RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Беріть по цукерці і підписуйте заяви»: автори скандальної вистави у Чернівцях розповіли деталі їх звільнення


Автори скандальної вистави "Чесний суддя", яких після прем`єри змусили написали заяву на звільнення, розповіли деталі їх звільнення.

Режисер вистави Мирослав Гринишин та художник-постановник Андрій Романченко розповіли кореспонденту molbuk.ua, що їх звільнення було ініціативою директора театру Юрія Марчака. Також, за їх словами, їх звільнили без будь-яких пояснень чи зауважень. Це трапилося вчора, 18 червня.

- Цитую, що нам казали "Заходьте, хлопці, беріть по цукерці та підписуйте заяву на звільнення", - розповів Андрій Романченко. -Коли ми зайшли, на столі вже були наші заяви. Окрім цього, нам більше ні слова не сказали, нічого не пояснили. Якось не культурно це. Очевидно, хтось вплинув на Марчака після виходу вистави "Чесний суддя". Хтось з високих посадовців міг побачити на сцені себе, як у дзеркалі, і когось така сатирична подача матеріалу могла образити. Точно можу сказати, що це не був цензурний акт, бо тоді б виставу зняли з репертуару. А нею закриватимуть цей театральний сезон. Де логіка?, - додав він.

Також А. Романченко розповів, що у них із директором часто не збігалися погляди на організацію роботи в колективі.

- Коли мене кличуть працювати в інше місто, і після того, як вистава вийшла, я зникаю - мене не цікавлять внутрішні питання. А тут я чотири роки вже, і мовчати не можу. Я і Гринишин постійно говорили директору театру правду. Думаю, це не подобалося йому. Тож, ця вистава просто могла бути довгоочікуваним привідом нас позбутися. Так як нам нічого не пояснили, не залишається нічого, окрім самим здогадуватися, - додав він.

Екс-режисер театру Мирослав Гринишин також розповів, що причину їх звільнення не назвали.

- Вечором відбулася прем`єра, а на наступний день нас директор кличе до себе. У нього на столі дві заяви, які нам сказали підписати. І, власне, це все, що ми знаємо точно, - розповів пан Мирослав. -В другий прем`єрний день я вийшов на сцену перед глядачами і розповів про ситуацію, яка склалася. Я вважав потрібним подякувати театралам за їхню увагу, а також відверто розповісти обставини.

Окрім цього, Мирослав Гринишин розповів, що вистава "Чесний суддя" дійсно може бути привідом їх звільнення, проте стверджує, що директор знав, у якому сатиричному тоні подаватиметься робота, і не заперечував. Окрім цього, він досить відверто розкритикував роботу нашого театру, зокрема його директора.

- Є багато людей старшого віку у театрі, які разом із директором тільки чекали нагоди. Вони хотіли чергову кулуарну виставу, поверхневу, розважальну. Та я не можу у час війни таке ставити. У цій виставі підняті теми, які болять зараз нашому суспільстві. Сюжетна лінія неймовірно загострена, метафористична. Та у театрі всі були в курсі, якою вона буде, і ніхто нічого не заперечував. Також напередодні цієї прем`єри в інтерв`ю одному з чернівецьких телеканалів я досить критично виразився про стан театру в Україні загалом, зокрема і в Чернівцях. На роботі теж постійно дорікав цими моментами, казав правду про непрофесійний стан цехів, деяких працівників, директора зокрема. Ну не може людина-алкологік керувати театром, із цим у нас постійно були проблеми і не думаю, щ це для когось секрет. Це важлива посада. Наш театр не досить гарно сприймають на фестивалях тощо, і це напряму пов`язано із образом нашого керівника. Думаю, причина нашого звільнення - прямота. Це, скоріш за все, ініціатива Марчака та деяких старших працівників театру, які не дають йому розвиватися.

Директор театру Юрій Марчак поки що не прокоментував ситуацію нашим журналістам, та обіцяв згодом відповісти на всі запитання. Зокрема, у коментарі журналіста інформаційного агентства "АСС" він розповів, що причина звільнення цих людей - недотримання ними робочих норм. За його словами, ці працівники не виконали річний план роботи. Проте режисер та художник-постановник не погоджуються із цим.

Нагадаємо, у ці вихідна в театрі відбулася прем`єра вистави "Чесний суддя"., в якій досить відверто критикується хабарництво в нашій країні. Наступного дня авторам цієї роботи порадили звільнитися з роботи. Того ж дня директор Юрій Марчак звільнив цих людей із театру.

Скандальну виставу можна буде переглянути 25 червня.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
19-06-2017, 19:50
Коментарів 0 Переглядів 9 169


Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!