RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

12 серпня
Апп. з 70-ти: Силуана, Кріскента, Сили, Єпенета і Андроніка.


Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Святі апостоли від 70: Сила, Силуан, Крискент, Епенета і Андронік - учні Спасителя.

Апостол від 70-ти святий Сила був у первісній Єрусалимської Церкви чоловіком поважним, "начальницьким між братами" (Діян. 15, 22). Після що відбувся в Єрусалимі в 51 році Собору апостолів з питання про необхідність дотримання Моїсеєва закону християнами з язичників апостоли відправили послання Антіохійським християнам через апостолів Павла і Варнаву, в якому повідомляли, що рішенням Собору християни з язичників звільнялися від дотримання приписів Мойсеєвого закону. Було ухвалено для них утримуватися від куштування жертов, від блуду, задушенини і крові і не робити іншим того, чого собі не бажають (Діян. 15, 20-29). Разом з апостолами Павлом і Варнавою в Антіохії були послані Собором члени Єрусалимської Церкви святі Сила і Юда для роз'яснення послання словесно, що вони обидва і виконали за сприяння благодаті Святого Духа. Потім святий Юда був відпущений в Єрусалим, а святий Сила залишився в Антіохії і ревно допомагав Апостолу мов в його місіонерських подорожах з Євангельської проповіддю. Апостоли відвідали Сирію, Кілікію, Македонію.



У місті Филипах їх звинуватили в тому, що вони підбурюють народ, за що святих апостолів схопили, били палицями, а потім кинули в темницю. Опівночі, коли святі апостоли Павло і Сила молилися, раптово стався сильний землетрус, кайдани спали з них і двері темниці розчинилися. Як прокинувся сторож, злякавшись, що в'язні втекли, хотів накласти на себе руки, але був утриманий апостолом Павлом. Тоді, з трепетом припавши до ніг апостолів, він з вірою прийняв від них благовістя про Христа, вивів їх з темниці, привів у свій дім, умив їх рани і охрестився з усіма своїми домашніми.

З Філіп апостоли Павло і Сила пішли в міста Амфиполь, Аполлонию і Солунь, набуваючи в кожному місті нових учнів Христових і стверджуючи Церкви.

У Коринті святий апостол Сила був висвячений на єпископа, там він, зробивши знамена та чуда, скінчив своє життя.

Святий апостол Силуан проповідував Слово Боже разом з верховними апостолами Петром і Павлом. У 1-му Соборному посланні святий апостол Петро згадує про нього: "Це коротко написав вам через Силуана, вірного, як гадаю вірного брата" (1 Петро. 5, 12). Святий Силуан був поставлений єпископом в Солунь і там помер мученицькою смертю, зазнавши багато скорбот і напастей заради Господа.

Про святого апостола Крискент згадує святий апостол Павло в 2-му посланні до Тимофія (2 Тим. 4, 10), кажучи, що Крискент пішов з проповіддю до Галатії. Там він був поставлений єпископом, а потім проповідував Слово Боже в Галлії. У місті Вієнна апостол Крискент поставив єпископом свого учня Захарія. Повернувшись до Галатії, він помер мученицькою смертю за царя Траяна (98-117).

Святий апостол Епенета був поставлений єпископом в Карфаген. У посланні до Римлян (Рим. 16, 5) святий апостол Павло пише: "Вітайте улюбленого мого Епенета, який Ахаї для Христа". У тому ж посланні апостол Павло згадує і апостола Андроніка: "Вітайте Андроніка й Юнія, родичів моїх і в'язнів зі мною, що славні вони між апостолами і перш мене увірували в Христа" (Рим. 16, 7). Святий апостол Андроник був єпископом в Панонії (пам'ять святих Андроніка і Юніі 17 травня).

Повну версію православного календаря на 2019 рік можна переглянути тут

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
12-08-2019, 09:00
Коментарів 0 Переглядів 1 073

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.