RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час

Передвиборна кампанія на позачергових парламентських виборах перейшла в активну фазу висування партіями своїх представників на багатомандатних виборчих округах та реєстрації самовисуванців по "мажоритарці".

Уже з перших днів цієї кампанії стало зрозумілим, що поборотися за місце у Раді вирішила достатньо велика кількість уродженців Чернівців або Чернівецької області. Тож molbuk.ua пропонує переглянути, хто з буковинців станом на сьогодні вже встиг заявити про парламентські амбіції.



Однією із перших відкрила свій виборчий список політична партія "Об’єднання "Самопоміч". Політсила Андрія Садового делегувала до цього списку трьох чернівчан.

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Зокрема, доцент кафедри фінансів і кредиту Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, співробітник приватного наукового інституту Норвегії Ірина Ткачук потрапила на 29-те місце виборчого списку політичної партії "Об’єднання "Самопоміч".

Викладач Оксана Лелюк з Чернівців опинилася на 71-му місці у списку партії, а буковинський підприємець Роман Клічук посів 100-те місце списку.

Пізніше партія висунула чотирьох кандидатів на 4-х мажоритарних округах Чернівецької області. Зокрема, на виборчому окрузі №201 з центром у Чернівцях партія висуває кандидата Кубай Інну Михайлівну. На виборчому окрузі №202 з центром у місті Сторожинець від "Самопомочі" балотуватиметься Чорней Михайло Васильович. На окрузі №203 з центром у місті Новоселиця партія висунула кандидатом Майданського Руслана Івановича. А на виборчому окрузі №204 з центром у Хотині партію представлятиме кандидат-мажоритарник Кучурка Ольга Миколаївна.

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


До виборчого списку "Аграрної партії", яку очолив співаючий ректор Михайло Поплавський, увійшла депутат Чернівецької облради Лілія Бортич. Відома бізнесменка посіла друге місце у партійному списку. Також політсилу вирішив представляти по "мажоритарці" голова Сокирянської райради Василь Козак.

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Поборються за місце в парламенті і представники партії Олега Ляшка на Буковині. Так, до першої п’ятірки списку Радикальної партії потрапила перший заступник голови Чернівецької обласної ради Інга Маковецька.

Має своїх представників від Буковини і новоспечена партія вокаліста "Океану Ельзи" Святослава Вакарчука "Голос". Це, зокрема, відомий чернівецький бізнесмен Олексій Попович, який очолив на Буковині осередок політсили, та педагог Пауль Пшенічка. Вони обоє потрапили до партійного списку "Голосу".

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Окрім того, партія висунула по "мажоритарці" в Чернівцях свого представника – відомого політичного аналітика Максима Кияка.

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Назвали перелік кандидатів-"мажоритарників", які підуть на вибори на всіх чотирьох округах Чернівецької області, і у партії ВО "Батьківщина". Це, зокрема, чинний депутат міськради Олександр Пуршага, бізнесмен Андрій Маковей, депутат міськради і син голови облради Артур Мунтян та заступник голови обласного осередку партії Василь Мельник.

А ось голова облради Іван Мунтян у своєму Facebook-дописі зазначив, що він відмовився від "прохідного" місця у списку партії заради завершення інфраструктурних проектів, розпочатих на Буковині.

Про свій похід на вибори до нового парламенту заявив і чинний народний депутат, лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак. У коментарі київським журналістам він сказав, що піде на вибори по "мажоритарці".

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Водночас він заперечив інформацію про те, що Яценюк піде на вибори від Чернівців. Щоправда, Бурбак не повідомив, чи буде хто-небудь із представників НФ балотуватися на 201-му окрузі.

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Щонайменше троє чернівчан опинилися у виборчому списку кандидатів у народні депутати політичної партії "Громадянська позиція", яку очолює Анатолій Гриценко. Це, зокрема, співробітник Державного архіву Чернівецької області Борис Баглей, підприємець у сфері рекламного бізнесу Ігор Воронич та волонтер, учасник АТО Сергій Николайчук.

Також партія наразі висуває по "мажоритарці" на Буковині лише одного представника – голову Глибоцької районної ради Петра Панчука.

Традиційно за списками політичної сили "Опозиційний блок" балотуватиметься до Верховної Ради колишній голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв.

Ще один екс-регіонал з Буковини Іван Попеску вже зареєструвався кандидатом у народні депутати. Він балотуватиметься за мажоритарною системою на виборчому окрузі №203 з центром у Новоселиці.

Висування буковинців у нардепи: що відомо на цей час


Наразі невідомо, хто з буковинців потрапив до повного списку кандидатів від політичної партії "Слуга народу" (у презентованій на з’їзді партії в неділю першій сотні жодного буковинця немає). Також немає даних і про висування партією Зеленського кандидатів, які балотуватимуть за мажоритарною системою на чотирьох округах Чернівецької області.

Як раніше повідомлялося, партія "Удар" не виставлятиме список на вибори до Верховної Ради, а "Українська стратегія" Володимира Гройсмана – не висуватиме мажоритарників.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
12-06-2019, 09:34
Коментарів 0 Переглядів 3 382

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.