RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Історія успіху: буковинка створила бренд і випускає лінію авторського вишитого одягу

Без спеціальної освіти (за дипломом – педагогиня), але з любов’ю до вишивки як народного промислу, Христина Скулеба творить красиві речі й одягає у них Буковину, Україну і весь світ.

Христинині сорочки замовляють за кордон на подарунок іноземцям, а також ті, хто сумує за українським на чужині. Одяг, який виготовляє Христина, дизайнерський, українські орнаменти в ньому стилізовані, а це до душі як юним модницям, так і тим, що мають поважний вік.



Про ідею.

Народилася Христина на Косівщині.

"Там у нас, – каже дівчина, вишивають усі, від малого до великого. Любов до вишивання прищепила мама Надія, коли навчила мене вишивати національні візерунки вручну. Безумовно, ручна вишивка має неперевершений вигляд, але такі сорочки треба шити довго, та й дорогі вони. Люди нині таких коштів не мають, аби придбати саму лише сорочку за 5 тисяч. Тому я вирішила дещо змінити у своїй роботі, щоб і людям добре, і мені не зле". До слова, довга сукня на натуральній тканині із нескладним візерунком від Христини Вишиванки (а саме таку назву бренду обрала для себе дівчина, - авт.) вартує 1200 гривень.

Майстриня розповідає, що мала бажання автоматизувати процес, створювати більш широкий асортимент вишитого одягу, використовуючи ширшу гаму кольорів та різноманітність орнаментів.

Історія успіху: буковинка створила бренд і випускає лінію авторського вишитого одягу


– У цій ідеї мені й допомогла вишивальна техніка, яку ми придбали і обладнали вдома мініцех. Зараз вишивкою займаюся особисто я, а пошив речей за домовленістю здійснюють кваліфіковані кравчині, – розповідає Христина. – Упродовж кількох років я створювала вишиванки з візерунками, які є широко розповсюджені, орнаменти брала з Інтернету. Зараз усе трохи інакше (усміхається – авт.).

Виконуючи основну роботу, а наразі Христина – директор підприємства споживчої кооперації Кіцманської райспоживспілки, дівчина багато часу приділяла творчості, розробляла свої зразки вишиванок.

Про труднощі.

Мрія створення власної лінії вишитого одягу не є спонтанною. Це результат кількох років кропіткої праці – поєднання багатьох складових, від створення орнаменту для вишивки до готового виробу, розповідає Христина Скулеба.

На запитання, чи є попит на машинну вишивку і на її авторські речі, дівчина відповідає ствердно.

"Попит є шалений. Іноді доводиться припиняти прийом замовлень, бо не встигаємо. Адже кожен виріб – неповторний. Я створюю одяг за зразком, який просить замовник, з урахуванням побажань в колористиці. Сама модель виконується за розмірною сіткою й за індивідуальними параметрами клієнтів. Асортимент широкий, ми займаємося створенням чоловічого, жіночого та дитячого одягу. Особливу увагу приділяємо сімейним та парним комплектам", – ділиться майстриня.

Христина каже, що наразі власної крамниці вона не має, а реалізація вишиванок здійснює через мережу Інтернет, адже це зараз просто і вигідно.

На ярмарках не буває, оскільки справа займає весь вільний час. Але має чимало замовлень навіть від іменитих зірок. Так, Христина вишивала костюми для дуету "Писанка", співачки Христини Охітви, української дизайнерки жіночих прикрас Катерини Потлової. Спільно з агенцією "УкрСтиль" Христина одягала учасниць конкурсу "Міс Західна Україна – 2017" для виходу в національному вбранні.

Історія успіху: буковинка створила бренд і випускає лінію авторського вишитого одягу

Історія успіху: буковинка створила бренд і випускає лінію авторського вишитого одягу

Історія успіху: буковинка створила бренд і випускає лінію авторського вишитого одягу

Історія успіху: буковинка створила бренд і випускає лінію авторського вишитого одягу


Про плани на майбутнє.

Щодо планів, то, ділиться Христина, найближчим часом має намір розширювати власну лінію вишитого одягу, працювати над новими моделями, удосконалювати напрацьовані образи: "Я постійно слідкую за новинками українських дизайнерів, за візерунками, які вони створюють, та сучасним кроєм одягу. Мене захоплюють світлини, на яких люди цілими сім’ями одягнуті наче в сучасний одяг, але із використаними традиційними орнаментами. Це дивовижне поєднання. Завжди прагну творити для всіх, а особливо для молоді нову вишиванку, адже саме вона наповнює душу Україною".

Також у планах майстрині – відкриття салону-ательє.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
8-08-2019, 18:36
Коментарів 0 Переглядів 7 056

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.