RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«З історією і родзинкою»: успішна підприємець розповіла, як створила популярні заклади у Чернівцях


Людмила Столяр планувала стати вчителем. Закінчила педагогічний вуз і три роки працювала вчителем початкових класів. Та зрозуміла, що зарплата надто мала і тому різко змінила професію. Почала свою підприємницьку діяльність із торгівлі продуктами на ринку.

Тепер Людмила Столяр співвласниця мережі продуктових магазинів "Артишок" і найпопулярніших закладів харчування "Ріта Штейнберг" і "Мантулки", які мають свою родзинку.



Людмила зізнається, що мала можливість жити в Ізраїлі, але вирішила не переїжджати, бо дуже любить Чернівці.

Мolbuk.ua вЛюдмила Столяр розповіла свою історію успіху.

Свою діяльність Людмила Столяр розпочала разом із бізнес-партнеркою Аліною Яблонською майже 15 років тому. І досі разом працюють.
"Перший продуктовий магазин відкрили у Садгорі. Навпроти нашого магазину побудували будівлю. І ми вирішили там зробити піцерію "Томат", де піцу пекли на дровах. Потім переїхали у приміщення на розі вулиць Руської-Української і так з’явився ресторан італійської кухні "Томат-голд".
Згодом вирішили відкрили продуктовий мазагин "Артишок". Спочатку він був лише у Садгорі. Тепер маємо чотири великих магазини у Чернівцях", - розповідає Людмила.

Щоби заклади були привабливими, Людмила та Аліна вкладають у них чимало грошей: хороший дизайн, якісні товари, професійне обладнання. Це себе виправдовує.
"Всі свої заклади люблю, вони всі для мене найкращі. Дуже болісно реагую на наші недоліки і намагаюся, щоби вони більше не повторилися", - зізнається Людмила.

Всі заклади мають свою родзинку і є досить популярними.

У ресторан "Ріта Штейнберг" вирішили відтворити єврейські старі Чернівці. "Нам допомагали відкривати колеги зі Львова, одна з них власниця ресторану єврейської кухні, інша – збиральниця старовинних рецептів. Вони впродовж року консультували нас. Багато листуюся зі старшим поколінням людей, які виїхали до Ізраїлю, і вони теж дають мені свої рецепти", - каже Людмила.



"Мантулки" назвали так не випадково. Це різновид корисного печива.
"Мантулки" вважаю, що це найвдаліший проект, бо він розрахований на дуже широку аудиторію. Туди заходять всі – і мене це дуже тішить", - розповідає жінка.

Людмила зізнається, що їй, як колишньому вчителю, було важко вникнути у багато нюансів.

"У деяких я досі не розуміюся, але точно знаю, що дуже багато залежить від команди. Коли починали роботу, то найважчим виявилося набрати відповідальних людей. Поступово все це вдалося зробити", - говорить Людмила.
За словами Людмили, у Чернівцях досить складно працювати, адже щотижня відкриваються нові заклади. Але Людмила та Аліна вже давно зрозуміли, що зараз людям не цікаві прості заклади, вони мають бути з історією та ідеєю.

Найближчим часом на ресторан "Ріта Штейнберг" професійного журі.
"Ми перші з Чернівців подали наш заклад "Ріта" на всеукраїнську ресторанну премію "Золота пальмова гілка" у номінації як найкраща ресторанна концепція. Цю премію неможливо купити. У заклад приїжджає журі, якого ніхто не знає, і вони будуть оцінювати його. Чи вдасться отримати нагороду, час покаже", - зізналася Людмила.

Секрети успіху від Людмили Столяр

- "Намагаюся бути чесною і відкритою з людьми, з якими працюю. Це стосується і працівників, і клієнтів".


- "Зробила висновок, що чим більше нарікаєш - тим більше проблем "липне". Якщо намагаєшся радіти навіть дрібницям, то це набагато краще".

- "Не потрібно боятися відкривати бізнес навіть у кризовий період, як зараз. Є дуже багато ніш, де можна розпочати справу з маленьким бюджетом".
29-04-2019, 20:31
Коментарів 0 Переглядів 9 459

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.