RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Кіборга» Красняна знову хочуть засудити: буковинців закликають підтримати бійця

У Чернівецькій області прокуратура поновила судовий розгляд справи щодо добровольця, "кіборга" Донецького аеропорту, командира 2-ї штурмової роти 5-го батальйону УДА Валерія Красняна (позивний "Барс").

Про це повідомляється на сайті партії "ДІЯ" Дмитра Яроша. Також цю інформацію в коментарі кореспонденту molbuk.ua підтвердив Валерій Краснян.



20 грудня у місті Герца Чернівецької області в місцевому суді поновлюють судове провадження над Красняном. Три роки доброволець з побратимами в Глибоцькому районі Чернівецької області зупинив лісокрадів, що намагалися на вантажівці вивезти з лісу без належних документів партію каліброваного дуба. Тоді проти Валерія розпочали карне провадження за статтею 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю).

Перші два роки справа не розглядалась, оскільки доказів вини Валерія не було.

"Цікаво, матеріали цієї справи, зокрема протоколи про вилучення незаконно зрубаної деревини, безслідно зникли. Та минулого року судове провадження знову "підняли на гора". Це якраз співпало з черговою антибраконьєрською активністю "Барса" - він викрив нові злочинні оборудки з лісом і повідомив про це народних депутатів України, обласну владу, НАБу та НАЗК. Така активність добровольця вочевидь не сподобалася покровителям незаконних вирубок і справу дворічної давнини знову скерували до суду", - йдеться у повідомленні сайту.

"Провадження з самого початку почали вести "не чисто". Красняна вчасно не запросили на перше слухання, то ж він до зали суду з’явитися не зміг. Відтак, прокурор почав вимагати для добровольця запобіжний захід – взяття під варту. Та справа, що розглядалася в Глибоцькому районному суді, набула широкого резонансу у ЗМІ та серед громадськості. Підтримати "Барса" на суд приїхали бойові побратими з УДА, активісти ДІЯ та місцева громадськість. Судді, що спочатку вів справу, оголосили відвід, а самого "Барса" суд вирішив не брати під варту. Про справу знову забули на рік. І ось, днями адвокатам Красняна прийшло повідомлення, що справа знову отримала провадження в органах Феміди, щоправда вже не в Глибоцькому, а в Герцаївському районному суді", - йдеться у повідомленні.

"Ми думали що прокуратура заспокоїться і закриє справу, подали клопотання про закриття справи. Вона його не розглянула. Пройшов якийсь час, суспільний резонанс минув і прокуратура вирішила передати справу в суд, але вже з обвинувачувальним актом. Тобто вони йому висунули офіційне звинувачення в хуліганстві", - каже адвокат Валерія Красняна Віталій Коломієць

Як відомо, Валерій Краснян днями був нагороджений Президентом України Орденом Данила Галицького. Він є героєм війни, "кіборгом" ДАП. Окрім того, "Барс" є знаним на Буковині захисником екології, який став на заваді браконьєрам лісу під "прокурорським дахом".

"Активісти Національного руху "ДІЯ" закликають громадськість Буковини виступити проти прокурорського свавілля . Суд відбудеться 20 грудня 2018 р. о 9:30 за адресою: м. Герца Чернівецької області, вул. Центральна, 20, Герцаївський районний суд", - йдеться у повідомленні сайту.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області Глибоцький районний суд 14 лютого обирав запобіжний захід учаснику антитерористичної операції Валерію Красняну ("Барсу"), якого підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю.

Того ж дня група активістів у камуфляжах пікетувала прокуратуру Чернівецької області з вимогою провести службове розслідування щодо дій прокурора, який веде справу "кіборга"

Щоправда, суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора щодо обрання запобіжного заходу Красняну.

Два роки тому Валерій Краснян спільно з побратимами завадив зловмисникам незаконно вивезти з лісу партію каліброваного дуба. Тоді щодо нього відкрили кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу (Незаконне поводження зі зброєю). Щоправда, справу не розглядали у суді протягом тривалого часу, оскільки доказів вчинення злочину "кіборгом" не було.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
13-12-2018, 15:27
Коментарів 0 Переглядів 8 200


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги