RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях вакансій більше, ніж безробітних

У міському центрі зайнятості Чернівців розповідають, що мають чимало вакансій для робітників, а кількість вакансій за останній рік значно зросла. Тепер більше вакансій, ніж безробітних.

– Серед безробітних, які перебувають на обліку у центрі зайнятості, 75 відсотків, які займали посади службовців, – бухгалтери, економісти, юристи, менеджери, торгові представники. І лише 23 відсотки – це робітничі місця, – розповідає заступник директора Чернівецького міського центру зайнятості Ольга Прудченко. – Різниця співвідношення завжди була, але не така критична.

Роботи вистачає
У центрі зайнятості зазначають, що для робітників – чимало пропозицій і зарплата вища, ніж у юристів та економістів.
– На підприємство шукають фрезерувальника і пропонують 13,5 тисяч гривень, – розповідає Ольга Прудченко. – Охочі є. Але працедавці просять людину з досвідом роботи, яка може працювати на станках із програмним забезпеченням.

Ольга Прудченко перелічує професії, яких шукають працедавці: верстатник деревообробних верстатів, водії на водоканал, міськШЕП, теплокомуненерго, електрогазозварювальники на водоканал, залізницю, двірники.
– Та найбільше потребують у Чернівцях швачок, але вони до нас не звертаються, – каже Ольга Прудченко. – Шукають кухарів та кухонних працівників у приватні підприємства, школи та садки. Одне слово, роботи – повно. Навіть не хочу чути, коли кажуть, що немає роботи. Щоправда, люди не завжди погоджуються йти працювати за цими вакансіями. Більшість не влаштовує рівень зарплати. Наприклад, є вакансія продавця, а пропонують 3200 гривень.

Загалом же середня зарплата по робітничих професіях – 4-5 тисяч гривень. Але все ж більшість людей вдається працевлаштовувати – через це зменшилася кількість безробітних.

Найвищі зарплати для швачок
На сайті центру зайнятості найбільше працівників потребують у Чернівцях – понад тисячу вакансій. У районах – до десяти вакансій, у Хотинському – 28.
У Чернівцях масово шукають працівників у комунальні заклади: садочки, водоканал, міськШЕП.

На водоканалі є майже 70 вакансій. Підприємство потребує електрогазозварників, токарів, слюсарів аварійних робіт, електромонтерів, водіїв. Погоджуються навіть брати працівників без досвіду. Середня зарплата – чотири тисячі гривень.

У міськШЕПі не вистачає водіїв. Потребують 15 водіїв, зарплата – приблизно п’ять тисяч гривень. Хоча переважно комунальні підприємства пропонують безробітним мінімальну зарплату 3200 гривень.

Зарплату майже чотири тисячі гривень пропонують для двірників у приватне підприємство, яке обслуговує вулицю Руську. Робочий день з 06.00 до 14.00.
У приватних підприємствах пропонують вищу зарплату. Зокрема є вакансії водіїв із зарплатою вісім тисяч гривень, але хочуть стаж роботи більше п’яти років і наявність прав категорії F. Шукають кухаря у ресторан. Головна умова працевлаштування – вміння приготувати їжу смачно. Окрім зарплати у п’ять тисяч гривень, обіцяють і премії.

Та найбільше пропозицій для швачок із зарплатою вісім тисяч гривень.

А ось для службовців є лише поодинокі пропозиції. Є кілька пропозицій для бухгалтерів та менеджерів. Зокрема бухгалтерам пропонують "мінімалку" – 3200 гривень, менеджеру зі збуту – 4100 гривень. Найвища зарплата серед пропозицій для керуючого відділенням банку – десять тисяч гривень. Юристів та економістів шукають дуже рідко.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Sasha_Yu
4-11-2017, 15:03
Коментарів 0 Переглядів 2 595

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.