Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Делікатес для ЄС: подружжя буковинців відкрило першу равликову ферму

На Буковині в селі Стрілецький Кут Кіцманського району відкрили першу равликову ферму.

Вирощують маленьких равликів у теплиці зі спеціальними вологістю, освітленням і температурою, йдеться в сюжеті ТВА, пише molbuk.ua.

У теплу пору року їх переносять на поле, де вони живуть під дошками і їдять спеціальну траву. Дорослих равликів надалі сортуватимуть та готуватимуть до експорту до країн ЄС.

"Європейський ринок потребує дуже багато равликів, там не встигають ні виростити їх штучно, ні тим паче зібрати потрібну кількість у природі. В Україні теж не вирощують їх багато. Ми вирощуємо повністю їстівного равлика, середземноморського", - каже власниця ферми Оксана Юськів.

Разом з чоловіком Василем вони навчалися за кордоном вирощувати равликів в українських умовах. Кажуть, що бізнес це ризикований, адже в українських умовах він у природі не живе, тому потрібно вирощувати штучно.

Найкраще їсти равликів, за словами пані Оксани, із соусом з масла, часнику і петрушки. Смакує також з підсушеним білим хлібом та білим вином.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
25-09-2018, 11:10
Коментарів 0 Переглядів 2750

«Слуга народу» з Буковини виграв у лотерею 900 тисяч гривень – декларація
Вигравати значні грошові призи у лотерею компанії "М.С.Л." Павлюку вдавалося і раніше
На Буковині на хабарі спіймали держвиконавця
За грошову винагороду в розмірі 10 тисяч гривень він обіцяв посприяти у закритті десяти виконавчих проваджень
В яких селах і містах Буковини виявили нові випадки COVID-19
Географія поширення нових випадків коронавірусної інфекції в Чернівецькій області
Популярне Коментують
• Новини










«Святкуємо закінчення карантину, жіночко». Блог Надії Будної
На Алеї Небайдужості зайняті всі лавки, причому сидять на них тісненько компаніями – по четверо-п’ятеро. Маски – жодної
Чи не зарано «розкарантинились»? Блог Марини Кавкало
У нас, здається, карантин для частини людей скасували ще до офіційного рішення про пом’якшення обмежень
Через карантин – до природності. Блог Юлії Пацаранюк
Повертаємося до "заводських" налаштувань, як то кажуть!
загрузка...
Щоб смакувало, як вдома – купуйте натуральне у «Еко М’ясо» у м. Чернівці і області!*

Ось уже третій рік поспіль екологічно чисте м’ясо власного виробництва і якісну продукцію з натурального м’яса свинини та яловичини пропонує буковинцям мінім’ясокомбінат "Еко М’ясо", що розташований у с. Магала Новоселицького району.
Чому котли варто обирати у магазині "InstallPro" у м. Чернівці?*

Щоб не помилитися, купуючи обладнання, обирайте перевірених продавців. У Чернівцях одним із таких є магазин InstallPro.
Мережа автошкіл у м. Чернівці пропонує свої послуги*

Декілька порад, на які слід звернути увагу при виборі школи.