RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Буковинець виготовляє один з найкращих сирів в Україні


Один із видів сирів буковинця Андрія Варварича визнали найкращим на другому Всеукраїнському фестивалі крафтових сирів Cheese Awards Dey 2018. На фестивалі сировари і любителі сирів спільно визначали переможців і назвали улюблені сири.

Буковинець представив сир твердий до трьох місяців "Медовий", козиний витриманий сир і сир твердий після трьох місяців. Перший із них отримав перше місце.

Чернівчанин Андрій Варварич виготовляє сир у Ропчі на Сторожинеччині.

Спеціальні знання отримував самотужки, читаючи літературу та набираючись досвіду у знаних сирних майстрів.

У 36-річного Андрія за плечима – училище й фізкультурний факультет ЧНУ – свого часу він був одним із кращих боксерів Буковини. У друзів із Ропчі він якось довідався про те, що в селі є ферма, на якій можна було би вирощувати овець. Чернівчанину сподобалася така ідея.

У 2008 році чоловік купив у Новоселицькому районі овець. Так тривало п’ять років. Та згодом цей бізнес перестав давати дохід і він розпродав усіх овець.

Варварич вважав, що його похід у сільське господарство виявився невдалим, але допоміг випадок.

"Якось у Києві я пішов на виставку сиру, де "виставлялися" малі фермерські господарства. Особливо мені сподобався сир, який тут був представлений сироварами із Литви. Познайомився з одним із них, Андрюсом , який запросив мене до себе. Був у нього тиждень, списав декілька нотатників, вивчаючи технологію виробництва сиру. У вересні 2015 року взявся за нову справу", – пригадує Андрій.

Почав з 30-50 літрів молока. Ледь не щодня телефонував литовським друзям, бо виникало чимало проблем.

"Придбав ємності для сиру, відповідну тару та форми для сиру. Потрібно, щоб сир дозрівав у коморі чотири місяці. Цей сир назвали "Медовим", - каже Андрій.

Якщо раніше сироварня "Козеріг" використовувала до 270 літрів молока, то нині вже – 500.

Зараз сировар виготовляє чотири види сиру твердого та чотири види м’яких сирів із різними начинками. Також освоїв виготовлення натурального йогурту, який має чималий попит.

Свою продукцію Андрій Варварич реалізовує у чернівецьких магазинах та львівській торговій мережі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-10-2018, 20:51
Коментарів 0 Переглядів 23 595

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.