RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Хребет виліковую за пів року»: буковинець за власною методикою позбувся грижі

Найстарший студент ЧНУ Никодим Лисак, який торік у 68 років став студентом факультету фізкультури, поділився власним методом лікування хребта.

Чоловік у молодості ледь не залишився назавжди прикутим до ліжка: через грижі на хребті він не міг ходити, а позбувся їх завдяки власній програмі оздоровлення. Він стверджує: за пів року занять виліковується більшість проблем із хребтом. Секретами він поділився з molbuk.ua.



Нині, коли пан Лисак став найкращим студентом на своєму курсі, він часто у навчальному матеріалі знаходить наукове підтвердження своєї теорії оздоровлення. Свого часу він закінчив історичний факультет Чернівецького університету, згодом навчався на тренера і викладача фізкультури. Третю освіту здобув під час служби в армії. Каже, що, займаючись практичною медициною, відчув брак теоретичних знань. Тому торік вступив до магістратури кафедри фізичної реабілітації та ерготерапії.

"Я уже мав параліч ніг"

У юні роки пан Никодим професійно займався єдиноборствами, брав участь у змаганнях високого рангу. Але через надмірні спортивні навантаження у чоловіка почалися серйозні проблеми з хребтом. Сильний біль вклав 30-річного чоловіка у ліжко, він практично не міг ходити.

Обстежився, діагноз не давав шансів уникнути операції: три грижі на хребті. Однак тоді від лікарської допомоги він відмовився.

– Я мав уже параліч ніг. Але навіть не допускав такої думки, щоб лягати під ніж, – пригадує чоловік. – Узагалі тоді розчарувався у традиційній медицині, бо що лікарі можуть? Лише колоти знеболювальне. А воно ж не лікує, лише ненадовго знімає біль. Якщо ж іти на операцію, то 100% одужання ніхто не гарантує.

Спортсмен вирішив рятуватися сам: вправи, зміна способу життя, поради цілителів – шлях до того, аби знову навчитися рухати без болю тривав вісім місяців.

– Я навчався здорового способу життя і того, як не порушувати закони природи, – каже чоловік. – Обов’язково потрібно відмовитися від переїдання, шкідливих звичок, побороти в собі лінь. Тоді ж познайомився з фахівцями східної медицини, почав цікавитися цигун-терапією. Природа має все для оздоровлення, але потрібно навчитися це використовувати. І китайська медицина цього навчає. Є спеціальні комплекси вправ, які дозволяють вийти на контакт із природою і отримати ту енергію, яка необхідна людині.

Чотири складові спасіння
Знову стати на ноги, за словами пана Лисака, йому вдалося завдяки чотирьом правилам, які він називає "Чотири складові спасіння".

– Вони допомагають позбутися хребцевих гриж у 99% випадків, – запевняє чоловік. – Я переконався, бо радив цю методику багатьом людям. Якщо її дотримуватися – грижі зникають. Лише якщо грижа виникла внаслідок травм хребта чи ще в окремих випадках, може бути необхідним оперативне втручання. А якщо людина заробила собі грижу неправильним способом життя, через спадкове захворювання тощо, їй самій під силу себе вилікувати. Головне – розробити собі реабілітаційну програму і ні на крок від неї не відступати.

Ось ці складові лікування.

1. Вправи. У важкому стані пан Никодим присвячував їм по 2 години щодня, зараз – не менше 45 хвилин. "Хай я не встигну поснідати, але зарядку вранці зроблю", – каже чоловік.

2. Турнік. У свої 68 пан Лисак підтягується 15 разів за один підхід. Каже, серед його юних одногрупників жоден не може його в цьому перевершити. "Багато людей думають, що для лікування хребта треба висіти на турніку, – пояснює автор методики. – Це не так. На турніку треба не висіти, а займатися. І на собі, і на багатьох знайомих перевірив, що достатньо виконувати шість нескладних вправ щодня. І за кілька місяців хребет стає здоровим. Це своєрідна "суха" витяжка хребта і зміцнення м’язів спини".

Виконуються усі ці вправи на турніку, щоб не перевтомлювалися долоні, можна скористатися міцними тканинними стрічками – пан Никодим обмотує їх навколо зап’ястя, а потім кладе поверх перекладини турніка і зверху обхоплює пальцями. Таким чином виходить додаткова підтримка – завдяки стрічкам легше триматися на турніку.

3. Заняття на тренажері Євмінова. Однак не на звичайному, а на удосконаленому. Якось у пана Никодима навчалися студенти-інженери, вони й допомогли створити покращену модель цього відомого тренажера. У її основі – не одна дошка, а металевий каркас, на який закріплена дошка зі спеціальним вигином. Вона регулюється за висотою і може складатися удвічі для зручного зберігання. "Грижу Шморля, артрити, поліартрити, між хребцеві грижі, остеохондроз – усе це можна залишити тут", – пан Никодим вказує на дугоподібний тренажер.

4. Спеціальне харчування, збагачене кальцієм та хондроїтиками – речовинами, що сприяють зміцненню кісткової тканини, сухожиль, хрящів і зв’язок.

Поради від Никодима Лисака, щоби бути здоровим:

– Якщо на столі немає м’яса, я його не шукаю, а от якщо немає овочів – то цього мені не вистачає. Овочі повинні домінувати і краще, коли вони у сирому вигляді. Сирими їм кабачок, моркву, буряк, капусту.

– Усі страви вживаю свіжоприготовленими. Їжу можна назвати живою, тобто найбільш корисною, упродовж 2-3 годин після приготування. Потім вона вже втрачає корисні властивості, може навіть зашкодити здоров’ю.

– Більшість раціону має складати сезонна їжа: влітку налягайте на ягоди, фрукти, овочі, легкі страви. Мають переважати рослинні продукти. Дієт не раджу дотримуватися, хіба що при надлишковій вазі обмежувати жирні і надто калорійні продукти.

– Головне – не переїдати. Харчуватися варто за відомим принципом: якщо ви встали з-за столу і хочете їсти – значить ви наїлися. Якщо встали з-за столу і наїлися – ви вже переїли. Краще те, що з’їдаєте за два рази, з’їсти за чотири-п’ять разів.

– Більше пити води. Під час потовиділення ви втрачаєте воду, яку необхідно поповнювати в організмі. Дуже важливою є вода для хребта і суглобів. Якщо її не вистачає, починаються проблеми з між хребцевими дисками, колінами тощо.

– Часто люди під час застуди парять ноги. Але корисніше робити контрастні ванни. Почергово -занурювати ноги спочатку в гарячу, потім в холодну воду.

– Під час застуди насамперед потерпає дихальна система, тому корисно одразу полоскати горло. У склянку теплої води додати пів чайної ложки солі звичайної або морської і три краплі йоду. А ще для профілактики застуд завжди корисно мати на столі часник, цибулю, гіркий перець.


Детальніше про розроблені Никодимом Лисаком вправи читайте з липня у газеті "Добрий порадник".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
15-06-2019, 19:58
Коментарів 0 Переглядів 26 189

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.