RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мартинюк пояснив, чому дитсадок у Ленківцях ще не готовий приймати дітей

Керівник управління освіти Чернівецької міськради Сергій Мартинюк розповів, чому садочок у мікрорайоні Ленківці ще не готовий приймати дітей.

Про це він повідомив сьогодні, 7 листопада, на прес-конференції кореспонденту molbuk.ua.

"Садочок офіційно відкритий, навіть були якісь заяви Продана, що він не функціонує через те, що управлння освіти в особі Мартинюка не хоче, чи саботує, чи найменше зацікавлений у відкритті садочка. Хочу сказати, що, мабуть, радники-помічники не зовсім достовірну йому доносять інформацію. З 2015 року десь, за наполяганням депутатського корпусу був вибраний проектант, який зробив проект прекрасного садочку, що пройшов всі експертизи, які мав пройти і, відповідно, розпочалися будівельні роботи. Вони йшли не завжди гладко: депутатський корпус, на жаль, не завжди своєчасно, не завжди в повному обсязі, не завжди відгукувався на пропозиції з фінансування, які декларував департамент містобудівного комплексу. П'ять мільйонів було залучено з державного бюджету. Олексій Каспрук особисто звертався у 2016, 2017 році до Кабінету Міністрів про додаткове виділення коштів, оскільки фінансування не було в тому обсязі, що було треба. Повторюся, замовником будівництва був департамент містобудівного комплексу і земельних відносин і, на даний момент, об'єкт управлінню освіти не переданий", - сказав він.

За словами С. Мартинюка, у 2017 році, коли сталися тривожні події в Одесі з приводу пожежі, після якої були внесені певні зміни до норм і правил і відповідно, той проект, який був зроблений ще у 2015 році, уже не відповідав тим вимогам пожежної безпеки.

"Проектант довго сперечався і казав, що не буде вносити зміни і готовий був доводити свою правоту. Ця бюрократична тяганина тривала десь півроку. Управління освіти ще у 2017 році готове було відкривати садочок, адже був закуплений весь необхідний інвентар. Переносилося гіпотетичне відкриття на День міста, на Миколая, на початок 2018. Останній платіж, який відбувся по цьому об'єкту внесли 26 липня, коли ще мером був Олексій Каспрук. Від того періоду часу здійснювалися які тільки додаткові проплати, які дозволили стверджувати, що об'єкт "майже" готовий до експлуатації. Чому "майже"? В управління освіти є тільки рішення виконкому від 31 жовтня про те, що управлінню освіти разом з департаментом містобудівного комплексу, разом з "Чернівцітеплокомуненерго" взяти на баланс все приміщення для початку експлуатації, який передбачає певні процедури. Я чув, що в п'ятницю Продан озвучив, що є акт введення в експлуатацію цієї установи. Якщо говорити чесно, то я її не бачив і не маю. Згідно кодексу цивільного захисту України, для початку роботи нової установи, потрібно мати декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогів законодавства з питань пожежної безпеки. Якщо департамент містобудівного комплексу надасть мені цю декларацію, то фактично день-два-три і ми садочок готові запускати. Якщо нам передадуть тільки певний пакет документів, який не відповідає певним вимогам, то, зрозуміло, що управління освіти само має запустити цей процес", - переконує освітянин.

Начальник управління освіти не може сказати скільки ця бюрократична тяганина буде тривати - не можу сказати.

"На даний момент всі приміщення обладнанні: прекрасний харчоблок, суперовий спортивний зал, штаб набраний. Також треба ще вирішити проблему із підключенням електроенергії. На відкритті лежали ще повсюди якісь подовжувачі і кабелі, адже договір з "Чернівціобленерго" ще не укладений. Ледь не сьогодні, 7 листопада, має відбутися ледь не остаточний розрахунок з підрядником, після цього він має владнати всі момент з "Чернівціобленерго" і після того ми повинні отримати від підрядника акт прийому передачі технічних умов, друге - робочий проект, третє - дозвіл на введення в експлуатацію будівлі та підключення нової точки обліку. Коли я отримаю ці речі, тоді може і "Чернівціобленерго" підключати електроенергію", - каже.

Він додав, що заклад повністю готовий до навчально-виховного процесу. "Потрібно тепер безпеку життєдіяльності довести до пуття".

Нагадаємо, у Ленківцях на початку листопада урочисто відкрили дитсадок "Лелеченя".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
7-11-2018, 17:57
Коментарів 0 Переглядів 1 351

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.