RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Хочу кросівки та солодощі»: буковинці можуть здійснити мрії дітей з інтернатів

Резинки для волосся, енциклопедії, книжки для дівчаток, солодощі… Мрії дітей із інтернатів різні. Кожен із нас може стати чарівником і здійснити їх.

"Привіт, мене звати Никодим, мені 14 років. У мене є сестра Катя, вона також вчилася у цій школі. Я дуже люблю рибалити і ходити по гриби в ліс. У мене є велика мрія – мати металошукач, щоб шукати рідкісні монети. Ще я хочу коричневого мопса і надувний човен. Я розумію, що це багато, але якщо здійсните хоч би частинку моєї мрії, я буду найщасливішим", – пише Новотний Никодим із Сторожинецького інтернату.

"Діти хочуть одягу та розваг"

Таких листів від дітей із інтернатів з усієї країни – 1200. Усі вони розміщені на сайті благодійного фестивалю "Буковинська мрія".

Кожен може туди зайти, прочитати дитячі листи із мріями і обрати, яку втілити. Після цього ви отримуєте статус чарівника і зможете зустрітися із дитинкою, або ж залишитися анонімним благодійником.

– Ви можете зайти на сайт і побачити список мрій, хто та дитинка і звідки. Якщо навпроти цієї мрії вказаний чарівник – її вже здійснили, якщо ж клітинка порожня – дитина чекає на вас. Ви можете або обрати конкретну мрію, купити все, що бажає дитина, принести готовий подарунок, або ж здійснити її матеріально, а ми купимо, що вказала дитина у листі, – пояснює прес-секретар благодійного фонду "Я майбутнє України" Катерина КОЛОМІЄЦЬ. –Здійснити мрію можна до 15 травня. Першого червня відбудеться сам фестиваль у Миговому. Якщо чарівники захочуть, можуть зустрітися із дітьми. Вони всі будуть, а після фестивалю залишаться там на відпочинку.

Фестиваль "Буковинська мрія" цього року відбудеться вже вдесяте, і організовується він фондом "Я майбутнє України", президентом якого є Марта Левченко. У рамках цього проекту благодійники збирають дитячі мрії, шукають небайдужих людей, які б їх втілити, та організовують відпочинок для малечі.

– Із цих 1200 дітей ми обираємо 100, які опинилися у найбільш скрутній життєвій ситуації, і відправляємо їх на відпочинок у табір "Буковинська мрія". З кожного інтернату їдуть по 3-5 діток. Їх забезпечують харчуванням, будуть цікаві інтерактиви, квести. Це дасть їм змогу відчути себе потрібними і знайти нових друзів. Вартість однієї путівки на 10 днів – 3900 гривень. Це також оплачують благодійники, – додає Катерина.

"Здійснила 120 дитячих мрій"

Благодійники кажуть, що наразі половину дитячих мрій здійснили, та без уваги залишились ще 600 листів.

– До нас майже щодня приносять мрії. Вчора сім’я із Чернівців втілила 10 дитячих мрій. Закохана пара прийшла і здійснила чиїсь три мрії. Та є різного рівня складності мрії: хтось хоче кросівки і солодощі, хтось саксофон і велосипед. Найдорожчі мрії мало хто може втілити, – розповідає Катерина.

Чернівчанка Яна РОГОЖА здійснює дитячі мрії вже чотири роки. До благодійництва долучає і друзів, тож беруться за найскладніші прохання дітей.

– Це дітки, обділені батьківською любов’ю, хочеться якось їм допомогти. У списку є й дорогі мрії: техніка, велосипед, ролики. Одній людині буває важко купити такі речі, та це не привід не долучатися до акції. Минулого року я через соцмережі долучила до цього друзів і просто небайдужих чернівчан. Ми зібрали більшу суму грошей і здійснили 120 мрій. Просто взяли їх підряд зі списку. Цього року за такою ж схемою будемо купувати кілька велосипедів. З радістю йду на фестиваль зустрічатися із дітками, цього року також буду в Миговому, – розповідає Яна.

Редакція "МБ" також стала чарівником для двох діток. Ми здійснили мрію Миколки Чорнея із Чернівецького інтернату №4. Восьмикласник мріє про портативну колонку з флешкою та мр3 плеєр у вигляді флешки. Також ми частково втілимо мрію Богдана Земелюка з Карапчівського інтернату.

"Я живу з мамою в селищі Глибока. Займаюсь мотокросом і мрію стати чемпіоном. Хочу спеціальну форму для цього виду спорту", – пише хлопчик.

Ми домовилися з організаторами чемпіонату світу з мотокросу в Чернівцях про можливість Богданові побувати на змаганнях 5-6 травня. Він матиме можливість поспілкуватися із кумирами свого улюбленого спорту. Чемпіони з мотокросу також обіцяли подарувати Богданчику елементи свої форми.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
3-05-2018, 12:00
Коментарів 0 Переглядів 2 477

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.