RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Що приготувати на Маковія: три рецепти смачної випічки

14 серпня в Україні Медовий Спас або свято Маковія, після якого починається Успенський піст.

На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком.

Смачна випічка з медом і маком

Якщо хочеться приготувати на Маковея смачну випічку з медом і маком, то цей рецепт — саме те, що потрібно.

Інгредієнти:

- 2 повних склянки борошна

- 4 великих яйця або 5 середніх яєць

- 200 мл турецького йогурту

- 3/4 склянки меду

- Чверть склянки свіжовичавленого лимонного соку

- 1 чайна ложка лимонної цедри

- Чверть склянки маку

-2 чайних ложки соди

- Дрібка солі

-1 столова ложка вершкового масла або рослинної олії (щоб змастити форму)

В тарілці добре збийте яйця, додайте йогурт і перемішайте. Додайте мед, лимонний сік і лимонну цедру, знову добре все перемішайте. Додайте борошно, мак, соду, сіль і добре все перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Тісто вилийте на змащену маслом форму і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин. Охолодіть і можна подавати на стіл.

Смачного!

Готуємо медові пряники з маком

Інгредієнти

- 2,5 склянки борошна

- 0,7 склянки м'якого вершкового масла

-0,25 склянки меду

-0,7 склянки цукру

-1 яєчний жовток

-Дрібка ванілі

-3 столових ложки маку

-0,5 чайної ложки меду

За допомогою блендера або міксера збийте вершкове масло, цукор і мед. Вбийте яєчний жовток і додайте ваніль, перемішайте. Додайте лимонну цедру, борошно і соду. Добре все перемішайте. Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну частину у продовгувату форму. Обкатайте тісто в маці. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на ніч у холодильник. Зранку дістаньте охолоджене тісто і наріжте його кружечками завтовшки приблизно 0,5 сантиметри кожен. Викладіть печиво на форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Готове печиво охолодіть і можете подавати на стіл.

Смачного!

Макові млинці з медом

Інгредієнти

- 1 склянка борошна

- 3/4 склянки молока

- 1 столова ложка оцту

- 1 столова ложка лимонного соку

- 1 яйце

- 2 столових ложки розтопленого вершкового масла

- Дрібка ванілі

- 2 столових ложки цукру

- 1 чайна ложка пекарського порошку

- 0,5 чайної ложки соди

- 1 чайна ложка маку

- 1 чайна ложка лимонної цедри

Молоко, оцет і лимонний сік з'єднайте в тарілці та відставте на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом.

Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
13-08-2018, 16:00
Коментарів 0 Переглядів 6 015

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.