RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Не думала, що люди такі добрі: на Буковині люди допомагають родині, в якої згоріла хата


У селі Ставчани на Кіцманщині трапилась пожежа в житловому будинку, внаслідок якої молода сім’я залишилась без даху над головою.

Як повідомляє кореспондет molbuk.ua, Валентина Дідоха разом із чоловіком і трьома маленькими синами віком один, два і неповних чотири роки залишилися без будинку та грошей.

24 вересня від короткого замикання в оселі сталася пожежа. Врятувати не вдалося нічого: в родини згоріли всі речі, документи і заощадження.

29-річна мама трьох діток Валентина розповідає, що на момент виникнення пожежі була у сусідки в гостях. Удома залишилася її мати. Дітей жінка забрала із собою.

– О 17 годині прийшла з садочка і до мене зателефонувала сусідка, яка живе через дорогу. Каже, "у мене є плов, ходіть до нас", а я його дуже люблю. Я взяла дітей і пішла до неї. Світла у нас не було весь день: то вмикали, то вимикали. Дивна випадковість, адже за все життя вперше була у сусідки в гостях. Інакше б ми у той момент із дітьми були вдома, скоріше за все, спали б вже, адже світла не було, – розповідає жінка. – Поки ми сиділи й говорили, прибіг сусідчин тато і сказав, що з моєї спальні йде дим. Я бігла до хати, але пластик вже був сплавлений. Зайшла до хати, а там – їдкий чорний дим, нічого не видно. Я намагалася підійти до своєї кімнати, аби взяти хоч документи чи щось із техніки, та мені стало зле від диму, і я вибігла. Щойно ми вийшли з хати і "бахнули" вікна, зразу запалав вогонь, – розповідає жінка.

Пожежа сталася близько 21-ї години. Пожежники приїхали швидко. За півгодини рятувальники локалізували пожежу, повністю погасили її ще через 40 хвилин. Унаслідок пожежі згоріла спальня, коридор, ще дві сусідні кімнати "сплавилися". Перший "цокольний" поверх також постраждав від води, коли гасили пожежу.

– Пропало все: іграшки, техніка, одяг, документи. Недавно всім дітям зробила біометричні паспорти. Фото, свідоцтво про одруження, – нічого нема. Але головне, що діти цілі. Я не уявляю, що було б, якби із ними щось трапилось. Будинок відновимо, а дітей мені б ніхто не повернув. Слава Богу, що сталося саме так, – каже жінка.

На момент пожежі на господарстві була тільки мама Валентини, її чоловік та батько – у Польщі на заробітках. Вони приїхали на другий день після пожежі.

– Чоловіки працювали за кордоном, аби у нас все було і ми не відчували ні в чому потреби. Будинок новий, місяць тому лиш встановили вікна. Навіть штукатурку ще не зробили, все нове, – каже Валентина.

Сім’я вже почала потроху прибирати: чоловік із татом Валентини виносять згорілі речі, демонтують все, що згоріло і не підлягає ремонту. За їхніми підрахунками, аби все відновити, потрібно щонайменше чотири місяці за умови, що працювати будуть щодня четверо людей.
– Потрібно все міняти, лишилися тільки цегляні стіни. Треба демонтувати і викинути стелю, вона вся чорна і розплавилась. Заново проводити електрику, все-все з самого початку. За хороших погодних умов тут щонайменше на 3-4 місяці безперервної роботи на чотирьох людей. Це так, аби можна було перейти сюди жити, – каже 33-річний чоловік Валентини Богдан.

Зараз сім’я з дітьми проживає у літньому маленькому будиночку, де жили батьки Валентини.

– Ми з чоловіком і трьома дітьми в одній кімнаті. Складно, бо звикли до умов. Діти просяться до хати. Старший сприйняв це, як гру, каже татові: "Тату, бери молоток, "тук-тук" і будуємо нову хатку", – розповідає заплакана жінка.

Зимувати тут вони не можуть, адже батьки живуть у літній кухні.

– Буде холодно, треба обов’язково до Нового року переїхати у новий будинок. Діти засумували за свою кімнатою і своїми іграшками, які згоріли.

Сім’я дуже потребує допомоги небайдужих. Одягу наразі більше, ніж достатньо. Дуже потрібні будматеріали, робочі руки та гроші.

– Ми тільки замовила вікна. Мали заплатити за них 18 тисяч, нам зробили знижку і тепер сума складає 16 тисяч. Питання часу залежить і від фінансових можливостей. Згоріли всі збереження. Я дуже вдячна всім, хто нам допомагає, чим може. Я навіть не знаю, як я потім маю цим людям віддячувати і повертати це. Не думала, що люди такі добрі. Приїжджають і з Чернівців, і односельчани допомагають. Принесли одяг, іграшки, дитячий візочок. Також переказують гроші . Дякую вам, добрі люди, – каже жінка.

Валентина, її чоловік Богдан, трирічний Олександр, двохрічний Євген та наймолодший син – однорічний Богдан дуже потребують вашої допомоги.

5168742718487147

Дідоха Валентина

Номер телефону: 0953300114
Редактор: diana_vataman
6-10-2018, 17:38
Коментарів 0 Переглядів 3 508

Теги -

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.