RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сезон пікніків відкрито: найкращі рецепти для маринування шашликів

З настанням теплих днів кожен поспішає відкрити сезон пікніків і нарешті насолодитися ароматним, приготовленим власноруч шашликом!

Часто просте використання цибулі, солі й перцю дає ідеальний результат, а наявність або надлишок спецій може "забити" смак шашлику.

У всіх різні вимоги до шашлику: хтось любить просто смачне м’ясо, хтось шукає нових вишуканих ароматів, екзотичних поєднань, тож любить експериментувати зі спеціями, що можуть надати м’ясу нового смаку й аромату.

Сайт molbuk.ua склад топ-10 найкращих рецептів маринаді для шашликів.

ЛЕГКИЙ ЦИБУЛЕВИЙ

Підходить для будь-якого м’яса. Час маринування червоного м’яса – 8-9 годин, білого – 5-6 годин.

Візьміть цибулю у співвідношенні 1:1 до ваги м’яса. Наріжте кільцями або півкільцями. Викладіть тонким шаром на дно посуду для маринування, посоліть та поперчіть. Зверху на цибулю не дуже щільно покладіть нарізане м’ясо, також посоліть та поперчіть. Чергуйте шари, поки не закінчаться продукти. Раз на годину-півтори вертикально струшуйте наповнений посуд, щоб м’ясо просякло цибулевим соком.

Сезон пікніків відкрито: найкращі рецепти для маринування шашликів


ЦИБУЛЕВО-ТОМАТНИЙ

Ідеально підходить для будь-якого сорту м’яса, навіть жирного. Час маринування – 6-10 годин.

Один великий помідор натріть на крупній тертушці, ще два поріжте дрібними кубиками. Одну велику цибулину також натріть, а дві – дрібно порубайте. До цієї маси додайте 3-4 подрібнених зубчика часнику, сіль та перець за смаком. Також можна додати ароматної зелені, наприклад петрушки, кінзи або базиліку. В глибоку миску покладіть кілограм нарізаного м’яса, залийте його склянкою води та додайте цибулево-томатну суміш. За бажанням можна додати столову ложку олії. До речі, поки шашлик смажиться, залишки такого маринаду можна приготувати в глибокій пательні – у вас вийде відмінний соус до готового м’яса.

СХІДНИЙ МЕДОВИЙ (ГОСТРИЙ)

Найкраще до свинини або телятини.Час маринування – 5-8 годин.

Підігрійте на водяній бані 1-2 столові ложки меду. Коли мед розтане додайте до нього 3 столові ложки соєвого соуса, по 1 чайній ложці кунжутної олії, свіжого або сухого імбиру, 2 розтертих зубчика часнику та червоний перець за смаком. Маринаду, що утворився, має вистачити на кілограм м’яса. Після такого екзотичного, надзвичайно смачного, але гострого шашлику зазвичай рекомендують "Боржомі" - він позбавить від усіх можливих наслідків. /позбавить від можливих негативних наслідків.

Сезон пікніків відкрито: найкращі рецепти для маринування шашликів


ПІКАНТНИЙ ЛИМОННИЙ

Ідеальний для курятини. Час маринування – 2-3 години.

Змішайте е 1/2 чайної ложки чорного перцю, стільки ж кориці, по чайній ложці паприки та солі й 2 чайні ложки сушених італійських трав. До спецій додайте 2 розтерті зубчика часнику та столову ложку лимонного соку. Цієї суміші вистачить приблизно на півкіло курячого філе. Щоб шашлик вийшов особливо ніжним, змішайте по 2 столові ложки лимонного соку й оливкової олії та змащуйте цією сумішшю м’ясо під час приготування.

ЦИБУЛЕВО-КЕФІРНИЙ. ПІКАНТНИЙ

Універсальний маринад для будь-якого м’яса. Час маринування – 6-12 годин.

На один кілограм м’яса потрібно приблизно півкіло дрібно порубаної цибулі та півлітра нежирного кефіру. Порубану цибулю треба розім’яти руками, додавши в неї по 1 чайній ложці хмелі-сунелі та будь-якого молотого перцю на ваш вибір. Потім до цибулі додати м’ясо, перемішати та залити кефіром. Найкраще залишити м’ясо маринуватися під плівкою.

Сезон пікніків відкрито: найкращі рецепти для маринування шашликів


НА ОСНОВІ ЙОГУРТУ Й КАРІ

Найкраще для птиці та білого м’яса. Час маринування – 2-3 години.

Склянку натурального нежирного йогурту без додатків змішайте з 2 чайними ложками карі та посоліть за смаком. До суміші додайте дрібно порублену зелену молоду цибулю та стільки ж нарізаних помідорів чері. Додайте м’ясо та маринуйте 2-3 години.

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВИННО-ЛИМОННО-ОЛИВКОВИЙ

Ідеальний до червоного м’яса. Час маринування – 5-8 годин.

Ретельно перемішайте склянку білого вина, оливкову олію за смаком, сік одного лимона з прованськими травами, чорним перцем горошком та сіллю. Дві середніх цибулини наріжте кільцями та додайте до готової суміші разом з кілограмом порубаного м’яса.

ДУХМЯНИЙ МАРИНАД ДЛЯ ЧЕРВОНОЇ РИБИ

Найкраще підходить для сьомги. Час маринування – 6-7 годин.

В літр води додайте по 3 столові ложки солі й цукру, дві-три горошини духмяного перцю та 2 суцвіття сушеної гвоздики. Доведіть воду із спеціями до кипіння, зніміть з вогню та дайте маринаду вистигнути. Тільки потім закладайте в нього рибу.

Сезон пікніків відкрито: найкращі рецепти для маринування шашликів


МАРИНАД ДЛЯ РИБНОГО ШАШЛИКУ

Добрий для будь-якого виду риби. Час маринування – 1-2 години.

Цей маринад підійде для шашлику з риби будь-якого сорту. На півкіло рибного філе візьміть одну середню цибулину та наріжте її кільцями. Далі подрібніть 1-2 зубчика часнику (залежно від розміру) та дрібно порубайте невеликий пучок кропу. Все це змішайте, посоліть за смаком, поперчіть молотим білим перцем та залийте столовою ложкою оливкової олії. Коли суміш буде готова, наріжте тоненькими кружальцями половину лимона, додайте його до маринаду й відразу ж складайте туди ж шматочки риби. В такому маринаді шашлик буде готовий для підсмажування дуже швидко.

Сезон пікніків відкрито: найкращі рецепти для маринування шашликів


ЕКСПРЕС-РЕЦЕПТИ МАРИНАДУ (ЯКЩО ВИ РАПТОВО ВИРІШИЛИ ВЛАШТУВАТИ ПІКНІК):

Цибулю натріть на тертушці, додайте за смаком сіль, перець, добре перемішайте й додайте м’ясо. Доки ви зберете найнеобхідніше та обдзвоните друзів – м’ясо готове.

Просто помийте та висушіть м’ясо, поріжте на шматочки, додайте нарізану кільцями цибулю, спеції, сіль за смаком та залийте сильно газованою мінералкою. За півгодини можна виїздити на пікнік!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
30-04-2018, 10:49
Коментарів 0 Переглядів 2 724

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.