RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кабмін виділив чергову субвенцію регіонам: скільки отримала на розвиток Буковина

Кабінет міністрів України виділив Чернівецькій області ще понад 53 млн грн. Це гроші субвенцій на соціально-економічний розвиток територій.

За ці гроші виконуватимуться капітальні ремонти об’єктів соціальної сфери, а також проведуть закупівлю необхідного обладнання лікарням та іншим закладам, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



Вісім мільйонів – на охорону здоров’я в Чернівцях

Найбільший розмір субвенцій цього разу уряд виділив Чернівцям – майже вісім мільйонів гривень. За ці гроші для пологового будинку №2 за 1,7 млн грн придбають лапароскопічну стійку з комплектуючими. Ще 1,3 млн грн спрямують на закупівлю апарату УЗД для дитячої поліклініки. По 60 тисяч передбачили на придбання ігрових комплексів для дитсадків №8, №21 та "Центру розвитку дитини "Джерело" №24.

За 87 тисяч гривень від уряду на вулиці Хотинській облаштують дитячий майданчик. Ще 30 тис грн передбачили на придбання предметів довгострокового використання для потреб "Центру первинної медико-санітарної допомоги "Садгора". За понад 224 тис грн придбають обладнання пологовому будинку №2. Міська дитяча поліклініка та поліклініка №2 отримають відповідно 2,2 млн грн та 2,1 млн грн на закупівлю обладнання.

Левову частину з цих грошей медичні заклади Чернівців отримають від уряду за сприяння нардепа Миколи Федорука, який лобіює питання розвитку охорони здоров’я у місті.

Гроші на ремонт шкіл і дитсадків

Серед районів області найбільший розмір субвенцій отримала Кельменеччина – 7 мільйонів гривень. Більша частина цієї суми буде витрачена на капремонт даху й утеплення горища Комарівського навчально-виховного комплексу – приблизно 1,5 млн грн. За майже мільйон встановлять вікна і двері у НВК села Грушівці, а за півмільйона гривень – у Вовчинецькому НВК. Окрім того, ремонт проведуть в Кельменецькому ліцеї-опорному закладі, у школі села Лівинці, а також в Івановецькій ЗОШ, дитсадку №1 Кельменців, Росошанському, Оселівському та Вороновицькому НВК.

Найбільшу суму субвенцій із держбюджету місцевим бюджетам "вибив" народний депутат Максим Бурбак. Для потреб його округу з 53-х мільйонів гривень загальної урядової допомоги виділено понад 24 млн грн. У коментарі "МБ" він закликав керівників закладів соціальної сфери неодмінно звертатися до уряду за допомогою.

"Постійно спілкуюся із сільськими головами і головами ОТГ, керівниками начальних та медичних закладів. Фінансова допомога потрібна усім. Тому завжди наголошую – готуйте проектно-кошторисну документацію, і я відстоюватиму перед Кабміном виділення вам необхідних коштів", – сказав Максим Бурбак.
Що отримає обласний бюджет?

Кабмін вирішив спрямувати до бюджету області понад три мільйони гривень. Ці кошти передбачили для трьох об’єктів. Так, 352 тисячі гривень виділено на будівництво школи І-ІІІ ступенів на 240 учнівських місць у селі Усть-Путила Путильського району.

За два мільйони гривень буде придбано медичне обладнання для обласного медичного діагностичного центру, що на вулиці Небесної сотні в Чернівцях.
А за майже 900 тисяч гривень буде закуплено ультразвукову діагностичну систему експертного класу для лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Фастівській.

Скільки отримали райони (млн грн)

Бюджет Чернівців – 7,8;
Кельменецький район – 7,0;
Хотинський район – 5,07;
Обласний бюджет – 3,2;
Заставнівський район – 3,09;
Глибоцький район – 2,35;
Вижницький район – 2,1;
Путильський район – 1,4;
Бюджет Новодністровська – 1,45;
Кіцманський район – 1,43;
Герцаївський район – 0,98;
Новоселицький район – 0,69;
Сторожинецький район – 0,16.

Скільки отримали ОТГ (млн грн)

Юрковецька ОТГ – 2,3;
Вижницька ОТГ – 2,3;
Глибоцька ОТГ – 1,8;
Сокирянська ОТГ – 1,45;
Сторожинецька ОТГ – 1,4;
Вікнянська ОТГ – 1,4;
Недобоївська ОТГ – 1,4;
Кострижівська ОТГ – 0,95;
Кіцманська ОТГ – 0,84;
Рукшинська ОТГ – 0,63;
Вашківська ОТГ – 0,4;
Острицька ОТГ – 0,4;
Селятинська ОТГ – 0,36;
Конятинська ОТГ – 0,26;
Мамалигівська ОТГ – 0,24;
Великокучурівська ОТГ – 0,17;
Тереблече ОТГ – 0,11;
Волоківська ОТГ – 0,08;
Новоселицька ОТГ – 0,08;
Усть-Путильська ОТГ – 0,06.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
24-02-2019, 19:15
Коментарів 0 Переглядів 2 083

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.