту пропуску "Красноїльськ" та розбудову пункту пропуску "Шепіт" з усією необхідною інфраструктурою.

– Розпочати активну роботу з потенційними інвесторами щодо відкриття підприємств з глибинної переробки деревини.

Максим Заремський також обіцяв особисто внести до ВРУ наступні законопроекти:

"Щодо забезпечення державної підтримки розвитку "зеленого туризму" у гірських районах України". "Рекреаційні багатства України мають стати доступними кожному її громадянину", – вважає Заремський.

"Щодо зниження податкового навантаження на малий та середній бізнес в Україні". "Саме малі підприємці мають стати основою середнього класу в Україні, мають створювати робочі місця та підвищувати добробут країни", – написав у своїй програмі кандидат.

"Щодо пільгового оподаткування для підприємств, що займаються глибинною переробкою деревини". "Україна має перестати бути "сировинним придатком" розвинених країн світу! Ми самі здатні виготовляти якісну продукції з деревини", – повідомив М. Заремський.

Георгій Мазурашу, 203 округ (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький, частина Сторожинецького районів та Садгори)

Що наобіцяли своїм виборцям мажоритарники на Буковині


Кандидат у своїй передвиборчій програмі оприлюднив такі обіцянки, які стосуються меж регіону, де він обирався нардепом:

- запровадження дієвих механізмів розвитку і покращення дорожньої інфраструктури, забезпечення якісних доріг до всіх населених пунктів;

- відкриття міжнародного пункту пропуску "Дяківці";

- реальної державної підтримки сільського господарства, стимулювання фермерства;

- реалізації протипаводкових заходів, будівництва берегоукріплень та дамб поблизу річок Прут і Серет;

- стимулювання інвестицій, розвитку малого бізнесу, створення нових робочих місць з гідною зарплатою;

- цільових субвенцій та залучення інвестицій для розбудови і розвитку соціальної інфраструктури (дитячі садочки, спортивні зали, майданчики, культурно-освітні заклади);

- вирішення на законодавчому рівні проблеми вивезення сміття, аби покласти край стихійним сміттєзвалищам, які погіршують екологію.

Водночас Мазурашу вказав, що він планує особливу увагу приділяти проблемним питанням у сфері фізичної культури і спорту. Зокрема, він повідомив, що має намір внести такі законопроекти:

- про професійний спорт (запровадження відрахувань спортивним школам/клубам і тренерам, які підготували професійних спортсменів);

- про фізичну культуру і спорт (нові принципи розвитку та підтримки галузі).



Валерій Божик, 204 округ (Хотинський, Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський райони, місто Новодністровськ)

Що наобіцяли своїм виборцям мажоритарники на Буковині


Кандидат у своїй передвиборчій програмі вказав наступні обіцянки:

– Добиватися від уряду прозорого механізму ремонту доріг за принципом “Найгірші дороги ремонтуються першими”.

– Взяти під власний контроль проведення медичної реформи в закладах охорони здоров’я округу. "Медицина має бути доступною для кожного жителя округу", – вважає Божик.

– Працювати над забезпеченням повного перезавантаження влади. "Виборні органи влади та місцевого самоврядування, які втратили довіру людей, мають бути переобрані", – повідомив кандидат.

– Готувати законодавче запровадження високих стандартів життя, які стануть реальністю лише після проведення низки необхідних реформ та відродження економіки.

Водночас він зобов’язувався внести до парламенту наступні законопроекти:

– Про освіту на селі, який передбачатиме оснащення всіх шкіл сучасною технікою.

– Про захист та допомогу виробникам сільськогосподарської продукції, який передбачатиме як державну допомогу, так і податкові пільги.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-08-2019, 16:14
Коментарів 0 Переглядів 2 079

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.