RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Поверну свій диплом в універ»: мережу обурила позиція ректора ЧНУ, який погодився поновити на роботі Білика

У мережі обурюються через новину про те, що підозрюваний у підкупі студентів на виборах депутат Чернівецької міської ради Ростислав Білик виграв суд щодо поновлення на посаді доцента економічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Користувачі Facebook обурено сприйняли позицію ректора вузу Степана Мельничука, який сьогодні в коментарі molbuk.ua зазначив, що вуз не планує подавати апеляцію на рішення Першотравневого районного суду Чернівців.

"Ось вся ця історія із поновленням викладача який підозрюваний у підкупі голосів виборців, це дуже поганий прецедент. І я просто не уявляю, як вони зможуть ходити до нього на пари. Ну ЯК?????", - пише менеджер Чернівецької філії Суспільного мовлення Ольга Гришин-Грищук.



Відома письменниця і художниця Христя Венгринюк також висловила слова обурення через сьогоднішню новину.

"Якщо це правда, то я ставлю хрест на це місто і робитиму свою культуру деінде, бо це просто плювок в обличчя всіх, хто боровся", - написала вона на своїй ФБ-сторінці.

Народний депутат Максим Бурбак апелював до совісті ректора Степана Мельничука і нагадав йому 2012 рік, коли керівник університету був довіреною особою кандидата у нардепи від Партії регіонів Віталія Михайлішина.

"Степан Мельничук тепер разом з "взірцевим" викладачем Ростіком повинні розробити окрему дисципліну для студентів юрфаку "Теорія фальшування виборів", практичні завдання проводитимуться в гуртожитках університету на дільниці Білика. Згодом, він може бути успішним науковим керівником низки кандидатських дисертацій з цієї дисципліни", - написав Бурбак.

Він висловив сподівання, що "ректор прийме єдине правильне рішення і надасть вказівку подавати апеляцію на це судове рішення".

"В інакшому випадку, понад столітня репутація університету буде підірвана сучасним ректором та викладачем, які зневажають студентів та закон задля досягнення власних цілей. Я не мовчатиму!", - додав політик.



Відомий громадський діяч Ярослав Курко висловив думку, що "ЧНУ вже давно піддався ерозії чи корозії тих хвороб, якими невиліковано хворе як суспільство так і держава".

"Закликати до совісті і моралі, як імперативів, здається мені, марна справа, хоча і потрібна... Інакше ні суспільство, ні держава, ні УНІВЕРСИТЕТ - не зміняться... а" ЧНУ погодився відновити"...- це підтвердження моральної деградації, незважаючи на прийняті на факультетах кодекси доброчесності", - написав він.



А ось письменник Максим Дупешко заявив, що у зв’язку із такою позицією керівника ЧНУ, він готовий занести до вузу свої дипломи та здати їх особисто ректору.

"Якщо Білику дозволять працювати в нашому університеті після всього, то я занесу свої дипломи і здам особисто ректору. Не хотітиму мати стосунок до цього універу...", - написав він.



Нагадаємо, депутат Чернівецької міськради від "Рідного міста" Ростислав Білик, якого підозрюють у підкупі виборців, виграв суд щодо поновлення на посаді доцента Чернівецького національного університету.

Згідно з рішенням суду, депутат з 30 травня 2018 року повинен бути поновлений на посаді доцента кафедри економічної теорії, менеджменту і адміністрування економічного факультету ЧНУ на умовах строкового договору. Крім того, суд зобов’язав стягнути з університету на користь Білика зарплату за час вимушеного прогулу за період з 15 лютого по 30 травня у сумі 35,8 тис грн.

Ректор ЧНУ Степан Мельничук повідомив, що університет не має наміру подавати апеляцію на вказане рішення суду.

"Скільки можна судитися? Є судове рішення, і ми маємо його виконувати", - зауважив Мельничук.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
5-06-2018, 23:41
Коментарів 0 Переглядів 3 377

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.