Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
«Найбільше люблю пекти фокаччу»: буковинець 12 років працює пекарем в Італії


32-річний Роман Олексюк із Кіцманя працює пекарем в Італії вже 12 років.

І хоч нічого спільного з цією професією у хлопця не було, але він не пожалкував, що у далекому 2007 році поїхав на заробітки до Італії.



"Це все – доля"

На запитання, як він почав займатися пекарством, Роман каже: "Це – доля!"

– Кулінарія – не моя спеціальність. Я після 9-го класу вступив до технікуму на спеціальність "Організатор і технолог ведення фермерського господарства". Після технікуму вступив до Кам’янець-Подільської академії. Вчився добре, мав стипендію і закінчив академію з червоним дипломом, – розповідає Роман.

Та після завершення навчання перспектив у цьому напрямку не бачив.

У 1999 році мама Романа поїхала, як він каже у "розвідку" в Італію. Адже саме тоді українці подалися масово на заробітки закордон.
– Мама там працювала і сумувала за нами. У 2004 році вона покликала мою молодшу сестру до себе. Я поїхав разом з нею, – розповідає Роман.

Роману Італія сподобалася, і у 2007 році хлопець, зваживши усі "за" і "проти", поїхав в Італію на заробітки.

Не інакше, як доля розпорядилася так, що саме тоді, коли Роман прибув до Італії, у тамтешній пекарні шукали працівника.

– Син знайомого моєї мами якраз звільнився з роботи, бо знайшов кращу для себе, тож запропонував спробувати мені. Тоді ще двоє хлопців проходили разом зі мною тримісячне стажування у цій пекарні, де я нині працюю. З усіх стажерів на роботу прийняли тільки мене, – каже Роман.

– Італійською я знав лише одне слово – чао, що означає і вітання, і прощання (посміхається, – авт.). Усе відбувалося методом спроб і помилок. Добре те, що італійці люблять жестикулювати. І якщо я чогось не розумів, мені показували це жестами. Виходила своєрідна гра "Вгадай предмет". Так відбувалося і з вивченням нової професії, – розповідає Роман.

«Найбільше люблю пекти фокаччу»: буковинець 12 років працює пекарем в Італії


Наразі хлопець настільки захопився і вдосконалив свої навики, що вже навіть радить шефові, як удосконалити техніки випікання.
Роман зізнається: італійці не звикли, що працівники затримуються на тривалий період. Тому усі дивуються, коли чують, що він вже 12 років працює в тій самій пекарні.

Хлопець зізнається, що перших два роки було важко, адже треба було вникнути не тільки в процес випікання, а й зрозуміти, чого вимагає керівник.

Впоратися з усім Романові допомагали рідні. – Я витрачав, напевно, пів зарплати на дзвінки додому. Тоді ж цих програм, за якими говориш безкоштовно, не було, – каже пекар.

"Весь хліб смачний, який я випікаю"


Роман каже, що в його пекарні збереглися усі традиційні рецепти італійської випічки. А ще це чи не єдиний заклад, який не домішує жодних добавок у тісто. Через це смак хліба залежить від погоди і настрою пекарів.

– Ми знаємо секрети, як треба поводитися з тістом, щоб булочка вийшла пухкою. Наприклад, щоб вийшла м’яка булочка треба додавати до тіста смалець. Також ми не додаємо до тіста розпушувач. Якщо на вулиці суха погода, то і булочка буде сухою. Коли на вулиці хороша погода, достатня вологість, то тісто гарно піднімається і виходять хрумкі булочки, – каже Роман.

«Найбільше люблю пекти фокаччу»: буковинець 12 років працює пекарем в Італії


Хлопець за вечір робить 300 кілограмів тіста, з яких виходить 250 кілограмів хліба.

Найбільше Роману подобається пекти фокаччу – це плоский дріжджовий італійський хліб, попередник піци, який в стародавньому Римі називався "pain focacious" (хліб з печі).

– Я полюбив фокаччу. Це солодка булочка, схожа на нашу бабку. Їдять її на сніданок. Ми – єдина пекарня, яка готує фокаччу ідеально, – каже Роман.

Окрім випікання, Роман ще полюбляє готувати.

– Я живу сам, дівчини у мене нема, тому мушу готувати, щоб не залишитися голодним (усміхається, – авт.). Дуже люблю готувати страви з картоплі. Можу приготувати 5 страв з цього овоча і жодна не буде подібною на смак чи вигляд, – посміхаючись, каже Роман.

Ще у пекаря є одне екстремальне захоплення – мотоцикли і швидкість.

– Це мені передалося від батька. У дитинстві він розповідав про мотоцикли, і я мріяв, що колись куплю собі байк. Я маю дозвіл на керування суперспортивним мотоциклом – тут на них потрібна окрема категорія. Два роки тому я купив "Чорну пантеру" – свій перший мотоцикл, в який закохався з першого погляду. Тоді друзі подарували мені екіпірування. Ми з друзями їздимо подорожувати байками. Це дуже круто, – ділиться Роман.
Рейтинг:
(голосів: 1)
25-07-2019, 17:50
Коментарів 0 Переглядів 952

загрузка...
Бабюк заявила, що Чернівці можуть вчасно не розпочати опалювальний сезон
Секретар виконавчого комітету вважає тривожним те, що одне підприємство на все місто заборгувало НАК "Нафтогазу" 114 тисяч
Ільмі Умеров у Чернівцях: «Влада в Криму ніколи не була проукраїнською»
Кримськотатарський політик каже, що саме тому і сталася анексія півострова
Популярне Коментують
• Новини




















Від діктатури до діктаДури і будуще горсовєта. Блог Мостіпаки
Про головні події тижня – у блозі Олександра Мостіпаки
«Заборонений», але вартий уваги. Блог Марини Кавкало
На жаль, робиться все, щоб українське кіно не процвітало
Чому хочуть повернути Путіна. Блог Ярослава Волощука
Як можна сідати за один стіл із диктатором, на совісті якого велика кількість злочинів?
загрузка...
Запрошуємо відвідати паб «Гойра» в самісінькому серці міста! (на правах реклами)

Улюблений паб "Гойра" у центрі міста вже цієї п'ятниці, 20 вересня, о 12.00!
Думаєте про страховку? Допоможе «ARX» (новини компанії)

Страхова система Євросоюзу справедливо вважається однією з найдосконаліших, ефективних і прогресивних в світі.
Якісні лабораторні аналізи стали ще доступніші в Чернівцях (на правах реклами)

Лабораторія "МедЛаб" рада повідомити, що в Чернівцях для зручності жителів міста відкрито нове відділення для забору біологічного матеріалу, яке знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 226.
"Хочемо розвиватися у Чернівцях, щоб люди працювали вдома" (на правах реклами)

Як працюють на одному із найбільших підприємств Буковини ТОВ "Аутомотів Електрік Україна"
Мертве море в Чернівцях: про відкриття Салону «Edom» (на правах реклами)

Одним із закладів, де можна відпочити, відчути енергетику солоної води, вдихати справжній морський запах є Салону клімату Мертвого моря "Edom", відкриття якого відбулося 30 серпня.