RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

На ринках Буковини виявили 40 кг кукурудзяної крупи із комахами

У Чернівецькій області співробітники Держпродспоживслужби виявили 40 кілограмів кукурудзяної крупи із шкідниками, яка мала реалізуватися покупцям на ринках регіону.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в області.



"Ми навіть не здогадуємося, який сюрприз нас може чекати при купівлі різних круп та борошна. Внаслідок порушення умов зберігання в цих продуктах можуть з’явитися незвані "гості" – амбарні кліщі. Одна справа, коли така "приємна несподіванка" нас чекає вдома, в кухонних шухлядах (в старих запасах), інша – на прилавках магазинів чи на ринках, де крупи та борошно зберігаються в мішках", – йдеться у тексті повідомлення.

"Такі-собі родичі павуків. За науковими даними кліщі належать до павукоподібних. Амбарні кліщі завдають велику шкоду зерну, що зберігається в коморі. Існує їх багато видів. Найчастіше кліщі розселяються за допомогою комах. Деякі з них мають спеціальні щетинки та розносяться вітром. У поширенні амбарних кліщів головну роль відіграють люди, коли розповсюджують їх з продуктами харчування. Велика частина "кліщів з комори" живе в гниючих залишках рослинного походження. Цими останками і харчуються, і споживають мікроорганізми, що заводяться в гниючому середовищі. Комфортними умовами для існування кліщів є висока вологість, уникнення сонячних променів і забезпеченість киснем.Більшість видів кліщів потрапляє в склади з поля під час збирання врожаю. При високій вологості масово розмножуються в зерні, яке стає непридатним для використання", – повідомляє відомство.

Фахівці попереджають, що вживання в їжу таких "заражених" продуктів небезпечно отруєнням та виникненням алергічних реакцій.

"Шановні буковинці! Будьте пильними. Коли купуєте крупи, звертайте увагу на якість продукції. Пам’ятайте! Безпечна продукція – це та, що пройшла ветеринарно-санітарну експертизу і реалізується в місцях санкціонованої торгівлі", – повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в області.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-07-2019, 15:07
Коментарів 0 Переглядів 1 235


Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"


Вулиці перекриють через капітальний ремонт
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.