RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » «Можна і їсти, і худнути»: чернівчанка розробила п'ятиразову дієту здорового харчування

«Можна і їсти, і худнути»: чернівчанка розробила п'ятиразову дієту здорового харчування


П’ятиразовий раціон здорового харчування, який не перевищує норму 1200 кілокалорій, привозять із доставкою додому.
Проект "Твоя кухня" придумали 24-річна Олександра Гордуни та 25-річний Роман Яремій. Пара займається спортом і ретельно стежить за харчуванням.

«Можна і їсти, і худнути»: чернівчанка розробила п'ятиразову дієту здорового харчування

Про ідею. Цьому стартапу майже рік. Олександра та Роман відкрили першу в місті доставку здорового харчування.
Пара задумалася над відкриттям власної справи ще зі студентських років: стипендії не вистачало на життя, а робота модератора фотографії в Інтернеті не приносила достатньо грошей.

– Це приносило близько 200 доларів на місяць, але хлопець якось сказав: "Що таке ця сума? Скільки так можна? Пора щось міняти". Тоді він звільнився з цієї роботи і пообіцяв думати над створенням чогось свого. Він шукав в Інтернеті, вивчав різні стартапи та проекти. На той час я вже досить успішно проводила марафони по здоровому харчуванню і складала авторські програми для схуднення. Рома помітив, що у нас на той час не було в місті жодної доставки харчування. Вирішили, що це варто популяризувати. Тим паче, ми шукали щось таке, що не потребує багато фінансових вкладень, – розповідає Олександра.

Про початок справи. Від задуму до першого дня замовлень минуло два тижні. Гроші вклали у контейнери і наліпки, а також у першу закупку продуктів. У перший день пара самостійно готувала раціони на шість людей у домашніх умовах. Їхній раціон складається з п’яти прийомів їжі. Все запаковано у контейнери, які можна гріти в мікрохвильовій печі. На кожному контейнері вказано, який це прийом їжі і рекомендований час вживання. Всі ці п’ять страв у купі не перевищують 1200 кілокалорій. Доставляли їжу клієнтам самостійно на власному авто.
«Можна і їсти, і худнути»: чернівчанка розробила п'ятиразову дієту здорового харчування

– Перші замовлення з’явилися завдяки моєму інстаграму, де досить активна аудиторія. Ми сформували меню дня, наперед виставили його в мережу і приймали замовлення. Знаючи точну кількість раціонів, які нам потрібно приготувати, ми пішли на закупки. Ретельно вибираємо овочі, м’ясо, як для себе, бо ми самі харчуємося за цією системою. Правильна культура харчування у нас не досить популярна, тож навіть дієтичну їжу стараємося робити цікавою, аби людина не відчувала, що вона страждає і що вона на дієті, – додає дівчина.

Перше замовлення пара робила вночі, аби зранку доставити клієнтам свіжу їжу. Вже через місяць вони відкрили кухню та найняли на роботу трьох працівників, кухаря і двох помічників.

«Можна і їсти, і худнути»: чернівчанка розробила п'ятиразову дієту здорового харчування

– Бачили, що є попит, тож це треба було виводити на професійний рівень, аби не робити все це надалі вдома. Ми стали підприємцями. Тепер ми приймаємо замовлення на наступний день до обіду, у нас на кухні це готується і вже ввечері людина отримує раціон за завтрашній день, – каже дівчина.

Основна робота Олександри – тренер у спортзалі, а закупки продуктів для "Твоєї кухні" вона далі робить сама із хлопцем.

– Я знаю, як воно все має виглядати і я не довіряю це нікому більше. Я дуже переживаю за м’ясо, овочі, рибу, адже один раз щось піде не так і клієнт до тебе не повернеться, – зауважує.

Олександра розповідає, що п’ятиразове харчування замовляють здебільшого люди, які не мають часу тренуватися та хочуть гарно виглядати і бути здоровими.

Про плани на майбутнє. З часом пара хоче передати бізнес у надійні руки аби мати більше вільного часу. Шукатимуть водіїв із власним авто для доставки раціонів, при потребі набиратимуть у команду більше людей, які би впоралися із замовленнями на кухні.

Крім цього, у планах створити більше ліній харчування.

– Поки що у нас раціон тільки для схуднення. Зробимо і для тих, хто хоче підтримати вагу і для тих, хто хоче її набрати. Також буде VIP-раціон із більш дорогих продуктів для найвибагливіших клієнтів. У мріях, звичайно, вийти за межі Чернівців та відкрити спеціалізований заклад, де буде правильне і збалансоване харчування, – ділиться планами пара.

Поради для початківців від "Твоєї кухні"

Перед тим як почати бізнес, зверніть увагу на ваші вподобання та навички. Це має бути справа, в якій ви добре розбираєтесь і яка вам близька. Я, як людина, яка правильно харчується, не могла би продавати бургери чи торти. Мені приємно від думки, що я не просто заробляю гроші на цьому, а й несу людям користь, – зазначає Олександра.
Редактор: diana_vataman
15-07-2018, 12:39
Коментарів 0 Переглядів 11 542


Дівчина вчора, 23 листопада, пішла з дому та досі не повернулася
Врятував десятки побратимів: буковинець під обстрілами вивозив товаришів із передової


Андрій Дробко служить водієм батальйону буковинської тероборони
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.