RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Моїх вух там нема, - Бурбак про затримання Середюка

Народний депутат України Максим Бурбак заявив, що він не має жодного стосунку до затримання заступника міського голови Чернівців Володимира Середюка, якого підозрюють в отриманні хабара.

Як повідомляє molbuk.ua, про це нардеп повідомив сьогодні в ефірі передачі "Пряма відповідь" на телеканалі "Чернівці".

Він сказав, що не обізнаний у цій справі, але може оперувати інформацією, яку на брифінгу оприлюднив перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина.

"… він коротко, ясно і чітко розказав про факти розкрадання у державному підприємстві ДАК "Хліб України", де коротко й чітко розказав про високопосадовців, керівників державної компанії, яких було притягнуто до відповідальності й затримано стосовно корупційних діянь. Він чітко сказав, що було також затримано заступника міського голови Чернівців", - сказав Бурбак

Він додав, що Середюк скористався "пом’якшеннями кримінально-процесуального кодексу, які були проголосовані Верховною Радою, які поки що дозволяють відпускати під заставу корупціонерів".

"Прикро, але дуже мало справ по корупції доведено до реальних вироків. Бо корупціонери не сидять за гратами", - повідомив Максим Бурбак.

На запитання ведучої, чи не "стирчать вуха" Бурбака у справі затримання Середюка, політик відповів:

"Я розумію, що мої вуха можуть комусь не подобатись, але точно моїх вух там немає".

На запитання, звідки телеканал ТВА, котрий пов’язують з Бурбаком, напередодні знав про затримання і зняв усю цю подію від початку до кінця, народний депутат дав відповідь:

"Неодноразово наші опоненти у Чернівецькій міській раді пов’язують в цьому місті все з Бурбаком. Це ж факт. По-друге. Вкотре хочу повторити, що написи на парканах коментувати не буду, не буду витрачати свій і ваш цінний час на спростування фейків, які запускають жовтою пресою в Чернівцях".

Разом з тим, Бурбак погодився із тезою, що "у певний період політика зайнялась Середюком".

"Він тут супроводжував Міхеіла Саакашвілі, який всіляко розказував про владу бариг, що скоро вони посадять усіх корупціонерів… Натомість, будучи заступником міського голови Чернівців, він сам опинився в такій ситуації, а тепер розказує, що все це брехня", - додав Бурбак.

Нардеп висловив сподівання, що "правосуддя розставить усі крапки над "і".

"Цікаво, що військова прокуратура і столичне СБУ приїхали в Чернівці - певно не для того, щоб з комфортом пана Середюка доставили до судової зали у Києві. То певно якісь підстави були", - сказав Бурбак, додавши, що для прозорості судового процесу "треба делегувати в Київ на суд представників телеканалів".

***

Нагадаємо, 4 травня правоохоронці затримали на хабарі заступника міського голови Володимира Середюка.

Співробітники київської прокуратури та Служби безпеки України проводили слідчі дії в кабінеті посадовця, після чого його вивели з приміщення мерії та відвезли мікроавтобусом з тернопільськими номерними знаками у невідомому напрямку.

"Правоохоронці встановили, що виконувач обов’язків голови правління ДАК "Хліб України", змовившись з директором дочірнього підприємства ДАК "Хліб України" "Чернівецький комбінат хлібопродуктів", а також заступником міського голови м. Чернівці та юристом ДАК "Хліб України", вимагали від директора приватної компанії щомісячно сплачувати неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. грн за невжиття заходів щодо розірвання договору оренди державного майна, а саме промислових приміщень", - йдеться в повідомленні прокуратури м. Києва.

За результатами комплексу слідчих дій, проведених на території Києва та Чернівців, задокументовано отримання цими особами 200 тис. грн неправомірної вигоди, які були передані їм двома траншами.

5 травня столичний суд відпустив Середюка під заставу розміром 105 тис грн.

7 травня на брифінгу в міськраді він заявив, що його "затримували за хабар, якого він не отримав".

Адвокати Середюка планують оскаржувати в суді запобіжний захід, який був обраний щодо посадовця.

10 травня перший заступник глави СБУ повідомив, що фігуранти справи отримували "роялті" на банківську картку


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
10-05-2018, 23:40
Коментарів 0 Переглядів 2 577


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!