RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому зупиняються маршрутки: перевізники скаржаться, що «по вуха у боргах»

Приватні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів маршрутками у Чернівцях, пояснили, чому вони оголосили про початок транспортного страйку 15 травня.

Про це вони повідомили у коментарі кореспонденту molbuk.ua

Підприємство "Чернівці-2014" нині має майже один мільйон гривень боргу. Постачальники солярки відмовилися її продавати, доки фірма не погасить борги. Про це сказав співвласник підприємства, голова асоціації перевізників Микола Альбота.

"Лише за солярку за п’ять місяців маємо боргів 487 тисяч гривень. Постачальник просто відмовився її надавати, доки не розрахуємося. Всі 47 автобусів, які маємо, не випускаємо на лінію, доки тариф не підвищать хоча би до 5 гривень", - повідомив він.

"Коли ми планували обмежити рух транспорту вдень і пускати маршрутки лише вранці та ввечері, нас зібрали у департаменті ЖКГ і попросили не робити цього та зачекати рішення виконкому. Зараз виявилося, що протокол виконкому вже закритий, а на наступному виконкомі питання про розгляд тарифів на маршрутки не розглядатиметься. Нам просто набрехали. Це при тому, що документи на перегляд тарифів ми подали у жовтні минулого року. Наразі вже попередили міськраду про зупинку руху маршруток. Написали офіційного листа і зазначили, на які закони посилаємося", - сказав Микола Альбота.

Не планують виїжджати завтра і автобуси підприємства "Денисівка-1", які обслуговують маршрути №2, 4, 5, 6, 13, 23, 34.

"Ми щодня випускаємо 35 машин. Завтра маршруток на цих рейсах не буде. Працюємо у збиток, маємо боргу на 500 тисяч гривень. Тому доки міська рада не вирішить це питання, не відновимо рух. Це не страйк, це - вимушений захід. Коли людина не ходить на роботу і їй за це не платять, вона йде з роботи. Така і у нас ситуація, тому й вирішили зупинити рух маршруток", - сказав директор підприємства "Денисівка-1" Віталій Дзюбак.

Директор підприємства "Багіра" Павліна Храпчинська теж підтвердила, що завтра не буде маршруток №10, 10А, 19, які обслуговує це підприємство.

"Рішення про підвищення тарифів перекидується з виконкому на виконком. А тим часом деякі перевізники у боргах по вуха. Маршрутки не будуть їхати, доки на виконкомі не погодять проміжний тариф 5 гривень. Крім того, там має бути вказано, що через два місяці мають розглянути економічно обгрунтований тариф", - сказала перевізник.

"Ми вже не боїмося жодних санкцій від міської ради, бо те, як нас затягують борги, є значно більшою проблемою. Крім того, водії звільняються. Вони вимагають зарплати 10 тисяч гривень, а цих коштів немає звідки взяти. Дуже проблематичним для перевезення є літній сезон, коли немає студентів та школярів, тому борги лише зростатимуть. Ми готові говорити з владою, але з нами не говорять", - сказала Павліна Храпчинська.

Раніше повідомлялося, що перевізники заявили, що 15 травня у Чернівцях усі маршрутки припинять рух.

У тролейбусному управлінні повідомили, що не зможуть суттєво збільшити кількість тролейбусів, які виведуть на маршрути.

Міський голова Чернівців закликав жителів міста допомогти одне одному добиратись на роботу під час транспортної кризи.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-05-2018, 18:05
Коментарів 0 Переглядів 3 632

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.