Чернівчанин Юрій Негрич пройшов кастинг серед 100 кухарів з усієї країни і став наймолодшим учасником кулінарного шоу каналу СТБ "МастерШеф. Професіонали".
Про це йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".
"Коли я прийшов на перший кастинг, мені нічого не сказали, окрім того, що передзвонять, якщо пройшов далі. Я приїхав додому і навіть не очікував, що через місяць мені зателефонують: "Приїжджайте, бо вас обрали у сотню кухарів-професіоналів і ви – учасник шоу "МастерШеф. Професіонали". Я був дуже радий такому шансу, емоції переповнювали", – каже Юрій.
Аби довести суддям, що достойний участі в кулінарному шоу, він приготував свій фірмовий теплий салат із качиного м’яса.
"На кастингу я презентував теплий салат із качиної грудки на основі з карамелізованої груші у вині. Його обрав не випадково. Цей салат мав позитивні відгуки людей, які казали, що м’ясо дуже витончений на смак. Тому вирішив, що салат вразить і суддів "МастерШефу" ", – зізнається Юрій.
Юрій працює шеф-кухарем у ресторанах міста й області.
"Займався 10 років танцями""За фахом я програміст. Також займався 10 років танцями, танцював брейкданс, тренував діток. Якось знайомий покликав мене працювати на кухні для підзаробітку. Я погодився і мені дуже сподобалося. Коли відвідувачі передавали компліменти і казали, що страва чудова, це дуже надихало, тому хотілося готувати більше і краще", – каже Юрій.
Юрій зауважує, що він кухар-універсал.
"Дуже поважаю італійську кухню, подобається готувати страви французької кухні, адже вона як тендітна жінка (посміхається, – авт.). Дуже подобається готувати м’ясо", – розповідає Юрій.
Шеф-кухарю доводилося готувати страви із м’яса різних тварин, навіть диких. Каже, що найважче було приготувати м’ясо козулі та дикого кабана.
"М’ясо дикого кабана має специфічний запах, тому потрібно правильно його приготувати, аби запаху позбутися. Я тушкував його на горілці, поки запах не зник. Також готував страву із м’яса козулі. Це теж важко, бо якщо тварина досить стара, то страва може бути жорсткою, як гума. Тому я додав до м’яса лікер і тушкував, допоки м’ясо стало м’яким", – розповідає хлопець.
"Найважче на шоу – це очікування"На кулінарному шоу найважчим, на думку Юрія, є очікування.
"Коли виходиш на ту кухню, очікуєш чогось нереального, а тобі дають звичайні ножі та продукти. Але найголовніше – ти маєш довести, що не просто так сюди прийшов, і зробити зі звичайних інгредієнтів шедевр. Найважче на шоу – очікування за кулісами, коли не знаєш, що буде далі. З’являються різні припущення, думки, хвилювання", – каже Юрій.
Як зауважує кулінар, на цій кухні зібралися максимально різні люди – професійні кухарі, і кожен знає, як готувати і має власний підхід.
"Це було дуже цікаво, коли незнайомі люди мають зібратися у команду і приготувати страву разом. Спочатку було важко, та потім ми познайомилися, здружилися, не без сварок (посміхається, – авт.) але змогли виконати ті завдання, які отримали", – ділиться Юрій.
Хлопець каже, доведе, що у 15-ку потрапив не просто так.
"Коли ти у складі сотні – це класно, коли тебе обрали у 25-ку – це справді чогось варте. Та коли ти потрапив у 15-ку найкращих кухарів-професіоналів, розумієш, що мусиш іти до кінця, аби довести, що цього вартий. Тому я не підведу", – каже Юрій.
Фото надав телеканал СТБЧитайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-03-2019, 21:58
0
10 630