RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Вони декларують боротьбу за добробут мешканців міста, але їхнє депутатство позначається лише на їхніх статках. Доходи депутатів Чернівецької міськради, судячи з їх декларацій, щороку зростають.

Говорячи з трибуни про економічний занепад країни, "злочинний режим" та важку долю людей, обранці забувають розповісти виборцям про те, як з року в рік змінюються їхні статки, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

"МБ" проаналізував електронні декларації голів фракцій міської ради і з’ясував, на кого із цих обранців найсприятливіше вплинула економічна криза, про яку вони регулярно говорять.

Теща депутата БПП продала екс-регіоналу авто

Найбагатшим керівником фракцій у міськраді є депутат "Рідного міста" Віталій Михайлішин. Незважаючи на те, що, порівняно з 2016-м роком, заробітки сім’ї обранця знизились на понад півмільйона гривень, це не завадило колишньому регіоналу утриматись на найвищому щаблі рейтингу обранців-багатіїв.

Авто і подарунки на сотні тисяч: як за рік змінились статки лідерів фракцій Чернівецької міськради


Депутат, який уже два роки перебуває на посаді комерційного директора підприємства "Едем-Ф" (фірма зареєстрована у рідному селі олігарха Дмитра Фірташа Синькові на Тернопільщині), проживає в квартирі дружини площею майже 115 квадратних метрів та разом зі своїми батьками і братом володіє чвертю квартири площею 47 "квадратів".

Дружина депутата Михайлішина Тетяна задекларувала дитячого та підліткового одягу з Китаю, Бангладешу та Індонезії на суму один мільйон гривень.

Сім’я володіє автівками Toyota Land Cruiser Prado 2016 року випуску вартістю 650 тисяч гривень, Mazda 3 SDN 2016 року випуску вартістю 548 тисяч гривень. Крім того, Віталій Михайлішин у травні минулого року придбав BMW 520I 2016 року випуску за 710 тисяч гривень. Продавцем транспортного засобу виявилась Ірина Маковійчук – головний лікар Чернівецького обласного кардіодиспансеру, теща депутата міськради від БПП Ромео Скрипи.

У Пуршаги – 32-річний "Мерседес"

У сім’ї керівника фракції "Батьківщина" Олександра Пуршаги практично всіма грошима, землею та житлом володіє його дружина. У декларації депутата вказано, що їй належить житловий будинок у Чернівцях площею 360 "квадратів", земельні ділянки площею понад 2000 квадратних метрів, квартира площею 91,6 "квадрата". Водночас дружина депутата орендує землі у Кельменецькому районі та Чернівцях загальною площею 1400 квадратних метрів та офіс у Чернівцях площею 571 "квадрат".

Авто і подарунки на сотні тисяч: як за рік змінились статки лідерів фракцій Чернівецької міськради


Єдине, що з майна задекларував пан Пуршага, – 32-річний "Мерседес-230" і зарплату в управлінні капітального будівництва ОДА розміром понад 216 тисяч гривень.

Крім того, депутат заробив майже 400 тисяч за відчуження рухомого майна (найімовірніше, продав свій "Мерседес-Бенц" ML 350, що був задекларований у 2016 році).

Найбільше землі серед голів фракцій задекларував керівник президентської партії у міськраді Василь Максимюк – майже 35 тисяч квадратних метрів.

Авто і подарунки на сотні тисяч: як за рік змінились статки лідерів фракцій Чернівецької міськради


Депутат їздить на автівці своєї дружини Kia Sportage 2011 року випуску і задекларував понад 62 тисячі гривень зарплати. Дружина політика заробила майже мільйон гривень від зайняття підприємницькою діяльністю.

Найбідніший отримав подарунки на майже 1,5 мільйона

Квартира і дві земельні ділянки на Закарпатті належать керівнику фракції "Народний контроль" Михайлу Яриничу.

Авто і подарунки на сотні тисяч: як за рік змінились статки лідерів фракцій Чернівецької міськради


Сім’я обранця також будує у Чернівцях житловий будинок площею 262 "квадрати". Їздить обранець на автомобілі Mercedes-Benz S500 2004 року випуску, яким його дружина володіє за довіреністю.

Найбіднішим головою фракції є депутат "Свободи" Андрій Ілюк, який із власних доходів вказав лише готівку сумою 20 тисяч гривень (у попередній декларації було на 10 тисяч менше).

Авто і подарунки на сотні тисяч: як за рік змінились статки лідерів фракцій Чернівецької міськради


Щоправда, на відміну від декларації-2016, у цьогорічній декларації Ілюка з’явилась його 35% частка власності житлового будинку площею 192 "квадрати" і ще 35% власності земельної ділянки (1000 квадратів) у Чернівцях.

Крім того, депутат у 2017 році задекларував два подарунки у не грошовій формі вартістю 581 тисячу і 745 тисяч гривень відповідно.

Авто і подарунки на сотні тисяч: як за рік змінились статки лідерів фракцій Чернівецької міськради


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
1-05-2018, 12:40
Коментарів 0 Переглядів 3 971

Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!