RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинець виготовляє один з найкращих сирів в Україні


Один із видів сирів буковинця Андрія Варварича визнали найкращим на другому Всеукраїнському фестивалі крафтових сирів Cheese Awards Dey 2018. На фестивалі сировари і любителі сирів спільно визначали переможців і назвали улюблені сири.

Буковинець представив сир твердий до трьох місяців "Медовий", козиний витриманий сир і сир твердий після трьох місяців. Перший із них отримав перше місце.

Чернівчанин Андрій Варварич виготовляє сир у Ропчі на Сторожинеччині.

Спеціальні знання отримував самотужки, читаючи літературу та набираючись досвіду у знаних сирних майстрів.

У 36-річного Андрія за плечима – училище й фізкультурний факультет ЧНУ – свого часу він був одним із кращих боксерів Буковини. У друзів із Ропчі він якось довідався про те, що в селі є ферма, на якій можна було би вирощувати овець. Чернівчанину сподобалася така ідея.

У 2008 році чоловік купив у Новоселицькому районі овець. Так тривало п’ять років. Та згодом цей бізнес перестав давати дохід і він розпродав усіх овець.

Варварич вважав, що його похід у сільське господарство виявився невдалим, але допоміг випадок.

"Якось у Києві я пішов на виставку сиру, де "виставлялися" малі фермерські господарства. Особливо мені сподобався сир, який тут був представлений сироварами із Литви. Познайомився з одним із них, Андрюсом , який запросив мене до себе. Був у нього тиждень, списав декілька нотатників, вивчаючи технологію виробництва сиру. У вересні 2015 року взявся за нову справу", – пригадує Андрій.

Почав з 30-50 літрів молока. Ледь не щодня телефонував литовським друзям, бо виникало чимало проблем.

"Придбав ємності для сиру, відповідну тару та форми для сиру. Потрібно, щоб сир дозрівав у коморі чотири місяці. Цей сир назвали "Медовим", - каже Андрій.

Якщо раніше сироварня "Козеріг" використовувала до 270 літрів молока, то нині вже – 500.

Зараз сировар виготовляє чотири види сиру твердого та чотири види м’яких сирів із різними начинками. Також освоїв виготовлення натурального йогурту, який має чималий попит.

Свою продукцію Андрій Варварич реалізовує у чернівецьких магазинах та львівській торговій мережі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-10-2018, 20:51
Коментарів 0 Переглядів 23 306

Теги -

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги