27 моніторингових перевірок провели в магазинах та барах працівники держпродспоживслужби.
- Ряд моніторних відвідувань здійснили в "Метро", "Караван". Відвідали великі пивбари, як-от "Наше пиво" і так далі, - розповів Олександр Александрюк, начальник головного управління держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
У магазинах, барах, а також на ринках шукають в’ялену рибу виробників "Чудо Юдо" та ФОП Мірошниченко, через вживання якої померли люди в Херсоні, Києві та Вінниці.
За словами Олександра Александрюка, безпечною для вживання є наразі лише морожена риба. Захворіти на ботулізм можна через вживання в’яленої, копченої та консервованої домашнього виготовлення риби, а також м’ясних консервів домашнього виробництва.
Нагадаємо, що на Буковині на ботулізм захворіли троє людей. Вони отруїлися домашнім паштетом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram