RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Буковинець виготовляє один з найкращих сирів в Україні

Буковинець виготовляє один з найкращих сирів в Україні


Один із видів сирів буковинця Андрія Варварича визнали найкращим на другому Всеукраїнському фестивалі крафтових сирів Cheese Awards Dey 2018. На фестивалі сировари і любителі сирів спільно визначали переможців і назвали улюблені сири.

Буковинець представив сир твердий до трьох місяців "Медовий", козиний витриманий сир і сир твердий після трьох місяців. Перший із них отримав перше місце.

Чернівчанин Андрій Варварич виготовляє сир у Ропчі на Сторожинеччині.

Спеціальні знання отримував самотужки, читаючи літературу та набираючись досвіду у знаних сирних майстрів.

У 36-річного Андрія за плечима – училище й фізкультурний факультет ЧНУ – свого часу він був одним із кращих боксерів Буковини. У друзів із Ропчі він якось довідався про те, що в селі є ферма, на якій можна було би вирощувати овець. Чернівчанину сподобалася така ідея.

У 2008 році чоловік купив у Новоселицькому районі овець. Так тривало п’ять років. Та згодом цей бізнес перестав давати дохід і він розпродав усіх овець.

Варварич вважав, що його похід у сільське господарство виявився невдалим, але допоміг випадок.

"Якось у Києві я пішов на виставку сиру, де "виставлялися" малі фермерські господарства. Особливо мені сподобався сир, який тут був представлений сироварами із Литви. Познайомився з одним із них, Андрюсом , який запросив мене до себе. Був у нього тиждень, списав декілька нотатників, вивчаючи технологію виробництва сиру. У вересні 2015 року взявся за нову справу", – пригадує Андрій.

Почав з 30-50 літрів молока. Ледь не щодня телефонував литовським друзям, бо виникало чимало проблем.

"Придбав ємності для сиру, відповідну тару та форми для сиру. Потрібно, щоб сир дозрівав у коморі чотири місяці. Цей сир назвали "Медовим", - каже Андрій.

Якщо раніше сироварня "Козеріг" використовувала до 270 літрів молока, то нині вже – 500.

Зараз сировар виготовляє чотири види сиру твердого та чотири види м’яких сирів із різними начинками. Також освоїв виготовлення натурального йогурту, який має чималий попит.

Свою продукцію Андрій Варварич реалізовує у чернівецьких магазинах та львівській торговій мережі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
15-10-2018, 20:51
Коментарів 0 Переглядів 23 443

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.