RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Громада дозріла»: у Чернівцях відкликають депутатів «Самопомочі» за народною ініціативою

У Чернівцях 24 березня у Центральному палаці культури відбудуться народні збори з відкликання шести депутатів, які пройшли до міськради на виборах 2015 року від політичної партії "Самопоміч".

Про це кореспонденту molbuk.ua у коментарі повідомив керівник міського осередку партії Олексій Попович.

Зокрема, він позитивно оцінив дії депутатів цієї політсили щодо саморозпуску, про який вони оголосили 19 березня.

"Те, що вони написали заяви про вихід з фракції, я оцінюю дуже позитивно. Це потрібно було зробити дуже давно. Я думаю, що ні для кого не секрет, що партія давно не пов’язувала себе з цими особами. Відповідно, тепер і ці люди не зможуть себе пов’язувати із партією "Самопоміч", і це дуже приємно. Тому що раніше вони робили якісь заяви, виступали від імені партії, хоча не мали на це ні моральних, ні етичних, ні навіть якихось офіційних повноважень", - сказав Попович.

Водночас він заявив, що шкодує через те, що раніше Чернівецька міська рада відмовилась підтримати питання про складання мандатів чотирьох обранців "Самопомочі", які написали відповідні заяви.

"Існують речі, на які ми маємо вплив, а є й такі, на які нема впливу. Четверо з цих депутатів раніше писали заяви про складання депутатських повноважень. На жаль, міська рада їхні заяви не підтримала. Якби вона підтримала, то всі питання вже були б давно зняті", - сказав керівник міського осередку партії.



Він додав, що у чинному законодавстві існують положення про відкликання депутатів за так званою народною ініціативою. За словами Поповича, перший етап цього процесу відбудеться 24 березня.

"Відповідно, є інший шлях – коли активні громадяни міста можуть відкликати депутатів за так званою народною ініціативою. Наскільки мені відомо, цей процес уже розпочався, і перший етап запланований на 24 березня", - сказав він, додавши, що партія "Самопоміч" не буде учасником відкликання, і жодного впливу на збори не матиме.

"Річ у тім, що ініціатива надходить від громадян. Згідно з чинним законодавством, виборці мають право відкликати своїх депутатів з різних причин, які передбачені законом. Це не відкликання з ініціативи політичної сили "Самопоміч". Партія була готова підтримати рішення громади, згідно вимог чинного закондавство, своїм остаточним рішенням за результатом волевиявлення громади. Зараз громада вже дозріла до того, щоб відкликати цих депутатів: створили ініціативну групу, а цю ініціативу ми підтримуємо. Але ми не маємо на це впливу", - додав Олексій Попович.

Він повідомив, що збори відбудуться 24 березня о 15.00 у приміщенні Центрального палацу культури Чернівців (площа Театральна).

"Для того, щоб стати учасником зборів, необхідно бути повнолітнім мешканцем Чернівців. Якщо є бажання взяти участь у процесі відкликання депутатів, треба взяти з собою паспорт і прийти на збори", - повідомив керівник міського осередку партії.

***

Нагадаємо, у грудні 2016 року лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк у Чернівцях заявив про службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді.

Результатом цього розслідування була рекомендація керівництва партії написати усім членам фракції у міськраді заяви про складання депутатських повноважень.

У березні 2017 року четверо обранців "Самопомочі" написали ці заяви, проте міськрада відмовилась ухвалити це рішення, відправивши відповідне питання на довивчення.


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
20-03-2018, 14:48
Коментарів 0 Переглядів 3 294

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

До збірки увійшли вірші, написані впродовж багатьох років.


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.