Що приготувати на Маковія: три рецепти смачної випічки

Новини Чернівців / новини
6 065
0
Що приготувати на Маковія: три рецепти смачної випічки

14 серпня в Україні Медовий Спас або свято Маковія, після якого починається Успенський піст.

На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком.

Смачна випічка з медом і маком

Якщо хочеться приготувати на Маковея смачну випічку з медом і маком, то цей рецепт — саме те, що потрібно.

Інгредієнти:

- 2 повних склянки борошна

- 4 великих яйця або 5 середніх яєць

- 200 мл турецького йогурту

- 3/4 склянки меду

- Чверть склянки свіжовичавленого лимонного соку

- 1 чайна ложка лимонної цедри

- Чверть склянки маку

-2 чайних ложки соди

- Дрібка солі

-1 столова ложка вершкового масла або рослинної олії (щоб змастити форму)

В тарілці добре збийте яйця, додайте йогурт і перемішайте. Додайте мед, лимонний сік і лимонну цедру, знову добре все перемішайте. Додайте борошно, мак, соду, сіль і добре все перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Тісто вилийте на змащену маслом форму і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин. Охолодіть і можна подавати на стіл.

Смачного!

Готуємо медові пряники з маком

Інгредієнти

- 2,5 склянки борошна

- 0,7 склянки м'якого вершкового масла

-0,25 склянки меду

-0,7 склянки цукру

-1 яєчний жовток

-Дрібка ванілі

-3 столових ложки маку

-0,5 чайної ложки меду

За допомогою блендера або міксера збийте вершкове масло, цукор і мед. Вбийте яєчний жовток і додайте ваніль, перемішайте. Додайте лимонну цедру, борошно і соду. Добре все перемішайте. Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну частину у продовгувату форму. Обкатайте тісто в маці. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на ніч у холодильник. Зранку дістаньте охолоджене тісто і наріжте його кружечками завтовшки приблизно 0,5 сантиметри кожен. Викладіть печиво на форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Готове печиво охолодіть і можете подавати на стіл.

Смачного!

Макові млинці з медом

Інгредієнти

- 1 склянка борошна

- 3/4 склянки молока

- 1 столова ложка оцту

- 1 столова ложка лимонного соку

- 1 яйце

- 2 столових ложки розтопленого вершкового масла

- Дрібка ванілі

- 2 столових ложки цукру

- 1 чайна ложка пекарського порошку

- 0,5 чайної ложки соди

- 1 чайна ложка маку

- 1 чайна ложка лимонної цедри

Молоко, оцет і лимонний сік з'єднайте в тарілці та відставте на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом.

Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі
01:30
Її не потрібно дотримуватись щодня. Названо найкращу дієту для схуднення
01:15
Ці 5 горіхів найкорисніші для вашого здоров'я: варто додати їх на тарілку
01:00
Небезпечно для очей: скільки часу можна дивитися телевізор без шкоди?
00:30
Чому корисно пити чай із кориці: названо 7 цілющих властивостей цього напою
00:30
Що станеться з організмом, якщо регулярно їсти насіння чіа: дієтологи дали відповідь
00:15
Як зробити рушники м'якими без кондиціонера: метод шокує простотою

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм