RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш

Олександрі Сабадаш – 26. Дівчина здобула дві вищі освіти - економічну за кордоном та юридичну, працювала лаборантом та викладачем в університеті два роки та паралельно займалася хенд-мейдом. Своє хобі вона перетворила в Handsome Handmade.

Про ідею. Олександра вирішила піти з роботу через реорганізацію у виші. Постало питання – шукати вакансію чи відкривати щось своє. На той момент вона вже півтора роки займалася хенд-мейдом для себе. Поштовхом для розвитку свого хобі стала прогулянка новорічним ярмарком, де вона побачила досить дорогу іграшку ручної роботи.

- Перед Новим роком кози ми із чоловіком гуляли ярмарком і побачили у майстрів символ року, зроблений із нитки. Як лялька-мотанка. Коштувала ця коза ще тоді (3 роки тому, - авт.) 80 гривень. Мені стало шкода віддавати ці гроші за ту роботу, і я сказала чоловікові, що краще власноруч зроблю нам таку іграшку. Це був виклик самій собі, зроблю чи ні, чи зможу я це виконати. Я сіла – і зробила. Сфотографувала іграшку і виставила у інтернет. Мені почали писати друзі, знайомі, щоб я повторила і для них цю річ. Так і почалося. А у більш бізнесову роботу це хобі перетворилося тоді, коли я пішла і закупила собі матеріалів на 500 гривень. Це був мій стартовий капітал. Для друзів першу партію робіт я робила безкоштовно. Чоловік жартував, що поганий з мене бізнесмен, як я тільки вкладаю у це, і порадив виставляти речі на продаж. Я віджартовувалась, кому ж це треба? А він наполягав і радив "А ти спробуй!".

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш


Виявилося, попит був. Йому я і завдячую тим, що у мене все вийшло. У мене була надзвичайна підтримка, - розповідає Олександра.

Про початок справи. Плести іграшки з мотузки Олександрі набридало, це стало механічною роботою.

- Я не розвивала свою творчість у цьому. Мені це стало нецікавим, і я згадала про свою любов до ювелірних виробів та каміння, я їх колекціоную, люблю дізнаватися про них щось нове. Тоді почався тривалий процес самоосвіти: я спілкувалася із майстрами, читала книжки, переглядала відео-уроки. Мені було страшно, адже це певний ризик: у мене в руках два диплома про вищу освіту, а я все це кидаю і починаю займатися творчістю. Напевно, якби ще пару років тому мені сказали, що колись я буду робити прикраси – я б образилась. У мене навіть клієнтка одна була і сказала мені "У вас такі розумні очі, як ви до такого докотилися?". Люди живуть стереотипами, якщо ти не працюєш в офісі на когось і не заробляєш стаж – ти займаєшся дурницями, - зізнається майстриня.

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш


Спочатку Олександра робила різноманітні прикраси вдома. Її робоче місце займало коробку із матеріалами, потім це була шафа, згодом для роботи і матеріалів потрібна була ціла кімната. Тоді вона вирішила, що треба орендувати приміщення і працювати там. Студія працює вже рік.

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш


- На той момент у мене вже стабільно були замовлення, і я ризикнула. Так я себе більше могла налаштувати на роботу – я виходжу зранку і повертаюся ввечері. Коли працювала вдома – нормованої роботи не було, я не відчувала, коли проходить час.

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш


Олександра позиціонує Handsome Handmade саме як студію, а не крамничку. Тут немає готових прикрас. До неї може прийти замовник та подивитися на матеріали, з яких буде робитися прикраса індивідуально для них.

- Роблю будь-які прикраси: від сережок, браслетів до прикрас для фати нареченої чи ремінця. Я працюю тільки з натуральним камінням, натуральною шкірою чи хорошим якісним бісером і без використання клею. Більшість замовлень роблю дистанційно, відправляю їх через пошту. Нові клієнти з’являлися за допомогою соцмереж та "сарафанного радіо". У нас мало цінують ручну роботу, тож у мене багато замовлень з-за кордону чи для іноземців. Неприємних моментів було багато – і дорогі прикраси губилися на пошті, і розбивалися, і крали мої фото і видавали за свої. Я ніколи не шкодувала, що вирішила цим займатися. Заробляю я не гірше, ніж до цього, можливо навіть більше. Це і не бізнес, і не хобі, і не робота. Це все в одному. Зараз я отримую повне задоволення від того, що я роблю, а гроші – це додаткове заохочення.

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш


Про плани. Майстриня організовує в Чернівцях майстер-класи по хенд-мейду, буде це робити і надалі. Також Олександра мріє розвивати свої навички і розширити студію. Дівчина каже, що хотіла б об’єднати майстрів, які працюють у різних техніках.

Звільнилась із роботи та відкрила студію зі створення прикрас. Історія успіху чернівчанки Олександри Сабадаш


- Прикрас із каміння – безліч, вишитих речей – багато, робіт із глини – також достатньо. Рідко можна зустріти в одній прикраси більше технік, я б хотіла зібрати свою команду і виправити це.

Поради від Олександри

- Хочете відкрити щось своє, та не знаєте що – згадайте про дитячі мрії та хобі

- Заручіться підтримкою близьких людей

- Не бійтеся ризикувати, повернутися на стару нелюбиму роботу в офісі ви завжди встигнете.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
24-02-2018, 12:36
Коментарів 0 Переглядів 5 379

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.