RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Мер Чернівців наклав вето на два «земельні» рішення міськради - 1 лютого скликають сесію

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук скористався право вето і зупинив дію двох рішень міської ради, які прийняті з порушеннями вимог Конституції України, Земельного кодексу України, законів України "Про регулювання містобудівної діяльності" та "Про місцеве самоврядування в Україні".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міської ради, пише molbuk.ua

Підтвердити своє рішення або залишити вето міського голови в силі депутати мають змогу на позачерговій 48 сесії Чернівецької міської ради VIІ скликання, яка скликається 1 лютого 2018 року о 10:00.

Розпорядженням міського голови зупинено пункт 3 рішення №1127 "Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення по зміні цільового призначення земельних ділянок та внесення змін до окремих пунктів рішень". Громадській організації "Захист та реабілітація інвалідів "Мед.Ін"" було надано дозвіл на складання проекту відведення по зміні цільового призначення земельної ділянки площею 0,1403 га (кадастровий номер 7310136600:03:001:0011) в постійне користування для будівництва медичного центру по вул. Головній, 135. Однак Частиною 7 статті 60 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" майнові операції, які здійснюються органами місцевого самоврядування з об’єктами права комунальної власності, не повинні ослаблювати економічних основ місцевого самоврядування, зменшувати обсяг та погіршувати умови надання послуг населенню. Міський голова звертає увагу, що ця земельна ділянка знаходиться в центральній частині міста Чернівців, є вільною від об’єктів нерухомого майна та привабливою для забудови. Надходження від реалізації права оренди на неї на земельних торгах в рази будуть перевищувати надходження від земельного податку. Зокрема, стартова ціна продажу права оренди вказаної земельної ділянки на земельних торгах може скласти 181 958,00 грн. у рік. Натомість сума земельного податку за вказаний період складе лише 16 989,00 грн. Крім того, ГО "Захист та реабілітація інвалідів "Мед.Ін" в силу статті 282 Податкового кодексу України може бути звільнена від плати за землю. Тож є очевидним неврахований при прийнятті рішення економічний інтерес територіальної громади міста Чернівців в подальшій реалізації права оренди земельної ділянки. З метою забезпечення права на землю громадської організації "Захист та реабілітація інвалідів "Мед.Ін" необхідно запропонувати їй іншу земельну ділянку для будівництва медичного центру.

Також міський голова зупинив дію пункту 2 рішення міської ради VII скликання від 25.01.2018р. №1127 "Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення проектів відведення по зміні цільового призначення земельних ділянок та внесення змін до окремих пунктів рішень" щодо надання дозволу на складання проекту відведення по зміні цільового призначення земельної ділянки, яка орендована КП "Буковина сервіс-центр". Йдеться про земельну ділянку площею 3,1673га (кадастровий номер 7310136600:38:0025:0018) для обслуговування будівель за адресою провулок Миколаївський, 1-А. Відповідно до схеми зонування територій, земельна ділянка на провул.Миколаївському, 1-А розташована в зоні Ж-2 – зона малоповерхової квартирної житлової забудови. Тож надаючи дозвіл на складання проекту відведення по зміні цільового призначення на "для обслуговування транспорту (код 12.08)" міська рада діяла всупереч затвердженій містобудівній документації (Генеральному плану міста Чернівці). Тому дія пункт 2 рішення міської ради VII скликання від 25.01.2018р. №1127 "Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення проектів відведення по зміні цільового призначення земельних ділянок та внесення змін до окремих пунктів рішень" щодо надання дозволу на складання проекту відведення по зміні цільового призначення земельної ділянки, яка орендована КП "Буковина сервіс-центр" підлягає зупиненню.

Позачергова сесія міської ради, на якій депутати мають можливість підтвердити свої рішення або взяти до уваги зауваження міського голови, скликається 1 лютого 2018 року о 10:00.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
30-01-2018, 12:06
Коментарів 0 Переглядів 1 906

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.