RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Санкційний список РФ: що він означає, та чому не всі політики в нього потрапили

Росія ввела санкції щодо 322 українських громадян та 68 компаній. До санкційного списку потрапили п’ять народних депутатів із Буковини, повідомила прес-служба уряду РФ.

Тимошенко – під санкціями, Порошенко – ні

Серед тих, на кого поширюються відповідні санкції, – судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади та великих українських компаній та інші.

До санкційного списку серед уродженців Буковини потрапили: народні депутати Максим Бурбак, Михайло Гаврилюк, Богдан Онуфрик, Владислав Севрюков, Григорій Тіміш. Також у списку лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос та міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Крім того, у списку є Олексій Порошенко – старший син Президента України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава СБУ Василь Грицак, глава генштабу Віктор Муженко, міністр оборони Степан Полторак.

Також у списку – міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр охорони здоров’я Уляна Супрун, спікер Верховної Ради Андрій Парубій, секретар РНБО Олександр Турчинов, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, мільярдери Костянтин Григоришин, Віктор Пінчук та інші.

"Більшість прізвищ – справжні патріоти України"

Серед нардепів із Буковини до списку не потрапили Микола Федорук, Оксана Продан, Михайло Папієв, Іван Мирний та Іван Рибак. У коментарі "МБ" останній віджартувався: мовляв, щоби дізнатись, чому його прізвища там немає, треба телефонувати Путіну.

"Насправді, ви ж розумієте, що цей список спеціально створений для того, щоби внести певну метушню у передвиборчий процес в Україні, – каже Микола Федорук. – Серед тих людей, які увійшли до санкційного списку, є дуже мало таких, які пов’язані з бізнесом. Це радше такі політичні речі. Там є такі люди, як Юлія Тимошенко, яка укладала сумнозвісну газову угоду з Путіним, але там нема деяких людей, які систематично ходять на ефіри й розповідають, що Росія насправді робить з Україною".

А ось у партії "Народний фронт" вважають за честь перебувати у цьому списку.

"Це не санкційний список. Більшість прізвищ у ньому – справжні патріоти України", – написав лідер партії Арсеній Яценюк.

"Нарешті, на четвертому році війни, Москва розродилась санкційним списком. Найбільше повеселила інформація про блокування рахунків та майна на території Росії. Довго шукали. Таки не знайшли, але санкції ввели", – написав нардеп Максим Бурбак.

"Це елемент інформаційної війни"

Ігор БУРКУТ, політолог:

– Україна ввела санкції проти російських підприємців, проти путінського оточення. Власне, нинішні кремлівські санкції – це відповідь на наші. Що означають вони? Якщо хтось із тих, хто туди потрапив, має бізнес у Росії, то він не зможе скористатися заробленими грошима. Порошенка нема у цьому списку. І росіяни пояснили чому. Бо, мовляв, перші особи держави у такі списки не потрапляють. Натомість є Юлія Тимошенко, люди якої вже заявили: "Ви бачите, нашу дорогу лідерку звинувачують в тому, що вона працює на Москву, а вона в цьому списку". А дехто себе представляє головним борцем із Москвою, але його там у списках нема. Наскільки я розумію, переслідувалась саме така мета, щоби спрацювати на певну частину електорату перед президентськими виборами.
Про це все дуже добре сказав Аваков, який відкриває список. Він заявив, що там триста з гаком прізвищ, а малися на увазі мільйони і мільйони українців. І українцям все це байдуже. Бо Росія залякати нас не може.

Мені нічого не відомо щодо бізнесу Бурбака чи Яценюка на території РФ. Нічого про це не чув, тому коментувати не можу. Але ці санкції виглядають, м’яко кажучи, несерйозно, якщо порівнювати із санкціями, введеними Заходом проти російських мільярдерів. Тому це примушує задуматись над певними питаннями.
Можливо, ті українські бізнесмени, які продовжують вести свою діяльність у Росії і не потрапили до санкційного списку, мусять подумати про те, що треба переорієнтовуватись. Бо сьогодні вони не потрапили, а завтра – хто його знає? Інше питання, коли самі українці почнуть їм ставити запитання: "А чого вас там нема?".

Тому я сприймаю ці санкції як елемент інформаційної війни проти України.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
3-11-2018, 09:35
Коментарів 0 Переглядів 1 201

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.