Ягоди малюкам давати можна і потрібно, але, попри їх користь, варто пам’ятати про міру. Надмірне вживання ягід може нашкодити здоров'ю дитини.
У ягодах міститься велика кількість цукру, тому їх не рекомендують давати у великій кількості дітям, які страждають на ожиріння, пише "Наша Мама".
Переїдання може спричинити бродіння у кишечнику, і як наслідок – метеоризм та пронос.
Ожину, смородину та аґрус можна давати малюкам з 7 місяців.
Ожина підвищує імунітет, допомагає при кашлі та стимулює виділення шлункового соку, допомагає при лікуванні стоматиту. Це чудове джерело вітамінів А і С, каротину і органічних кислот, а також глюкози та фруктози.
У смородині міститься багато вітаміну С, а також вітаміни А і PP. Ця ягода добре зміцнює імунітет, покращує апетит, вона є допомагає при болях в горлі або животі, збільшених мигдалинах.
Аґрус містить багато корисних речовин – органічні кислоти, пектин, солі калію, натрію, кальцію, магнію, міді, заліза, а також вітаміни С, А, P і PP. Ця ягода може виводити токсичні сполуки, очищуючи кишечник. Аґрус допомагає при анемії та зміцнює стінки судин.
З 1 року можна давати дітям черешню. У ній міститься речовина, яка стимулює організм до очищення від сечової кислоти. Черешня попереджує утворенню тромбів, зниженню згортання крові та допомагають при болях у шлунку.
До слова, харчові звички є результатом копіткого навчання. І свою дитину можна заохотити не лише їсти здорову їжу, а робити це з задоволенням.
5-06-2018, 00:07
0
4 445