RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Басейни і тенісні корти. «МБ» склав рейтинг найкращих шкіл Буковини

У найкрутіших школах – просторі класи, сучасні комп’ютери, тенісні корти, штучне футбольне поле, а також басейн.

Редакція molbuk.ua склала рейтинг сільських шкіл області, де ідеальні умови для навчання. Це Мигівський навчально-виховний комплекс Вижницького району, а також Коровійська, Мамаївська та Лужанська школи І-ІІІ ступенів Глибоцького та Кіцманського районів.

У Мигівському комплексі – єдиний шкільний басейн області

Мигівський НВК – триповерхова сучасна будівля, яку здали в експлуатацію 10 років тому. Це опорний навчальний заклад. Тут навчаються учні із сіл Мигово, Велике, Долішній Шепіт та Горішній Шепіт.

На кожному поверсі опорної школи – по два туалети. Тут є два спортзали, музична школа, окремі кабінети для гуртків. На першому поверсі – простора їдальня, а також буфет. Навчальні кабінети обладнані комп’ютерами.

Басейн у Мигівській школі збудували наприкінці минулого року. Тут облицювали стіни плиткою, провели сучасні системи вентиляції та обігріву. Крім того облаштували душові та роздягальні.

Як розповів Іван КРАВЧУК, директор Мигівського НВК, розмір басейну – 14 на сім метрів і школярі охоче вчаться тут плаванню.

Цифрові телевізори – в кожному класі

Будівлю Коровійської школи здали в 1988 році. Відтоді зовнішніх ремонтів не робили. Все занепало. Проте в 2012 році школа отримала чотири мільйони гривень. За ці гроші утеплили фасад, горище, поставили оздоблювальну штукатурку. Вікна в школі замінили на металопластикові.

– Це було так зване оновлення школи, – розповідає Ольга ЛУПУЛЯК, директор Коровійської школи. – Всередині ми планово проводили ремонт, зміцнювали матеріально технічну базу за бюджетні кошти, силами батьків.
"У нашій школі діють два комп’ютерних кабінети, – додає Ольга Лупуляк. – Один – інформаційно-комунікаційних технологій з інтерактивною дошкою, який використовується для уроків старших учнів, інший – для школярів початкової школи та середньої. В кожному кабінеті є цифрові телевізори".
У Коровійській школі повністю оснащений необхідним кабінет біології. На кожному столі для учнів стоять мікроскопи.

У школі – футбольне поле зі штучним покриттям

Мамаївська школа має відмінну спортивну базу. Тут є два спортзали. Торік зробили надворі баскетбольну площадку та бігову доріжку. На території школи є футбольне поле зі штучним покриттям.

– Цього року ми зробили новий комп’ютерний клас, – розповідає Світлана ОНИЩУК, директор школи. – А ще нам виділили 200 тисяч гривень із бюджету на облаштування кабінету біології та 50 тисяч гривень – на кабінет хімії. У кабінеті фізики, іноземної мови і математики – інтерактивні дошки. В усіх кабінетах – телевізори.

Збудували два тенісні корти для великого тенісу

Будівлі Лужанської школи – п’ять років.

– У школі є два спортзали по 200 квадратних метрів. Великий актовий зал на 200 осіб. Їдальня, буфети, – розповідає Віктор КАТРЮК, директор Лужанської школи. – У школі є також по два кабінети української мови, математики, інформатики, один комбінований кабінет з інформатики й математики, а також кабінет української літератури, зарубіжної літератури, фізики, хімії, біології, географії, історії, права і так далі.

"Майже 70 відсотків кабінетів мають телевізори, – продовжує Віктор Катрюк. – Є п’ять мультимедійних проекторів, дві інтерактивні дошки, всі класи забезпечені телевізорами і ноутбуками".

У подвір’ї школи є футбольне поле, спортивні майданчики, а також два тенісні корти для великого тенісу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: maryna_k
18-08-2017, 19:25
Коментарів 0 Переглядів 5 543

Теги -

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.