RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » На ринках Чернівців розповіли, як проводиться перевірка м’яса

На ринках Чернівців розповіли, як проводиться перевірка м’яса

На ринку "Центральний", що у Чернівцях, за місяць перевіряють приблизно 200 туш свинини.

Про це molbuk.ua розповіла лікар, ветеринарно-санітарний експерт лабораторії №1 ринку "Центральний" Маргарита БОЖКО.

– Вся свинина перевіряється. Той, хто привозить м’ясо, обов’язково має надати довідку клінічного огляду тварин ветеринаром їхнього населеного пункту. Ветеринар проводить клінічний огляд живої тварини і лише тоді дає дозвіл на забій. Після цього обдивляється м’ясо і ставить на ньому первинний штамп. Якщо на м’ясі немає такого штампа, ми не даємо дозвіл на реалізацію м’яса, - розповіла вона.

Як розповіла ветеринар, м’ясо обстежують лабораторії, на це йде 15-20 хвилин. Перевіряють всю тушу. Починають з внутрішніх органів, також перевіряють голову, оглядують лімфатичні вузли.

Обов’язково перевіряють свинину на трихінельоз – це гельмінтозне захворювання. Лише після обстеження ставлять позначку придатності. Ветеринар ставить прямокутну печатку, а у лабораторіях – овальні печатки, де зазначається, яка лабораторія провела огляд.

У ветеринарній лабораторії зазанчили, що є постанова обласного управління Держпродспоживслужби, яка забороняє приймати свинину з деяких сіл Глибоцього, Сторожинецького та Герцаївського районів. Ветеринари у цих населених пункатах навіть не видають дозвіл на забій тварин. Тож м’яса з цих сіл немає на прилавках ринків. Триватимуть такі карантинні заходи 40 днів.

За словами Маргарити Божко, свинина надходить на ринки з населених пунктів, у яких не виявлено африканської чуми.

Лікарі пояснюють, що африканська чума для людини загрози не несе. Але якщо є сумніви про якість м’яса, радять просити у продавців документи.

"Людина має право попросити у продавця експертний висновок, який видає лабораторія, де вказано, що м’ясо доброякісне, – каже Маргарита Божко. – Свинина від африканської чуми червона. Одразу видно, що це м’ясо не від здорової тварини. Тож м’ясо на ринках безпечно купувати".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
24-02-2018, 19:20
Коментарів 0 Переглядів 2 997

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.