RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат

Центральна виборча комісія зареєструвала сімох кандидатів у народні депутати, які балотуватимуться на позачергових парламентських виборах на чотирьох одномандатних округах Чернівецької області.

Які кандидати вже зареєструвались для участі у парламентських гонках, а які лише встигли заявити про свої наміри обиратись до Верховної Ради – дізнайтесь у публікації molbuk.ua



201 округ (м.Чернівці)

Станом на 19 червня ЦВК офіційно зареєструвала кандидатами у нардепи двох осіб – підприємця, самовисуванця Володимира Дідуха-Кобзаря та голову громадської організації "Квадрівіум" Інну Кубай, яку на вибори висунула політична партія "Об’єднання "Самопоміч".

Також документи подав до ЦВК чинний нардеп "Народного фронту", колишній багаторічний міський голова Чернівців Микола Федорук.

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат


Раніше у політичній партії "Голос" Святослава Вакарчука заявили, що по 201-му округу висуватимуть політичного аналітика Максима Кияка.

А політична сила Юлії Тимошенко "Батьківщина" висунула по "мажоритарці" в Чернівцях чинного депутата міської ради Олександра Пуршагу.

Ще один депутат Чернівецької міськради, лідер фракції "Народний контроль" Михайло Яринич також заявив про наміри балотуватися у Верховну Раду.

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат


Окрім того, у вівторок ЦВК відмовила у реєстрації Даниловського В.В. кандидатом у нардепи на виборчому окрузі №201.



202 округ (Кіцманський, Путильський, Вижницький, частина Сторожинецького району)

Наразі цей виборчий округ лідирує за кількістю офіційно зареєстрованих кандидатів у народні депутати.

Зокрема, за місце у Верховній Раді тут змагатиметься Микола Орендович – головний спеціаліст відділу лісового господарства та мисливства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Також ЦВК зареєструвала кандидатом начальник управління захисту економіки в Чернівецькій області Іван Тичина.

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат


Окрім того, на 202-му окрузі балотуватиметься сільський голова Великого Кучурова Сторожинецького району Василь Тодеренчук. Усі троє кандидатів зареєструвалися за самовисуванням.

Раніше про наміри балотуватись на цьому окрузі заявляв чинний народний депутат від фракції БПП Іван Рибак.

У партії "Батьківщина" заявили, що кандидатом-мажоритарником на цьому окрузі від цієї політсили буде депутат обласної ради Андрій Маковей.

А партія Андрія Садового висуває по 202-му округу кандидатом Михайла Чорнея.

203 округ (Герцаївський, Глибоцький, Новоселицький райони, частина Сторожинецького району)

Першим зареєстрованим у Чернівецькій області, і поки що єдиним на "румунському" окрузі кандидатом у народні депутати став колишній нардеп від Партії регіонів Іван Попеску.

Проте ряд політичних партій та діячів вже встигли заявити про свої наміри поборотися за мандат на цьому окрузі. Зокрема, партія "Громадянська позиція", лідером якої є Анатолій Гриценко, висуває по "мажоритарці" голову Глибоцької районної ради Петра Панчука.

"Самопоміч" висунула тут кандидатом у нардепи Руслана Майданського.

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат


Водночас партію "Батьківщина" на цьому окрузі має намір представляти кандидат-мажоритарник Артур Мунтян, який є сином голови обласної ради.

204 округ (місто Новодністровськ, Заставнівський, Кельменецький, Сокирянський, Хотинський райони)

Станом на середу, 19 червня, Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом-мажоритарником на цьому окрузі висуванку "Самопомочі" Ольгу Кучурку.

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат


Однак ряд інших політичних діячів також заявив про наміри балотуватися в нардепи.

Вибори до Ради: що відомо про буковинців, які планують боротися за мандат


Зокрема, нардеп Максим Бурбак днями подав до ЦВК документи для реєстрації його кандидатом в депутати.

У вівторок це саме зробив і колишній головний податківець Чернівців Анатолій Паланійчук.

У партії "Батьківщина" вирішили, що представляти політсилу на цьому окрузі має заступник голови обласного осередку партії Василь Мельник.

Від Аграрної партії України балотуватись на цьому окрузі планує голова Сокирянської районної ради Василь Козак.

***

Наразі достеменно не відомо, кого висунуть на мажоритарних виборчих округах Чернівецької області політичні партії "Слуга народу", "Опозиційний блок" та "Європейська солідарність".

Хто у списках?

Однією із перших відкрила свій виборчий список політична партія "Об’єднання "Самопоміч". Політсила Андрія Садового делегувала до цього списку трьох чернівчан.

Зокрема, доцент кафедри фінансів і кредиту Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, співробітник приватного наукового інституту Норвегії Ірина Ткачук потрапила на 29-те місце виборчого списку політичної партії "Об’єднання "Самопоміч".

Викладач Оксана Лелюк з Чернівців опинилася на 71-му місці у списку партії, а буковинський підприємець Роман Клічук посів 100-те місце списку.

До виборчого списку "Аграрної партії", яку очолив співаючий ректор Михайло Поплавський, увійшла депутат Чернівецької облради Лілія Бортич. Відома бізнесменка посіла друге місце у партійному списку.

Поборються за місце в парламенті і представники партії Олега Ляшка на Буковині. Так, до першої п’ятірки списку Радикальної партії потрапила перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька.

Має своїх представників від Буковини і новоспечена партія вокаліста "Океану Ельзи" Святослава Вакарчука "Голос". Це, зокрема, відомий чернівецький бізнесмен Олексій Попович, який очолив на Буковині осередок політсили, та педагог Пауль Пшенічка. Вони обоє потрапили до партійного списку "Голосу".

Троє чернівчан опинилися у виборчому списку кандидатів у народні депутати політичної партії "Громадянська позиція", яку очолює Анатолій Гриценко. Це, зокрема, співробітник Державного архіву Чернівецької області Борис Баглей, підприємець у сфері рекламного бізнесу Ігор Воронич та волонтер, учасник АТО Сергій Николайчук.

Традиційно за списками політичної сили "Опозиційний блок" балотуватиметься до Верховної Ради колишній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
19-06-2019, 13:41
Коментарів 0 Переглядів 4 110


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги