RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях три підприємства подали пропозиції для участі у тендері із закупівлі шести нових тролейбусів для міста.

Як повідомляється у публікації газети "Молодий буковинець", це, зокрема, дніпровське підприємство "Торговий дім "Літан", фірма з Волині "БКМ Україна" та Чернігівський автозавод.

"Літан" запропонував для участі в тендері тролейбуси марки "Дніпро Т203". За інформацією спеціалізованого сайту ІТС, цього року підприємство "Южмаш" виготовило першу партію низькопідлогових тролейбусів цієї моделі. Перші "рогаті" встигла придбати Дніпровська міськрада.

Торік "Літан" продав Чернівцям 12 "вживаних" тролейбусів марки Шкода TR-14 та TR-15.

Крім того, цього року фірма мала намір продати Чернівцям ще одну партію вживаних тролейбусів – після того, як переможець тендера (фірма "Дуокс" зі Словаччини) та київське товариство "Окраїна" почергово відмовилися від поставки "Шкод".

Тоді наступним у списку став "Літан", але з огляду на те, що за фактом поставки цією компанією попередньої партії тролейбусів правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах", тендерний комітет вирішив не укладати з підприємством угоди за цим лотом.

Підприємство "БКМ Україна" з Луцька запропонувало Чернівцям білоруські тролейбуси "АКСМ 321". Це також низькопідлогова модель великої місткості, яку виготовляють з 2001 року. Належить до третього покоління тролейбусів, розроблених заводом.

А Чернігівський автозавод пропонує нашому місту власні тролейбуси "Еталон Т12110". Перевага цього транспортного засобу – те, що 2016 року він отримав систему автономного ходу, за допомогою якої транспортний засіб може самостійно подолати один кілометр.

У грудні минулого року Чернігів придбав партію з десяти нових таких тролейбусів. Сума контракту – 38,9 мільйона гривень. У салоні є дві звичайних і дві USB-розетки та Wi-Fi.

Як зазначається у сервісі онлайн-закупівель ProZorro, тендер щодо закупівлі тролейбусів Чернівцям відбудеться у форматі аукціону 6 листопада.

Чернівецьке тролейбусне управління розраховує витратити 33 млн грн на придбання шести нових тролейбусів.

Шостого листопада відбудеться тендер на придбання транспорту, участь в якому візьмуть три приватні фірми.

Які тролейбуси можуть отримати Чернівці?

З USB-розетками і Wi-Fi: стало відомо, які тролейбуси можуть закупити Чернівцям


Дніпро Т203 – 12-метровий низькопідлоговий тролейбус, який виготовлений з аутентичної моделі МАЗ-Етон Т203, який з 2017 року комплектується в Україні на Південному машинобудівному заводі.

Тролейбус може комплектуватися системою кондиціонування як в кабіні водія, так і в салоні. Для зручності пасажирів на інвалідних візках наявна відкидна апарель, яка розташована на середніх дверях (відкидається лише вручну).

З USB-розетками і Wi-Fi: стало відомо, які тролейбуси можуть закупити Чернівцям


АКСМ-321 – білоруський низькопідлоговий тролейбус великої місткості. Сучасний дизайн, світлий і просторий салон. Розташування сидінь – за схемою 2+2 і 2+1. Синхронізована візуальна та акустична інформаційні системи для пасажирів. Для перевезення пасажирів з обмеженою мобільністю передбачена система зниження рівня підлоги тролейбуса з боку входу ("kneeling"), механічний пандус із ручним керуванням, місце для інвалідного візка з системою фіксації і системою зв’язку з водієм.

З USB-розетками і Wi-Fi: стало відомо, які тролейбуси можуть закупити Чернівцям


Еталон Т12110 – низькопідлоговий тролейбус, виготовлений на Чернігівському автозаводі. Місткість транспортного засобу становить 105 осіб, у тому числі 31 – сидячих. Довжина – 10, 7 м. Максимальна швидкість на горизонтальній дільниці шляху із повним завантаженням – 60 км/год.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
3-11-2017, 14:36
Коментарів 0 Переглядів 4 213

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.