RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

26 червня
Мц. Антоніни. Свт. Трифілія. Прп. Анни


Свята мучениця Антоніна

Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Свята мучениця Антоніна постраждала в III столітті при Діоклетіані (284-305) в місті Нікеї. Її всіляко катували - палили вогнем, клали на розпечену сковороду, просвердлили розпеченими прутами руки і ноги і кинули до в'язниці, де вона перебувала два роки. Муки не зламали дух святий Антоніни, вона до самої кончини сповідувала свою віру в Христа. Святу мученицю кинули в море.



Святитель Трифилій

Яке сьогодні свято відзначають за церковним календарем


Святитель Трифилій, єпископ Левкусії Кіпрської, народився в Константинополі, освіту здобув у Вериті (Бейрут, в Сирії). Він був дуже освічений і красномовний. Незважаючи на це, святитель обрав собі наставника не книжкового і не вченого, але чоловіка високої святості - святителя Спиридона, єпископа Тримифунтського (+ 348, пам'ять 12 грудня). Імператор Констанцій II (337 - 340) важко захворів і, не отримавши допомоги від лікарів, звернувся зі старанною молитвою до Бога. Уві сні він побачив Ангела, який показав йому собор святителів. Вказавши на двох з них, Ангел сказав, що тільки через них він може отримати зцілення. Констанцій розіслав по всіх областях імперії указ, наказуючи зібратися єпископам. Це веління отримав і святитель Спиридон. Разом зі своїм учнем святим Трифилієм він вирушив до імператора. Хворий одразу впізнав у тих, хто прийшов зазначених йому Ангелом цілителів, вклонився їм і просив помолитися за його зцілення. Святитель Спиридон з молитвою доторкнувся до голови імператора, і він став здоровий. Святий Трифилій захопився красою палацу, величним виглядом імператора, пишнотою палацового життя. Святитель Спиридон сказав на це: "Навіщо ти дивуєшся? Хіба цей блиск робить царя більш праведним? Всі вони - царі і вельможі - однаково з останнім жебраком помруть і постануть на суд Божий. Слід шукати вічних благ і Небесної слави".

Незабаром святий Трифилій був поставлений єпископом міста Левкусії на Кіпрі. Він часто відвідував святителя Спиридона. Одного разу вони разом проходили у місцевості, званої Парімна, вирізнялася красою і достатком виноградників і садів. Святитель Трифилій, замилуваний красою природи, став думати про те, щоб придбати цю землю. Святитель Спиридон прозрів думки Трифилія і сказав: "Навіщо ти невпинно думаєш про земні і суєтні блага? Наше житло і багатство на Небесах, до них і потрібно прагнути". Так святитель Спиридон поступово зводив свого учня до духовної досконалості, якої святий Трифилій досяг за молитвами свого наставника. Святитель Трифилій мав милостиву душу, незлобиве серце, правдиву віру, любов до всіх і багато інших чеснот.
Одного разу на Кіпрі проходив Собор єпископів. Отці Собору просили святителя Трифилія, відомого своєю вченістю і красномовством, вимовити повчання народу. Говорячи про зцілення Господом розслабленого (Мк. 2, 11), він замість слова "постіль" вжив "ложе". Не стерпівши неточної передачі Євангельського тексту, святитель Спиридон обурився і сказав святителю Трифилію: "Невже ти кращий від Того Хто сказав "постіль", що соромишся слова Його?" - І негайно залишив храм. Так святитель Спиридон дав святителю Трифилієві урок смиренності, щоб він не запишався даними йому талантом красномовства. Святитель Трифилій мудро пас своє стадо. На кошти, що дісталися йому після матері, він побудував у Левкусії монастир. Упокоївся святитель у глибокій старості близько 370 року.

Повну версію православного календаря на 2019 рік можна переглянути тут

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
26-06-2019, 09:00
Коментарів 0 Переглядів 1 138

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.