На Буковині в селі Стрілецький Кут Кіцманського району відкрили першу равликову ферму.
Вирощують маленьких равликів у теплиці зі спеціальними вологістю, освітленням і температурою, йдеться в сюжеті
ТВА, пише molbuk.ua.
У теплу пору року їх переносять на поле, де вони живуть під дошками і їдять спеціальну траву. Дорослих равликів надалі сортуватимуть та готуватимуть до експорту до країн ЄС.
"Європейський ринок потребує дуже багато равликів, там не встигають ні виростити їх штучно, ні тим паче зібрати потрібну кількість у природі. В Україні теж не вирощують їх багато. Ми вирощуємо повністю їстівного равлика, середземноморського", - каже власниця ферми Оксана Юськів.
Разом з чоловіком Василем вони навчалися за кордоном вирощувати равликів в українських умовах. Кажуть, що бізнес це ризикований, адже в українських умовах він у природі не живе, тому потрібно вирощувати штучно.
Найкраще їсти равликів, за словами пані Оксани, із соусом з масла, часнику і петрушки. Смакує також з підсушеним білим хлібом та білим вином.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
25-09-2018, 11:10
0
3 416