У липні на ринки Чернівецької області не допустили до реалізації 600 кілограмів кавунів і динь через перевищення вмісту нітратів.
Про це повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.
"Спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за липень через перевищений вміст нітратів не допустили до реалізації 600 кг кавунів та динь. Максимальний показник нітратів у липні на ринках Буковини в кавунах – 100-200 мг/кг (при нормі 60 мг/кг). А ось для дині він сягнув майже 1000 мг/кг (норма – 90 мг/кг)", - йдеться у повідомленні.
Фахівці зазначили, що везуть нітратні кавуни і дині переважно з Херсона. Збирають урожай, імовірно, недостиглий, а це збільшує відсоток неякісної продукції.
Загалом з ринків на Буковині вилучили 1104,2 кілограма ягід та фруктів через порушення умов транспортування, реалізації та органолептику.
Щоб запобігти отруєнням, фахівці закликають буковинців купувати овочі та фрукти лише у призначених для торгівлі місцях. На офіційних ринках є лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, де обов’язково досліджують продукти на вміст нітратів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-07-2019, 16:23
0
2 567