RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Гості Чернівців активно зупиняються у хостелах: які ціни, послуги, умови

Гості Чернівців дедалі частіше надають перевагу не готелям, а хостелам. На таку тенденцію вплинула низька ціна послуг.

У чернівецьких бюджетних видах готелю або гуртожитках (з англійської hostel означає гуртожиток) відпочивають переважно туристи. У кімнатах розташовані ряди двоповерхових широких дерев’яних ліжок. Тут одночасно можуть перебувати від 6 до 12-14 осіб.

Зупиняються переважно туристи
Найчастіші клієнти у таких закладах – молодь та туристи.
– Часто в хостелах поселяються люди, які приїхали в інше місто за емоціями. Тут збирається чимало різних цікавих особистостей. Люди, які шукають спілкування. Тут можна зустріти і професорів, філософів, письменників – дуже цікаві і різноманітні особи можуть зупинитися, – розповідає чернівчанин Олександр ШИМОНЯК, власник бюджетного готелю, який відкрився кілька років тому. – Європейські туристи дуже полюбляють такі хостели – вони з легкістю поселяються тут. Їх, зазвичай, не переймає те, що в одній кімнаті ночують і чоловіки, і жінки. Українські ж туристи до цього ще не звикли. Часто запитують – особливо дівчата – хто спатиме на сусідніх ліжках. Хоча молодь легше сприймає змішане товариство.

За словами пана Олександра, у його хостелі часто зупиняються туристи з Італії, Франції, Голландії, Росії.

Чи не у всіх хостелах дуже ретельно стежать за відвідувачами. П’яних і агресивних не пускають, щоб уникнути конфліктів.

– Ми дуже ретельно звертаємо увагу на наших клієнтів. Нетверезих, неохайних, підозрілих поселенців не пускаємо, – каже власник одного із чернівецьких хостелів – Ми добре розуміємо, що враження туристів – найкраща реклама. Тим паче, у нас часто поселяються й молоді люди, дівчата, жінки. Думаю, їм не буде приємно, якщо з ними в одній кімнаті перебуватиме нетвереза людина з неприємною зовнішністю.


– Чернівецькі хостели нічим не відрізняються від європейських. Всюди майже однакові умови. Здивувало те, що в одному вашому хостелі навіть годують вранці за дуже символічну ціну. Велика перевага в тому, що в таких закладах можна зустріти багато цікавих людей, автостоперів, мандрівників. Часто люди, яких я зустрічав у таких закладах, ставали для мене близькими друзями, – ділиться враженнями вінничанин Іван ВОРОБЙОВ.

"У літніх хостелах відпочивать"
У середньому доба у хостелі коштує від 80 до 350 гривень із людини.
Все залежить від кількості спальних місць у кімнаті.

Окрім постійних костелів, у Чернівцях є і хостели літнього типу. Такий хостел – це дачний будиночок із семи кімнат, загальними, чотири-, три- і двоспальними. Найдорожче коштує кімната для двох – 150 гривень на добу. Решта місць коштують 60 гривень із людини.

– У нас дуже часто відпочивають із дітьми, адже для них є багато місця і розваг. Є велика територія навколо хостелу, де розташований дитячий майданчик, мангали, басейн, сауна... У ціну входить чиста постіль, рушники, косметичні засоби, користування мангалом, дровами, шампурами. У ці ж гроші включено користування басейном. Окремо треба платити лише за сауну. Клієнт платить 200 гривень, проте користується нею без обмежень, – зазначила Надія, власниця і адміністратор чернівецького хостелу літнього типу. – Умови у хостелі звичайні – спільний санвузол, дві душові, два туалети, дві кухні. Це бюджетний варіант відпочинку. 70% наших відвідувачів – студенти і туристи. Також у нас відпочивають робітники, люди у відрядженні, у яких немає можливості заселитися у дорогих готелях.

Конкурувати із хостелами можуть зараз тільки власники квартир, які здають оселю в оренду подобово. Готелі ж багатьом приїжджим не по кишені.

Переваги
*Ціна. Якщо бюджет у вас обмежений, краще зупинитися у хостелі, а не в готелі. Кращої альтернативи для економного і веселого проведення часу немає.
*Розташування. Зазвичай хостели розташовані в пішій доступності до головних пам’яток міста.
*Атмосфера. Знайомство з цікавими людьми з різних міст або країн – майже обов’язкова умова проживання в хостелах.

Недоліки
*Загальні туалети, ванна. Попри те, що за чистотою в більшості хостелів стежать, все-таки те, що в душі перед тобою помилися ще 10 осіб, може збентежити.
*Шанс потрапити в неприємну компанію. Атмосфера в хостелі може бути як дуже приємною, так і, навпаки, – нестерпною. Все залежить від компанії.
Отже, хостели чудово підійдуть для молодих мандрівників з обмеженим бюджетом, із бажанням нових знайомств, веселих вечорів, практики мови й не дуже заморочених побутом. Якщо ж ви їдете з родиною або, скажімо, хочете провести вікенд із дівчиною – хостел – не найкращий варіант.
І врахуйте, що хостели бувають різні. Можна опинитися в жахливій халупі, а можна – у такому місці, звідки не захочеться виїжджати. Тому перед тим, як бронювати – почитайте відгуки про заклад.
Редактор: diana_vataman
6-05-2017, 18:50
Коментарів 0 Переглядів 2 827

34-річна жінка вдова та самостійно виховує п’ятьох малолітніх дітей

Одного з них, Віктора Дударя, на жаль, уже немає...

Бригада під його командуванням отримала до бойового прапора стрічку “Буковинська”.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Сьогодні, 1 жовтня, відомому чернівчанинові виповнилося би 60 років


Не такий Трамп страшний, як його малюють. Блог Ярослава Волощука
Останній візит нашого президента до США приніс як багато здобутків так і чимало хвилювань.
На «Червоній руті» вперше прозвучав гімн України. Блог Надії Будної
35 років тому, 17-24 вересня 1989-го, в Чернівцях відбувся перший фестиваль "Червона рута"
ВІДЕО Переглянути все відео

Перевірку влаштували закладам громадського харчування та комунальним установам

Про роботу цієї молодої, активної і прогресивної команди фахівців, яка орієнтується лише на успішний результат для вас і вашого бізнесу, розповідають засновники мережі компаній Бюро перекладів і локалізації Lingvo Team Євгеній і Аліса ЄРЬОМІНИ.

Чоловіче здоров'я — важлива тема, яка часто залишається поза увагою, доки не з'являються серйозні симптоми. Захворювання передміхурової залози, такі як аденома простати та простатит, стають все більш поширеними з віком, викликаючи фізичний дискомфорт і психологічні труднощі. Але сьогодні, завдяки досягненням сучасної медицини, ці проблеми можна ефективно вирішувати без хірургічного втручання.

Якщо ви не задоволені системою опалення вдома — багато платите за газ чи електроенергію, а тепла не відчуваєте — це найперший і найвагоміший дзвіночок, аби замислитися над альтернативним джерелом обігріву.

Збираєтеся укласти договір страхування? Це важливе рішення, яке потребує ретельної підготовки. Маємо кілька простих та ефективних порад, які допоможуть вам краще зорієнтуватися у виборі страхових продуктів і послуг.