RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

КАСПРУК ЗАКЛИКАВ ВЕРХОВНУ РАДУ ПРИЗНАЧИТИ ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук звернувся до громади міста із заявою, в якій повідомив, що направив клопотання до Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів Чернівецької міськради.

Про це Каспрук заявив сьогодні на черговій сесії.

Олексій Каспрук переконаний, що одночасно мають відбутися і позачергові вибори Чернівецького міського голови. "Відповідальність за рік втрачених для міста можливостей, зневіру чернівчан, зраду заповіту наших славних попередників має бути спільною", – заявив Олексій Каспрук.



Заява Чернівецького міського голови Олексія Каспрука

Дорогі чернівчани! Шановна громадо!

"СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ — VIRIBUS UNITIS" – гасло нашого міста, з якими понад сто років чернівчани жили, страждали, перемагали, розбудовували Чернівці.
Дотримання цього заповіту наших предків було джерелом міцності і успішності нашої громади, законом для Чернівців.
Вірю, що міський голова, народні обранці у сесійній залі Ратуші зобов’язані дотримуватися цього закону, вірою і правдою служити громаді, думати про місто, працювати на його розвиток задля чернівчан, перемоги добра і справедливості.

Однак вже рік у цій залі триває протистояння, ведеться підкилимна боротьба, спрямована на знищення засад місцевого самоврядування, доброго імені нашої громади, майбутнього Чернівців і чернівчан.
У цьому протистоянні ми втрачаємо найцінніше – ЧАС і неймовірно швидко відстаємо від інших міст.
Ми нищимо міф про особливу чернівецьку толерантність і губимо довіру світу до нашого міста, стаємо нецікавими для партнерів, ризикованими для інвестицій. Ми втрачаємо економічно-фінансовий ресурс для розвитку міста і майбутнього наших дітей.
Ганебна практика безвідповідальних звинувачень, яка стала вже нормою у цій залі, дестабілізує ситуацію у місті, сіє недовіру до влади, як представницької, так і виконавчої, спонукає чернівчан шукати долю в інших країнах, ставати байдужими.
Зневіра і байдужість – це найгірші вороги розвитку і прогресу, це гальмо для сучасних змін, яких потребує наше місто.
Не зважаючи на шалений опір у цій залі намагався дотримуватися курсу модернізації міської інфраструктури, впровадження відкритого і демократичного управління. Щиро сподівався, що особисті політичні амбіції не повинні заважати прийняттю ефективних рішень задля розвитку Чернівців, добробуту чернівчан. Адже у всіх виборчих програмах, незалежно від назв політичних партій ми усі декларували, що Чернівці мають стати успішним комфортним, безпечним, екологічно чистим, відкритим містом із сучасною інфраструктурою, цікавою історією, щасливими мешканцями.
Натомість вже понад рік ми не можемо обрати секретаря міської ради, доформувати виконавчий комітет. Постійно спостерігаємо блокування роботи виконавчих органів та комунальних підприємств, зневагу до посадовців, нехтування інтересами чернівчан та законами України, дешевий соціальний популізм, що негативно позначається на діяльності міського господарства, якості адміністративних та інших послуг.

Намагання порушити визначений законодавством України баланс між повноваженнями міської ради, виконавчих органів міської ради та міського голови паралізує діяльність місцевого самоврядування у Чернівцях, призводить до послаблення територіальної громади, гальмує її економічний, соціальний та культурний розвиток.

Через нездатність ради працювати організовано, з дотриманням Регламенту, майже кожне пленарне засідання триває впродовж місяця, десятки питань знімаються з розгляду на так зване довивчення, що порушує права громадян на вирішення їх проблем, страждає управління міським господарством, комунальними підприємствами, які забезпечують життєдіяльність Чернівців.

Місяцями не приймаються рішення щодо розподілу бюджетних коштів, що призводить до їх неефективного використання.
Кошти заблоковано на рахунках, не ремонтуються дороги, зупинено роботи на будівництві дитсадків, інженерних комунікацій, вулиці Б.Хмельницького, не закуповується вкрай потрібне медичне обладнання, не фінансуються соціальні програми, під загрозою подальша робота аеропорту, не закуповуються нові тролейбуси.

Останньою краплею стала відмова оперативно надати фінансову підтримку комунальним підприємствам, для розрахунків за енергоносії, сплату податків та зарплат, що може спричинити серйозне обмеження водопостачання міста та руху громадського транспорту.

У цій ситуації, коли особисті амбіції окремих депутатів, намагання будь-яким чином заблокувати роботу міського голови і виконавчих органів стають вище інтересів громади та розвитку міста, вважаю єдиним правильним виходом – перезавантаження всієї системи місцевого самоврядування у Чернівцях – оголошення позачергових виборів міської ради і міського голови. Відповідне звернення щодо оголошення позачергових виборів Чернівецької міської ради спрямував до Верховної Ради України.

Переконаний, що одночасно мають відбутися і вибори міського голови. Відповідальність за рік втрачених для міста можливостей, зневіру чернівчан, зраду заповіту наших славних попередників має бути спільною. Майте мужність та честь це визнати та піти на вибори!

Шановна громадо!
Стояв і стоятиму на захисті інтересів Чернівців і чернівчан!
Вірю у щасливу долю нашого міста та мудрість його мешканців!
Служу Україні!

З нами Бог, правда і справедливість!

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
18-04-2017, 12:48
Коментарів 0 Переглядів 9 127

Захворюваність кашлюком реєструвалася переважно у Чернівецькому районі
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!