RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

«Десантні війська – це сила»: чернівчанин став чемпіоном України серед військових


27-річний Микола Леонтюк – чемпіон України з вільної боротьби серед військових. Наразі працює інструктором із вільної боротьби у військовій частині в Чернівцях. До цього він дійшов завдяки спорту, яким займався із самого дитинства.

– Мені довелося багато пережити неприємного, тому спортом займався з дитинства. Сам я родом з Одеси, але в дитинстві переїхав у Чернівці. Оскільки я прийшов новенький, то було важко адаптуватися. Тому мусив вчитися постояти за себе, – каже Микола.

Після закінчення школи Микола вирішив піти в армію.

– Після закінчення школи я вирішив піти в армію. Взагалі, кожен хлопець має служити, бо армія робить із хлопчини чоловіка! Ти вчишся дисципліни, сам собі прасуєш, переш. Це має вміти робити і хлопець, – наголошує Микола.

Він каже, що саме з армії почалася серйозно його спортивна кар’єра.

– В армії я почав більш серйозно займатися боротьбою. І от якось, після виступів, мені подзвонили і запитали, чи не хочу я постійно брати участь у змаганнях. Я погодився.

Микола розповідає, що перші змагання не мали такого успіху, якого би хотілося. Та це спонукало його ще більше працювати над собою.
– Спорт гартує характер. Він допомагає мені не займатися якимись дурницями: пити, курити, тинятися десь. У спорті я стараюся не зупинятися, а йти далі й досягати поставлених цілей. Щось виходить, щось часом не виходить. Та більше все ж таки виходить (посміхається, – авт).

Микола каже, що потрібно старатися перемагати не для когось, а для себе.

– Ми маємо старатися. Адже коли ти працюєш, ти пожинаєш плоди праці, – каже хлопець.

Микола пригадує свої перші змагання, які відбувалися у 2016 році у Житомирі.

– Готувалися до них у 199-му навчальному центрі у Житомирі декілька місяців. Щодня були тренування по декілька годин.
Микола зауважує, що найбільше на змаганнях хвилювався за травми свої або суперника, адже рукопашний бій – досить небезпечний вид єдиноборств.

– У цих змаганнях беруть участь військові з усієї України. Найбільше я хвилювався, щоб не травмувати когось і щоб сам не травмувався. Перший мій бій був дуже важким. Я почав задихатися через те, що перехвилювався. Та ті емоції, які переживав, коли виграв, не передати словами, – каже Микола.

Микола також був у зоні АТО, але про це він розповідає неохоче.

"В армії навчився менше говорити і більше робити!"

Рішення стати професійним військовим до Миколи прийшло спонтанно.

– Я сидів, як от зараз із вами, і подумав: а чому б не піти на контракт? Тим паче, Збройні сили України, елітні війська – це так гарно! Збройні сили України – це служба народові. Так, може небагато платять, але це не важливо! Тут зовсім інше ставлення до всього, інші погляди на життя. Тут дисципліна. Може, ти і хочеш щось не те зробити, але цього не робиш, бо розумієш відповідальність, яка лежить на тобі.

– Я обрав службу у десантних військах. Дуже хотів саме тут служити, адже десантні війська – це сила, а також блакитні берети (посміхається, - авт). Я зрозумів, що саме таким має бути справжній чоловік. До того ж завжди у різних боях, зокрема й в АТО, десантники – перші.

Спортом Микола займався до того, як піти в армію, і це допомогло йому витримати фізичні навантаження. А от армія дала йому перспективу.

– Армія дала мені перспективу, можливість кар’єрного росту. Це мені дуже приємно, адже без росту ніяк, – каже Микола.

Завдяки змаганням та перемозі в них Миколі запропонували посаду інструктора у військовій частині у Чернівцях.

– Я взагалі-то закінчив ЧТЕІ КНТУ. За фахом я кухар, бармен, офіціант. Працював на декількох роботах, а от зараз я здобуваю вищу освіту психолога, – каже хлопець.

Потяг до психології через те, що Микола любить спілкуватися з людьми.

– Мені вдається бачити те, чого, припустимо, інші не бачать. Або ж розуміти характери людей. Це мені подобається, тому я захотів здобути саме освіту психолога, – каже.

– В армії я навчився менше говорити і більше робити! Як-то кажуть, не словом, а ділом. Тому не хочу забігати наперед, але буду робити все, аби своїх цілей досягнути, бо так має бути, – підсумовує Микола.
20-10-2018, 09:43
Коментарів 0 Переглядів 1 638

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Син Володимир Вілков організував виставку картин батька


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Голосування за номінантів триває з 1 жовтня до 15 листопада!

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.