RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Самовільний ремонт дороги: ОПОРА звернулась до поліції щодо підкупу виборців Оксаною Продан

У Чернівцях громадянська мережа ОПОРА звернулася до поліції з приводу ймовірного підкупу виборців кандидатом у народні депутати Оксаною Продан, яка заявила про старт ремонтних робіт на вулиці Щербанюка.

Про це йдеться у публікації на сайті Опори.



"27 червня Оксана Продан, кандидатка в депутати від округу №201 (м. Чернівці), заявила, що "спільними зусиллями громади, активістів і підприємців" відремонтує вулицю Щербанюка у Чернівцях. Громадянська мережа ОПОРА написала заяву щодо перевірки ймовірного факту підкупу виборців", – йдеться у повідомленні.

Самовільний ремонт дороги: ОПОРА звернулась до поліції щодо підкупу виборців Оксаною Продан


"Приблизно через півгодини на вулиці Щербанюка з’явилася техніка та матеріали для ремонту дороги. Як повідомили спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, які були на місці події, після того, як на вулицю приїхала техніка, сюди прийшла й кандидатка в народні депутати Оксана Продан.

"Є ініціативна група – це люди, які тут живуть, на цих вулицях, поряд з Щербанюка. Вони знайшли мене, бо ми ж вулицю Хотинську почали відстоювати. Вони знайшли мене і кажуть "Чому тільки Хотинська, дивіться, у нас теж неможливо проїхати". Я допомагаю. Мешканці звернулися, що "давайте щось робити тут". Ми порадилися, поговорили, поспілкувалися з усім тим бізнесом, який тут є.. Тут є бізнес, зацікавлений в тому, аби дорога була зроблена добре. Люди знайшли людей, об’єдналися, і, сподіваюся, ми дуже швидко зробимо дорогу", – сказала Оксана Продан у коментарі Громадянській мережі ОПОРА.

Також на сайті одного з місцевих телеканалів з’явилася публікація під заголовком "Оксана Продан пообіцяла відремонтувати вулицю Щербанюка у найкоротші терміни".

Самовільний ремонт дороги: ОПОРА звернулась до поліції щодо підкупу виборців Оксаною Продан


Громадянська мережа ОПОРА звернулася за коментарем до Олексія Каспрука, Чернівецького міського голови, аби дізнатися, чи фінансували цей ремонт з місцевого бюджету.

"Кошти не були виділені. У нас розроблена проектно-кошторисна документація, вартість виконання всіх робіт по вулиці з заміною мереж, з освітленням, з тротуарами більше 50 мільйонів гривень. Що стосується цих робіт, сьогодні в 9:20 зайшов до нас лист від народного депутата Оксани Продан: "Відповідно до статті 39 Конституції України повідомляю, що 27-29 червня 2019 року з 8 години ранку на вулиці Щербанюка від вулиці Кутузова до вулиці Достоєвського будуть проводитися мирні збори мешканців району з метою самоорганізованого ремонту дорожнього покриття проїзної частини". Є там порушення певні, зараз ще будемо обговорювати. З 8 години почали роботи, а нас повідомили тільки о пів10. Ситуація з дорогами у нас така-собі, а якщо депутат вирішив попіаритися, за власні кошти зробити шматок дороги, я не заперечую", – сказав Олексій Каспрук.

Громадянська мережа ОПОРА зверталася до Оксани Продан з питанням стосовно того, з яких джерел фінансується ремонт вулиці Щербанюка, однак відповідати кандидатка у депутати відмовилася.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулися до правоохоронців, оскільки може мати місце порушення пункту 14 статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України та частин 2 і 3 статті 160 Кримінального Кодексу України, у яких йдеться про те, що пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права чи права на участь у референдумі (відмова від участі в голосуванні, голосування на виборчій дільниці (дільниці референдуму) більше одного разу, голосування за окремого кандидата на виборах, кандидатів від політичної партії, місцевої організації політичної партії або відмова від такого голосування, передача виборчого бюлетеня іншій особі), караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років. Здійснення передвиборної агітації (агітації референдуму) шляхом надання підприємствам, установам, організаціям неправомірної вигоди або надання безоплатно товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення найменування, символіки, прапора політичної партії, вартість яких не перевищує розміру, встановленого законодавством), робіт, послуг карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

"Оскільки в інформаційному просторі з'явилася інформація про те, що кандидатка в народні депутати пообіцяла відремонтувати дорогу по вул. Щербанюка, було вирішено звернутися до поліції з метою перевірки даних відомостей. Відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України" забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Тому в даному випадку необхідно встановити чи дійсно кандидатка в народні депутати агітувала та надавала виборцям матеріальні блага на безоплатній основі", – каже Тарас Прокоп, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Чернівецькій області.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Редактор: Микола Кобилюк
28-06-2019, 16:34
Коментарів 0 Переглядів 4 125

Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!