У Чернівецькій області на ринках у січні 2019 року виявили недоброякісну продукцію: молоко від корів, хворих на мастит та ще й в пет- пляшках, м’ясну продукцію домашнього виробництва, рослинну олію в тарі повторного використання, замерзлі, гнилі овочі та фрукти.
Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, пише molbuk.ua.
Як зазначили, спеціалістами не допущено до реалізації 1402,7 кг харчових продуктів. Більшість це замерзлі та гнилі овочі (450 кг), молоко та молочна продукція домашнього виробництва (239 кг), ковбаса промислового виробництва без маркування (170 кг), олія соняшникова (60 л).
"Побільшало на ринках і домашньої консервації. Овочеві зимові заготовки, консерви сумнівної якості з риби та м’яса. Особливу небезпеку становлять консервовані гриби, зібрані власноруч. Такі "кулінарні шедеври" значно збільшують ймовірність отруєнь людей токсином ботулізму. Адже у більшості випадків винуватцями зараження стають саме домашні заготовки на зиму", - йдеться у повідомленні.
"Спеціалістами ДЛВСЕ на ринках посилено роботу в частині державного ветеринарно-санітарного нагляду. У січні нового року "обласний рейтинг вилучень" очолила ДЛВСЕ №15 Глибоцького району. На другому місці – ДЛВСЕ № 9 та №10 Сокирянського району. Треті – ДЛВСЕ міста Чернівці", - додається.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
31-01-2019, 18:46
0
3 961