У Чернівцях ресторан східної кухні прихистив кота.
Тепер він – родзинка закладу та його постійний житель, пише molbuk.ua
Адміністратор закладу Богдана Мартинюк каже, що чорно-білий кіт з’явився біля їхнього ресторану у літньо-осінній період, після відкриття закладу минулого року.
- Спочатку кіт просто ходив біля дверей ресторану, мявкав – ми його чимось пригощали. Так декілька разів – і ми його "приручили", він вже нікуди не хотів йти звідси, а ми й не виганяли. Коли стало холодно - він заходив усередину і сидів біля дверей, бо там тепло дуло від кондиціонера. До нього почали звикати і працівники, і відвідувачі, то ж ми вирішили його залишити у себе. Ми його назвали Адольфом, адже у нього вуса, як у Гітлера, - розповідає дівчина.
– Пізніше з’ясувалось, що кіт жив поблизу. Його колишні хазяїни приходили до нього, та вони не мали намірів забрати його додому. Він тільки наш тепер, - додала адміністратор.
До кота запросили ветеринара, який перевірив його стан здоров’я. Пізніше йому вирішили побудувати марковану котячу буду із логотипом закладу.
Маркетологи ресторану створили котові сторінку в інстаграмі. Туди публікують його фото та світлини кота з відвідувачами із смішними підписами. Кота також долучають до зйомок різних промо-роликів закладу та розіграшів.
- В нас його вже всі знають і впізнають. Буває, люди приходять у заклад і бачать, що його нема – то можуть спитати про нього, фотографуються з ним. Особливо його люблять дівчата. Взимку він загубився і ми декілька днів не змогли його знайти – це була трагедія для всіх. Він знайшовся, тоді цьому раділи всі наші підписники у соцмережах. Він тепер так звик до того, що він тут живе, що навіть не лякається людей. Може спати на сходах, по яким всі піднімаються на другий поверх. Він дуже спокійний у нас, проте може дати знати, якщо йому набридли пестощі, - розповідає адміністратор.
Буда кота знаходиться надворі, біля входу у ресторан. Адольф там ночує, у заклад його впускають тільки вдень, коли за ним наглядають. Персонал постійно перевіряє його у ветеринара, по черзі забирають його додому і купають.
- Щоранку, коли я відкриваю ресторан, він вже чекає біля дверей. Ми тепер не уявляємо заклад без Адольфа, він наш талісман, - каже Богдана.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-05-2018, 07:59
0
4 750