RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сік березовий, настояний на кропиві: підприємець із Буковини візьме участь у дегустаційному турі у Львові


2 червня у Львові відбудеться офіційне відкриття дегустаційного залу та крамниці продуктів виробників, які об’єдналися у громадську спілку "Карпатський смак" та представляють свою продукцію під торговою маркою "Смак українських Карпат". Підтримала проект Швейцарська Конфедерація.

Про це повідомляє "Щоденний Львів", пише molbuk.ua

Така дегустаційна зала відбуватиметься в Україні вперше. Серед учасників і буковинські підприємці, які будуть пригощати березовим соком, настояним на кропиві.

Керівник проекту "Гастрономічна екскурсія, дегустація "Смак українських Карпат" Іван Саломатін розповів про правила, за якими треба дегустувати їжу в стилі лонг-фуд.

- Дегустацію завжди треба починати з ковточка закарпатського бренді – палінки. Коли палінка доходить до самої душі, то останні крапельки зі шкляночки (погарчика) треба вилити на долоні, розтерти їх та вдихнути той запах. Так можна довідатися, з чого зроблена палінка. Далі можна взяти до рота шматочок моцарели, яка виготовлена біля карпатських перевалів. Сир варто змастити лекваром з кизилу (деренок, як кажуть на Закарпатті). Леквар – це не тільки закарпатська назва джему. Ця назва походить від кельтського слова "леко", тобто – тепло, - навчає Іван Саломатін.

Запивати все це Іван Саломатін пропонує березовим соком з Буковини, настояним на кропиві. Він зібраний з берез, які ростуть поміж сосен в екологічно чистому лісі. Це роблять, аби підготувати смакові рецептори для дегустації ковбаси, шинки та сала з правильно вирощених свиней.

-Наша мета – навчити людей правильно споживати їжу. Через смак, через дотик. Саме тому ми відкриваємо дегустаційний зал на території Шевченківського гаю. У центрі міста – потоки людей, всі поспішають. А тут спокійно, - наголошує Олександр Коваль.

Ідея такої дегустаційної зали, де об’єднано декілька різних виробників, в Україні – нова. Менеджери громадської спілки підгледіли її за кордоном. І п’ять років працювали над її втіленням. Фінансову підтримку вони отримали від Швейцарської Конфедерації через Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO).

Дегустаційний зал громадської спілки "Карпатський смак" розташований у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові, в садибі з села Зарічево Перечинського району Закарпатської області.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
19-05-2018, 17:03
Коментарів 0 Переглядів 1 367

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.