RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Владика з Буковини назвав «служителями сатани» нардепів, які голосували за звернення до Варфоломія

Архієпископ Банченський, вікарій Чернівецької єпархії УПЦ МП владика Лонгін (отець Михайло Жар) назвав народних депутатів України, які підтримали звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію, "безбожниками і служителями сатани".

Як повідомляє сайт "Релігійна правда", він звернувся із закликом до президента Петра Порошенка і Верховної Ради "прибрати свої мирські руки від УПЦ МП".

"Ми далеко від політики. Вони зачіпали нашу церкву, нашу віру і вони думають, що ми будемо мовчати. Ви знаєте, хто створив церкву? Господь Ісус Христос в день 50-ї. І врата адові не переможуть її, не перемагають цю церкву. Ніхто не може, поки ми з вами будемо знаходиться в цій церкві Божій, православній, канонічній церкві, це є наше спасіння і є наш Бог", - сказав Лонгін.

"Наша Верховна Рада – безбожна Рада, служителі сатани – ті, які голосували про створення своєї церкви, церкви антихриста, і церкви диявола. Ми живемо в церкві Божій. І ніхто не має права мені говорити, як я повинен молитися, якою мовою, тому що сам Господь править церквою. Слов’янська мова – це наша православна мова. Кирило і Мефодій – святі нашої церкви православної. Це не люди створювали, і не Верховна Рада, а святі божі люди", - додав Михайло Жар.

"Ми закликаємо всіх сьогодні залишатися в істинній православній церкві, жити з любов’ю до кожної нації. Господь створив всіх людей на землі і нас ніхто не має права розділяти. А Верховна Рада і наш президент нехай подивляться краще, як вмирають люди від голоду, як останні копійки платять в лікарнях за ліки. Я б хотів запитати наших правителів – ви вирішили всі питання в нашій державі, що ви дійшли вже до церкви? Ви зовсім не маєте Бога, ніякої віри. Ви не можете пошкодувати цих людей. Ви позбавили нас всього. Ви позбавили моїх дітей сиріт стипендій та вступу до школи, тому що без біометричного паспорта ніхто не може вступити і стипендію не платять", - додав священик УПЦ МП.

"А якщо я не хочу, щоб у мене, як у злочинця взяли відбитки пальців? Якщо я не хочу біометричний паспорт? Чому не пішли нам назустріч? Ми люди, які слухняні законам, Конституції. Але від цих людей ми нічого не можемо очікувати. Теж Верховна Рада і депутати нещодавно голосували про орієнтацію сексуальну. Як їм не соромно? Чому повинні голосувати такі закони проти Бога? Що ми не бачимо, що ми чоловіки і жінки? Господь створив нас. Там немає божих людей. Я нічого не боюся. Я боюся втратити царство боже, церкву божу, втратити назавжди те, що Господь хоче нам усім царства свого", - заявив він.

"Ми мовчали, ми терпіли, ми страждали. Я хочу вам показати істинний шлях до порятунку і істинну церкву Божу. Подивіться, як в Тернополі, Коломиї та по всій Україні забирають храми. Дивіться як б’ють бабусь, мам і бабусь наших. Ви бачили цих безбожників, служителів сатани. А ці люди зберігали віру. Через них Господь терпить ще нас. Яке право вони мають бити бабусь і забирати храми у нас? Ви бачили, які у них люди безбожники – у них весь час на обличчі злість", - повідомив Жар.



Архієпископ Лонгін відомий, як гарячий прихильник екс-президента України Віктора Януковича, за якого в 2004 р агітував у церкві, зазначаючи в своїх проповідях, що після перемоги Віктора Ющенка в Україні може “початися війна”.

Пізніше він покаявся перед новою владою і Віктором Ющенком за свої слова через ЗМІ.

У 2005 р о. Михайло Жар (він же ієромонах Лонгін) виявився у центрі конфлікту, після того як самовільно викопав тіло свого брата на сільському кладовищі і перепоховав на території свого монастиря. Дружина і діти покійного домагалися в міліції і прокуратурі повернути тіло на місце.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
5-06-2018, 13:40
Коментарів 0 Переглядів 6 418

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.