RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Об'єднані громади Буковини перевиконують бюджети

В рамках прес-конференції щодо стану та перспектив третього року децентралізації в Чернівецькій області заступник директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юрій Чобан поінформував про стан справ з бюджетами утворених об’єднаних територіальних громад краю.

Дохідні частини бюджетів усіх об'єднаних громад Буковини перевиконуються. Про це на прес-конференції щодо стану та перспектив третього року децентралізації в Чернівецькій області розповів заступник директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Юрій Чобан.

"За даними порівняльного аналізу, проведеного фахівцями Департаменту фінансів, порівняно з першим півріччям минулого року та аналогічним періодом 2017 року, дохідна частина бюджетів об’єднаних територіальних громад збільшилася на 43%. Такий же показник зростання зафіксовано відповідно на 1 жителя територіальної громади. Так, доходи на 1 мешканця ОТГ за I півріччя 2016 року в середньому по всіх 16 ОТГ краю складали 512,1 грн., за відповідний період 2017 року – 711,2 грн.", - наголосив посадовець.

Щодо виконання бюджетів ОТГ, за січень – червень 2017 року виконано всі бюджети громад за власними надходженнями (загальний фонд) на 112,5%, з початку утворення ОТГ не було випадків невиконання доходної частини бюджетів ОТГ, натомість фіксувалося значне перевиконання.

Так виконання бюджету по Вашківецькій ОТГ станом на 01.07.2017 року становило 133,2% (плюс 732 тис. грн. до запланованого), Великокучурівській ОТГ – 141%, Волоківській – 115%, Глибоцькій – 109%.

По всіх ОТГ прослідковується значне перевиконання дохідної частини бюджетів.

Посадовець зазначив, що основна дохідна частина бюджету громад формується за рахунок таких податків, як податок з доходів фізичних осіб ( близько 54% в бюджетах ОТГ), плата за землю (12,3%), єдиний податок (13,6%).

Читайте: До кінця року на Буковині утвориться ще 6-7 об’єднаних громад

Разом з тим, слід відмітити, що при аналізі виконання дохідної частини бюджетів сільських рад Чернівецької області, що не об'єдналися в ОТГ, спостерігається по більшості бюджетів значне їх недовиконання. При тому, коли виконання сільських бюджетів за доходами, становить більше 100% (власні надходження) асигнувань з даних коштів не вистачає в більшості навіть на забезпечення видатками по утриманню апаратів управління сільських рад.

В рамках прес-конференції заступник директора профільного департаменту повідомив про видатки ОТГ краю в освітній, культурній та медичній галузях.

Зокрема, нині 16 ОТГ області фінансують 141 освітній заклад. Відповідна загальна сума фінансування за перше півріччя 2017 року склала 230 млн. 782 тис. грн. 63 заклади охорони здоров’я в 16 ОТГ (штатна чисельність 481) за аналогічний період профінансовано в сумі 15 млн. 650 тис. грн. По 16 ОТГ на утримання 150 закладів культури за 6 місяців цього року витрачено 16 млн. 32 тис. грн.

ОТГ отримують освітню і медичну субвенцію напряму з держбюджету. Загальні суми по освітній та медичній субвенції складають за перше півріччя цього року 140, 5 та 56 млн. грн. на 16 ОТГ відповідно.

"Фахівцями Департаменту фінансів облдержадміністрації організовано систематичну роботу щодо виїздів в ОТГ області для надання необхідних методичних рекомендацій, практичної допомоги у виконанні доходної та видаткової частини бюджетів. На сьогодні проблем з виконанням доходної частини бюджетів та фінансуванням видаткової по всіх ОТГ краю немає. Фінансування проводиться в звичному режимі", - підсумував Юрій Чобан.
Редактор: Igor
27-07-2017, 09:19
Коментарів 0 Переглядів 1 469

Теги -
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.