14 серпня в Україні Медовий Спас або свято Маковія, після якого починається Успенський піст.
На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком.
Смачна випічка з медом і макомЯкщо хочеться приготувати на Маковея смачну випічку з медом і маком, то цей рецепт — саме те, що потрібно.
Інгредієнти: - 2 повних склянки борошна
- 4 великих яйця або 5 середніх яєць
- 200 мл турецького йогурту
- 3/4 склянки меду
- Чверть склянки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка лимонної цедри
- Чверть склянки маку
-2 чайних ложки соди
- Дрібка солі
-1 столова ложка вершкового масла або рослинної олії (щоб змастити форму)
В тарілці добре збийте яйця, додайте йогурт і перемішайте. Додайте мед, лимонний сік і лимонну цедру, знову добре все перемішайте. Додайте борошно, мак, соду, сіль і добре все перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Тісто вилийте на змащену маслом форму і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин. Охолодіть і можна подавати на стіл.
Смачного!
Готуємо медові пряники з макомІнгредієнти - 2,5 склянки борошна
- 0,7 склянки м'якого вершкового масла
-0,25 склянки меду
-0,7 склянки цукру
-1 яєчний жовток
-Дрібка ванілі
-3 столових ложки маку
-0,5 чайної ложки меду
За допомогою блендера або міксера збийте вершкове масло, цукор і мед. Вбийте яєчний жовток і додайте ваніль, перемішайте. Додайте лимонну цедру, борошно і соду. Добре все перемішайте. Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну частину у продовгувату форму. Обкатайте тісто в маці. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на ніч у холодильник. Зранку дістаньте охолоджене тісто і наріжте його кружечками завтовшки приблизно 0,5 сантиметри кожен. Викладіть печиво на форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Готове печиво охолодіть і можете подавати на стіл.
Смачного!
Макові млинці з медомІнгредієнти - 1 склянка борошна
- 3/4 склянки молока
- 1 столова ложка оцту
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1 яйце
- 2 столових ложки розтопленого вершкового масла
- Дрібка ванілі
- 2 столових ложки цукру
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка маку
- 1 чайна ложка лимонної цедри
Молоко, оцет і лимонний сік з'єднайте в тарілці та відставте на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом.
Смачного!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-08-2018, 16:00
0
5 994